Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Jasse
touko 6, 2021, 19.07
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailu-urheilu ja itsepuolustus
Vastaukset: 256
Luettu: 49548

Muay Thai ja itsepuolustus

kilpitorjunta kirjoitti: touko 6, 2021, 01.13 Thainyrkkeilyhän on urheilumuoto. Sen sijaan alkuperäislaji Muay Boran on puhtaasti itsepuolustusta ja siitä tosiaan on Thainyrkkeily alkunsa saanut. Thainyrkkeilyllä tai lähes millä tahansa varmasti pärjää paremmin kuin palloilulajeja harrastaneena mutta pitää muistaa mikä on urheilua mikä puhdasta itsepuolustusta. Itsepuolustusguru Jyrki Saario antoi esimerkin mikä on erona itsepuolustuksen ja urheilun välillä. Jyrki valmensi Ruotsissa erästä hyvinkn menestynyttä Thainyrkkeilijää. Hän oli palaamassa kotiin ja kerrostalon kotiovella oli odottamassa pari narkkaria. Tuli tappelu ja Thainyrkkeilijä heräsi pää oven lasista läpi. Jyrki kysyi mitä tapahtui miksi et puolustautunut. En pystynyt. Yksinkertaisesti jäädyin. Eli siis itsepuolustuksen ja kamppailuurheilun välillä on ero. Kadulla ei tule tuomari väliin etkä välttämättä voi valmistatutua millään tapaa. Tai saatat tulla täysin yllätetyksi. Pitkäänkin harjoitelleena jos tilannne tulee täysin yllättäen ja varoittamatta et välttämättä ehdi tekemään mitään ennen kuin tajuat jotain tapahtuneen.
Itsekkin pidän senshidon/Dimitrin näkemyksiä ja harjoitteita todella hyvänä jos puhutaan itsepuolustuskyvyn kehittämisestä. Sekin on totta että kamppailu-urheilu ei ole itsepuolustusta, eikä kamppailu-urheilun harjoitteleminen optimaalista itsepuolustusharjoittelua. Itse näen että puhdas IP-harjoittelu on verrattavissa "riittävän" uintikyvyn harjoitteluun. Ei tarvitse kehittyä kilpauimariksi tai edes oppia vapaauinti-tekniikkaa että pystyy pelkäämättä istumaan veneessä ja pulikoimaan turvaan jos sieltä tippuu. Mutta ei se haittaa jos on kipauimari.

Sitä en ymmärrä Kilpikonna että miksi otit juuri Thai-nyrkkeilyn ja Muay Boranin vertailuun. Myay Boran ei kumminkaan ole lähelläkään esim senshidoharjoittelua. Milestäni Muay Boran vaikuttaa lajilta joka sopii hyvin näytöksiin ja Thai-historian fiilistelyyn. Ei välttämättä huonompi laji itsepuolustusta ajatellen kun joku muu ei kilpailullinen isku-potku laji. Mutta ei Muay Boran treeni auta mitenkään erityisesti ehkäisemään yllätetyksi tulemista tai paniikkia mikä voi vallata kenet vaan kun tarpeeksi tårta på tårta osuu tuulettimeen.

Alla Muay Boranin perustekniikkaa.
Jasse
heinä 12, 2012, 04.49
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailu-urheilu ja itsepuolustus
Vastaukset: 256
Luettu: 49548

Muay Thai ja itsepuolustus

Mahtavan selkeä ja analyyttinen viesti Rjolalata!