Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 5 tulosta

Kitten
heinä 23, 2007, 22.43
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: teippaus/tuet
Vastaukset: 17
Luettu: 14872

Bahar kirjoitti: AteenanPaarma, millaiset käsisiteet??
Jos saan omasta puolesta vastata, niin esim. tällaiset.
Bahar kirjoitti: Millaisia nilkanvahvistusliikkeitä on? Minulla on niin muljuvat nilkat muutenkin, olisi tosiaankin hyvä saada vahvistettua niitä.. ?
Tasapainolauta, jonka voi rakentaa itsekin esim. pallosta tai rullasta ja laudasta.

Kuva
Bahar kirjoitti: Ps. Kuulin jostain että pidemmän päälle tukien käyttäminen löystyttää kautta heikentää niveliä. Totta vai tarua?
No ainakin teoriassa luonnollinen tuki voi kärsiä pitkäaikaisessa käytössä, vrt. esim. kipsatun raajan lihaskuntoa kipsin poiston jälkeen, kun lihaksia ei ole käytetty.
Kitten
heinä 22, 2007, 23.05
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: teippaus/tuet
Vastaukset: 17
Luettu: 14872

AteenanPaarma kirjoitti: Mitä muuten suosittelisitte ihmiset kohtalaisen löysien polvien tukemiseen? Pitävät pahana tapanaan venähtää melko helposti, jos tulee huonosti painoa jalalle; siis siten, että liikkeessä on kiertoa jne.. Eniten tästä on varmaan psykologista haittaa. Ei oikein uskalla tehdä hyppypotkuja ja niin edelleen, kun on pelko siitä, että polvet kuitenkin menee, jolloin helposti tekeekin liikkeet väärin :?
Jalkojen vahvistaminen osaksi ratkaisua? Käytin joskus itse vammojen jälkeen neopreenisiä tukia, ja niistä tuli ainakin hyvä ja luottavainen olo :D
Kitten
heinä 22, 2007, 21.17
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: teippaus/tuet
Vastaukset: 17
Luettu: 14872

Rannetukia on erilaisia, mutta mielestäni voisit kokeilla yksinkertaisella kierroksella teippiä. Käsittääkseni olit menossa hiekalle, joten sen teippirullan hankinta saattaa olla parempi. Tarra- ja nauhakiinnitykset saattavat olla hiukka hankalia noissa hc-olosuhteissa, teippiä voi aina vaihtaa.

Olen itse tukenut rannetta toisinaan yksinkertaisella kierroksella, joskin kysymys ei ole ollut akrobaattisista suorituksista. Kokeile sopiva kohta ja leveys, joka soveltuu liikkeisiin. Kiertotuki ei ole samaa luokkaa kuin kunnon teippauksella tai tuella, mutta mieti ratkaisu sen tarpeen mukaan. Liika ennaltaehkäisevä tuki saattaa haitata suoritusta huomattavasti. Testaa siis jossain jollain helpolla suorituksella, mikä tuntuu hyvältä. Huomautan kuitenkin, että väärin teipattu ranne saattaa olla jopa suurempi riski! Toisin sanoen, kannattaa kysyä muiltakin ohjeita.

Sokutojalle kiitos asianmukaisesta tarkennuksesta, oma teippauskokemus on amatööritasoa eri lajien parissa. Eli jos joku jälleen oikeasti tietää Baharin kysymykseen paremman ratkaisun, niin pyydän ystävällisesti jakamaan tuota tietoa meidän muiden iloksemme! :)

Muokkaus: Niin, nuo käsisiteet kävi kyllä mielessä täälläkin ;)
Kitten
heinä 22, 2007, 00.16
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: teippaus/tuet
Vastaukset: 17
Luettu: 14872

Hei Bahar, sinähän oletkin Etupotkija! Kysy ihmeessä Puumajasta asiantuntijoiden mielipide :idea:
Kitten
heinä 21, 2007, 23.54
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: teippaus/tuet
Vastaukset: 17
Luettu: 14872

Elastinen side soveltuu erityisesti ensihoitosidokseen akuutissa vaiheessa. Tuoretta vammaa ei saa teipata venymättömällä teipillä. Elastista teippiä käytetään lähinnä lihaksen yli menevään teippaukseen, joustamaton soveltuu nivelille. En ole terveydenhoidon asiantuntija, mutta puolitoista viikkoa vamman jälkeen voinet hyvin käyttää esim. puolentoista tuuman levyistä venymätöntä urheiluteippiä tilapäiseksi tueksi.

Hyvään teippaukseen tarvitset ohjeet. Muista puhdistaa ja ajella nilkka ensin. Pitävyys on huomattavasti parempi, jos teippaat suoraan ihoon. Älä kiristä liikaa, mutta tarkista että kireys on sama teipin leveydeltä. Vältä ryppyjä ja kiristäviä reunoja, peitä aiempi teippikerros puolella teipin leveydellä. Löysää tai poista teippaus, jos kipu pahenee, väri muuttuu varpaissa tai jos esiintyy tunnottomuutta. Poista teippi mahdollisimman pian, sillä iho ei hengitä sen alla.

Olen itse teipannut "Teippaa Taiten" (Nuoramo-Pehkonen-Turpeinen) -vihkosen ohjeiden mukaan, siinä tuo nilkan teippaus on esitetty kutakuinkin samoin. Teippiä menee paljon, jos homman joutuu harjoittelemaan ja tekee sen kunnolla. Kymmenen metrin rullalla teippaa arviolta muutamia kertoja, riippuen taidosta ja tarpeesta. Ohjeen kuvasta saat jonkin käsityksen.