Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

tube
heinä 14, 2006, 16.16
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: MRSA Suomessa
Vastaukset: 5
Luettu: 780

MRSA on maailmalla varsin yleinen pöpö. Normaalille kamppailulajien treenaajalle siitä ei kuitenkaan ole pahemmin vaaraksi, koska sen virulenssi - "ärhäkkyys" - ei ole kummoinen, kun pakteeriparka joutuu tuottamaan mikrobilääkkeenvastustuskeinoja tavallisten elintoimintojen ylläpitämisen lisäksi. Moniresistenttiys mikrobilääkkeille ei siis tee siitä ärhäkämpä taudinauheuttajaa, pikemminkin päinvastoin. Pöpö on vaarallinen lähinnä huonokuntoisille vanhuksille ja immuunipuutteisille.

MRSA-tartuntaa treeneissä kannattaa pelätä korkeintaan yhtä paljon kuin mitä tahansa kaverilta saatavaa bakteeria tai virusta tai miksei sientäkin tai vaikka satiaisia ja syyhypunkkia. Toki jos käy niin tårta på tårta säkä, että saa MRSA-infektion johonkin leikkaushaavaan, on hoito jkv hankalaa, mutta nykylääketieteelle ei mitenkään erityisen ylitsepääsemätöntä kunhan tapauksia on vähän.

/T