Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 10 tulosta

Lasse Candé
loka 27, 2010, 13.20
Keskustelualue: Lava
Aihe: Potku-tapaaminen XII (23.10.2010)
Vastaukset: 189
Luettu: 22332

Potku-tapaaminen XII (23.10.2010)

Hyvää settiä videoissa. Jos on vielä esimeininkejä tulevissakin miiteissä, pitää yrittää päästä mukaan!
Lasse Candé
loka 24, 2010, 21.42
Keskustelualue: Lava
Aihe: Potku-tapaaminen XII (23.10.2010)
Vastaukset: 189
Luettu: 22332

Potku-tapaaminen XII (23.10.2010)

Taidankin laittaa tähän selityksen Wadotreenin ideasta, jos jotakuta kiinnostaisi.


Suunnitelma
12:45 Lämmittely
13:05 Perusharjoittelu
- Suora lyönti
- Polvennostot
- Sotouke (torjunta ulospäin)
- Maegeri
- Olkapäähippaa
13:15 Ippon kumite chudan uke 1
13:20 Muokattu kumitegata 1
13:30 Idori 4:n yhdistelmä seisten ja/tai polvelta
13:35 Yksinkertaistettu chudan uke 1 10 kertaa nopeasti peränjälkeen
Hieman puhetta päivän teemasta
Kysymyksiä
Kata
13:45 mennessä lopetus

Sain aloittaa hieman aiemmin, joten venytin perusharjoitteluosiota siten että loput tapahtuivat suurinpiirtein ajallaan.


Teema oli "ulkopuolinen asetelma" siten että molemmilla on oikeat jalat edessä. Kun aloin hahmottaa mitä tekniikoita treeneissä tehdään, mietin sopivan paketin ja päädyin lopputulokseen että suunnitelmassa lihavoitu tekniikka (se missä on polvihorjutus) on hyvä pääteema ja loput sitten tehdään hieman huonommin. Näin tulisi monipuolisesti tekemistä, kun esittelytreeni kuitenkin on kyseessä, mutta myös johonkin laatua. Sitten mietin tähän sopivat perusharjoittelut ja loppumätön.


Juostiin aluksi ihan vähän sekä lyötiin tarkasti "leukaa kohti" ja tehtiin lyhyissä pyrähdyksissä polvennostoja ja kantapäänvetoja pakaroihin. Tarkoitus juosta niin vähän ettei kevyt olo katoa ja saadaan porukka lämmittelyrutiinille sopivaan ympyrämuotoon. Rutiini on hyvin kevyt ja hyvän olon tuova sopiva aloitus tuolla tavalla päiväsaikaan tehdylle treenailulle. Se käy järjestelmällisesti about koko kehon läpi ja on hyvää esiperusharjoittelua Wadolle.

Suoraa lyöntiä tehtiin ensiksi työntäen vartalon edestä keskelle. Sitten "karatemaisesti" vartalon sivulta mutta keskustan kautta. Ensiksi hitaasti ja sitten nopeasti. Tämän idea oli siinä että ulkopuolista asetelmaa harjoiteltaessa lyönnin pitää olla sopiva jotta jutussa järkeä. Suoran lyönnin pitää todella olla suora eikä heivarimainen tai muutoinkaan holtiton. Sitten hieman hastettiin itseämme. Suorituksen pitää valmistua nopeasti käskyn jälkeen.

Polvennostot ensiksi jatkuvalla liikkeellä ja sitten käskystä edessä oleviin käsiin. Idea ylä- ja alavartalon erottelussa. Olen havainnut hyväksi ensiksi tehdä tuolla tavalla jatkuvalla liikkeellä ja vasta sitten vähän testata ja enemmän haastaa.

Sotouke (torjunta ulospäin) tehtiin parin kanssa vajaaksi jääviin lyönteihin. Tekijä saa toistoja asetelmaan päätymisestä ja tutustuu torjuntaan helpossa muodossa.

Maegeri (etupotku). Laitettiin kädet vastakkain sillä tavalla että aikaansaatiin ulkopuolinen asetelma ja sitten haastettiin itseämme ala- ja ylävartalon erottelussa. Etupotkun laittaminen päivän kontekstiin ja perusharjoittelu.

Olkapäähippa pelkällä oikealla kädellä. Tarkoituksena se että saadaan matsia jotakuinkin treeniteeman toimintaympäristössä. Käytännössä noilla säännöillä päädytään yrittämään paljon ulkopuolelta jolloin tulee toistoja asetelman havaitsemisesta liikkuvassa tilanteessa. Parinvaihtoja jotta ihmiset pääsevät tutustumaan muihin potkulaisiin.



Chudan uke 1. "Karatemaisesta" vasemmasta etuseisonnasta askellyönti oikealla kädellä. Puolustuksessa väistö ulkopuolelle ja torjunta - tunnusteleva tarttuminen kädestä - erotettu oikea etupotku ja vasen lyönti vartaloon. Idea harjoitella myöhemmin käytettävää erottelua (jotta vastustaja ei tunne että nyt tapahtuu) ja saada helppo harjoitusmuoto ulkopuolisesta asetelmasta. Melko lyhyt aika koska kyseessä oli johdanto.

Kumitegata muunnos. Oikeat asennot molemmilla. Oikeaa "karatejabia" vastaan väistö ja myötäilevä oikea ulkotorjunta - lyönti samalla kädellä - sisäänmeno horjuttaen polvella ja selänpuolelta koko käsivarrella. Tämä oli pääteema koska on suht kiva harjoite ja ehkäpä melko tunnusomaista Wadoa. Tehtiin ensiksi perusharjoittelua väistöön. "Vastattiin puhelimeen".

Idori 4. Polveltaan tehtävä tekniikka. Sama alku kuin edellä, mutta sisäänmenon sijaan oikean jalan potku ja horjutus heikkoon suuntaan. Jatketaan viemällä maahan asti ja sitten käsivarren ylisuoristus ja turvallinen poistuminen. Onnistumistodennäköisyyttä parantaaksemme vältettiin turhien impulssien antamista kosketuksessa. Hipelöitiin ja käytettiin tuntoaistia. Tehtiin aluksi polvelta, mutta jatkotekniikka sitten seisaaltaan. Lopuksi sai tehdä kummalla tavalla tahansa.


Viimeisenä harjoitteena tehtiin kymmenen kertaa peräkkäin erittäin nopeasti väistö+torjunta - lyönti yhdistelmää, eli sama kuin edellä ensimmäisessä paritekniikassa, mutta ilman potkua. Idea saada irtiottoa lopuksi vähän simppelimmällä tekniikalla ja ulosmenemisen ja nopean oman hyökkäyksen mekaniikkaa leivottua sisään päähän.


Lopuksi näytettiin parini kanssa vielä hieman asetelmaa ja sitten kihon kumite 1. Oli mahdollisuus esittää kysymyksiä. Mänzy oli ainoa kysyjä. Sitten yleisö sai valita katan jonka haluaa nähdä ja TimoS valitsi Naihanchin.




Tässä on videon viimeisenä tekniikkana se sama polvelta tehty tekniikka.
" onclick="window.open(this.href);return false;
[youtube][/youtube]
Jos tarkkaan katsoo, voi huomata että suorittaja (Hakoishi) vetäessään kädestä aluksi ei anna tuntoaistin kautta toiselle tietoa tekemisestään. Kädet ovat erotettu jo taakse liikkuvasta vartalosta. Vasta siinä vaiheessa kun on jo liikkeellä hän "yhdistää" paketin kasaan ja silloin mennään. Tämän näkeminen ei ehkä ole helppoa ellei ole kokemusta vastaavasta. Hakoishi ei vedä heikkoon suuntaan vaan suoraan. Siihen suuntaan on helpompi vetää kun taas heikkoon linjaan ei tarvitse vetää niin hyvin. Molempia tapoja käytetään.
Lasse Candé
loka 24, 2010, 18.32
Keskustelualue: Lava
Aihe: Potku-tapaaminen XII (23.10.2010)
Vastaukset: 189
Luettu: 22332

Potku-tapaaminen XII (23.10.2010)

Hyviä kuvia! (Surkea naihanchi-seisonta kylläkin eräällä esiintyjällä. :) )

Saako noita laittaa feisbuukkiin?
Lasse Candé
loka 24, 2010, 17.45
Keskustelualue: Lava
Aihe: Potku-tapaaminen XII (23.10.2010)
Vastaukset: 189
Luettu: 22332

Potku-tapaaminen XII (23.10.2010)

Poika kirjoitti: Kiitokset Lasselle (vaikka olinkin pihalla kuin lumiukko ja tein omiani)
Eikun sähän juuri ymmärsit pointin oikein! Jos sä nyt olet edelleen sä, ettekä tehneet Tytön kanssa roolinvaihtoa. :lol: (Hyvin veditte molemmat, ei siinä mitään...) Kiitoksia itsellesi. Ettekö te enää tulleet kapakkaan? Eikä aamukebabillakaan näkynyt... Siinä sitten katsottiin juha_m:n nukkumista ja juteltiin Mänzyn kanssa Mordorin kielestä. :D
Lasse Candé
loka 24, 2010, 17.21
Keskustelualue: Lava
Aihe: Potku-tapaaminen XII (23.10.2010)
Vastaukset: 189
Luettu: 22332

Potku-tapaaminen XII (23.10.2010)

Nuo kuvat Mikasta ja Andymolokosta ovat kyllä ihan parhautta! :lol:
Lasse Candé
loka 24, 2010, 17.13
Keskustelualue: Lava
Aihe: Potku-tapaaminen XII (23.10.2010)
Vastaukset: 189
Luettu: 22332

Potku-tapaaminen XII (23.10.2010)

Kiitoksia siitä että pääsin vetämään treenit kaiken tämän täällä turisemisen jälkeen! :) Olikin erittäin hyvä treeniporukka, kun keskittyi siihen mihin pitikin. Jotenkin hemmetin hyvin oli jengi mukana. Ei pelkästään taidollisesti vaan myös oikealla nöyrällä mielellä. Mukava vetää silloin. Täytyy vielä tässä sanoa että treenit käsittelivät nimenomaan "ulkopuolista asetelmaa" ja tekniikat oli tarkoituksella samankaltaisia että homma toimisi. Oma kompromissiratkaisuni sopivan määrä-laatu-suhteen kannalta noin lyhyeen settiin. Sanon vain siksi ettei tule käsitystä että se on ainoa mitä me tehdään. Ja uskomattoman hyvin porukka kyllä veti, vielä kerran! Oli kunnia vetää teille. Kiitos!

Nää miitit on kyllä ihan parhautta. Mä alan aika paljon tykkäämään kaikista jo jokseenkin tutummista naamoista ja lisäksi oli hemmetisti itselleni uusia mukavia tyyppejä! Ja Mjölnirin kanssa on aina niin kiva jauhaa ihan liekeissä! :D (Muutenkin taisin olla aika puheliaalla tuulella. :lol: )

Hyvä ettei jaettu kahteen ryhmään niin pääsin minäkin sekä Defendoon että Iwama Aikidoon ja oli kaikki samassa tilassa. Molemmat setit olivat erittäin hyviä! Kiitokset L.K:lle ja JKoskiselle!


Harmi että räkätauti sanoi ettei kannata mennä sikajumppaan sairastumaan. (Jo Defendon pistarisetti otti koville vähän varottavalla tavalla.) Yleensä mielelläni osallistun mahdollisimman paljoon kun joku kerran näkee vaivan järjestääkin. Onneksi meillä kuitenkin oli nassesedän ja demoparini kanssa paljon puhuttavaa ja treenattavaa! Aikahan siinä loppui kesken.


Tuntuisi siltä että pitäisi kaikkia kiittää nimellä täällä kaikesta kivasta, mutta ehkä vain kiitän kollektiivisesti! :kiitos:
Lasse Candé
syys 19, 2010, 20.45
Keskustelualue: Lava
Aihe: Potku-tapaaminen XII (23.10.2010)
Vastaukset: 189
Luettu: 22332

Potku tapaaminen XII (23.10.2010)

Ei kai mikään. :)
Jos olisin itse ottanut aiheen puheeksi olisin avannut ketjun. Nyt vain ajattelin vastata täällä missä kysyttiin. :D
Lasse Candé
syys 19, 2010, 19.40
Keskustelualue: Lava
Aihe: Potku-tapaaminen XII (23.10.2010)
Vastaukset: 189
Luettu: 22332

Potku tapaaminen XII (23.10.2010)

jsv kirjoitti: Luultavasti olen tulossa, jos nyt mitään yllättävää ei tapahdu.

Lasse, onko sun omppuhuoneessa vielä tilaa? :)
Pistän varmaan pikkuhiljaa hankintaan ja katson näillä puheilla että sinulle on varattu yksi sänky tai sängyn puolikas (mikäli et kasvata viiksiä) huoneesta.

Ehkäpä tästä aihepiiristä aukeaa jossain välissä ketju, joten ehkemme sovi enempää täällä ettei mene sekavaksi...
Lasse Candé
syys 9, 2010, 21.51
Keskustelualue: Lava
Aihe: Potku-tapaaminen XII (23.10.2010)
Vastaukset: 189
Luettu: 22332

Potku tapaaminen XII (23.10.2010)

Luulisin ainakin L.K:n lähtevän. :D
Lasse Candé
syys 9, 2010, 16.21
Keskustelualue: Lava
Aihe: Potku-tapaaminen XII (23.10.2010)
Vastaukset: 189
Luettu: 22332

Potku tapaaminen XII (23.10.2010)

No onhan siellä Mika pitämässä seuraa! :)