Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Lohikäärmepallo
elo 9, 2012, 12.52
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Kinesioteippaus
Vastaukset: 68
Luettu: 44968

Kinesioteippaus

Tutkimuksissa tässä asiassa on sama ongelma kuin kaikessa ihmisten vaivojen tutkimisessa. Tutkimusryhmiä on hankala kasata, koska harvemmin löytyy edes kahta ihmistä, joilla on yhtä aikaa täsmälleen sama vaiva, jonka hoitovastetta voitaisiin tutkia. Vammojen tahallinen aiheuttaminen saman ikäisille ihmisille, joilla suhteellisen samanlainen terveydentila ja elämäntavat olisi ainut konsti saada vertailukelpoisia tuloksia ja sellaiseen koejärjestelyyn liittyviä eettisiä ongelmia ei varmaan tarvitse erikseen mainita. Luotettavien tutkimustulosten puutteen perusteella voitaisiin varmaan mitätöidä suurin osa fysikaalisista hoidoista.

Kinesioteippaus on minusta parhaimmillaan lihasaktivaatiota lisäävänä tai vähentävänä teippauksena. Puhtaasti tukiteippauksen tekisin ehkä mieluummin urheiluteipillä, mutta kinesioteipillä pystyy tekemään ohjaavia teippauksia joita ei tavallisella urheiluteipillä pääsääntoisesti voi tehdä. Ligamenttien ja lihaskalvojen teippauksesta on myös hyviä kokemuksia.
Itse olen niin vakuuttunut teippauksen hyödyllisyydestä, että käytän sitä maksavien asiakkaiden hoidon osana. Mutta kuten kaikki muutkin hoitomuodot, teho ei ole täysin varma. Aika paljon riippuu siitä onko osannut hahmottaa oikein asiakkaan vaivojen syyt eivätkä kaikki reagoi hoitoihin samalla tavalla.
Lohikäärmepallo
huhti 24, 2012, 16.14
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Kinesioteippaus
Vastaukset: 68
Luettu: 44968

Kinesioteippaus

Hyppääjän polven oireita voi lievittää teippaamalla. Teipin päätä kiinnitetään parin sentin pätkä venyttämättä polven alla sääriluussa tuntuvan klunssin alapuolelle, sitten teippiä venytetään melkein sen verran mitä se venyy ja teipataan polvilumpion päälle asti niin. Sen jälkeen pitäisi olla vielä vaikka 10-15 senttiä teippiä, joka kiinnitetään etureiteen reisilihas venytettynä, teippiä ei lihaksen päällä enää venytetä. Jos teippi meni kohdalleen oikein, sen pitäisi olla polvessa sileä ja reiden päällä rypyssä kun jalka on normaalisti suoristettuna.

Aika moni fyssari ja urheiluhieroja teippailee nykyään. Jos usko omiin taitoihin horjuu, niin kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen.
Lohikäärmepallo
huhti 11, 2012, 22.05
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Kinesioteippaus
Vastaukset: 68
Luettu: 44968

Kinesioteippaus

Jonkun verran olen teippaillut ja hyväksi havainnut. Kinesioteipillä saa aktivoitua tai rauhoitettua lihaksia, riippuen siitä millainen on teippauksen tarkoitus. Ligamenttien tukemiseen, rasitusvammojen ehkäisyyn ja ruhjeiden paranemisen nopeuttamiseen olen tehnyt ihan onnistuneita teippauksia.

Perusperiaatteet eri teippaustekniikoissa ovat melko yksinkertaisia, mutta vaativat jonkin verran perehtymistä lihasanatomiaan.