Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

MarkkuT
huhti 14, 2012, 23.37
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Artikkeli - Notkeuden eri tyypit
Vastaukset: 18
Luettu: 4454

Artikkeli - Notkeuden eri tyypit

bodyguard kirjoitti: Tehdäänkö jossain staattisia venytyksiä lämmitellessä? :o Jos tehdään niin mikä näiden idea on?
Kyllä itse tykkään tehdä ja teetän dynaamisten lisäksi 5-10 s mittaisia staattisia venytyksiä ihan paikkojen avaamiseksi. Tosi kapealla otannalla olen huomannut, että varttuneemmat treenaajat (+50v) tuntuvat aika usein puhuvan, että onnistunut treeni vaatii alkuun nimenomaan (minun mielestä yli-) pitkiä staattisia venytyksiä. En ole ikänsä urheilleiden omaa kehon tuntemusta alkanut haastamaan, kun nämä tapaukset ovat olleet suorituskyvyltään monta pykälää nuorempien kastissa...
MarkkuT
huhti 14, 2012, 23.04
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Artikkeli - Notkeuden eri tyypit
Vastaukset: 18
Luettu: 4454

Artikkeli - Notkeuden eri tyypit

flammee kirjoitti: Ja toki perinteisiä venytysliikkeitäkin voi tehdä dynaamisina, siinä vaan nytkytetään kevyesti sitä venytystä sen sijaan että pidettäisiin sitä.
Yhdeltä seibukanissa vaikuttavalta liikunta-alan ammattilaiselta jäi mieleen termi pumppaus. Tietty ihan samasta asiasta kyse, mutta noin sanana ehkä ohjaa oikeamman suuntaiseen suoritukseen kuin nytkytys.
MarkkuT
huhti 14, 2012, 21.58
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Artikkeli - Notkeuden eri tyypit
Vastaukset: 18
Luettu: 4454

Dynaaminen venyttely lämmittelyssä

Aihki kirjoitti: En ole ollut tilaisuudessa kysyä mitä tällä ihan oikeasti tarkoitetaan, aavistus toki on, mutta mikä olisi sitten se liikesarja setti, jolla tuo saavutettaisiin?
Sekä perinteisessä että modernissa karatessa on tullut vastaan ihan systeemiin sisään leivottuna eli japonian kielellä nimettynä esim. tällaisia:

- Seisotaan kantapäät toisissaan kiinni, varpaat 45 astetta ja heilautetaan jalka suorana rennosti sivulle niin ylös kuin nousee.

- Jalan heilautus suorana rennosti ylös eteen.

- Jalan heilautus suorana rennosti taakse.

- Kiba dachi/hevosseisonta, kädet suorina eteen abaut 20 cm etäisyydellä toisistaan. Siitä ylävartalon kierto puolelta toiselle, niin että lantio pidetään lukittuna.

- Jalka suorana kierrot sisältä ulos (vähän niinku uramawa) ja sama liikerata ulkoa sisään.

Näiden lisäksi perus käsien ja lantion pyöritykset yms. kai myös menevät tuohon dynaamisten venytysten kategoriaan?