Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

flammee
huhti 14, 2012, 23.40
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Artikkeli - Notkeuden eri tyypit
Vastaukset: 18
Luettu: 4460

Artikkeli - Notkeuden eri tyypit

bodyguard kirjoitti: Tehdäänkö jossain staattisia venytyksiä lämmitellessä? :o Jos tehdään niin mikä näiden idea on?
Tehdään, en sanoisi että niistä haittaakaan on. Siis ainakaan lyhyistä ja kevyistä sellaisista. Tokikaan hyödystäkään en niin tiedä. Kyllä niistä aina jää pikkusen sellanen fiilis niinkuin niistä jotain hyötyä olisi ollut, mutta onhan se aika epämääräinen tuntemus. Niitä revähdyksiä ja venähdyksiä tulee ihan yhtä vähän silleen että tekee staattiset venytykset treenin lämmittelyosuuden jälkeen tai alkaa kylmiltään matsaan kevyesti eikä tee missään vaiheessa venytyksiä. Joten se on aika vaikea sanoa että onko mitään pointtia.
flammee
huhti 14, 2012, 22.53
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Artikkeli - Notkeuden eri tyypit
Vastaukset: 18
Luettu: 4460

Artikkeli - Notkeuden eri tyypit

Juu, itekin olen havainnut että dynaamisella venyttelyllä saa aikan nopsaan liikelaajuutta lisää käyttöön. Eli jos se jalka nousee ekalla heilautuksella/venytyksellä vaikka vyötärön korkeudelle, niin ei siihen montaa minuuttia mene että se jo nousee pään korkeudelle tai siitä ylikin, vähän jumista riippuen, juoksu meinaa vähän jumittaa. Noiden Markun mainitsemien jalan heilautusten lisäksi käytän sellasta jossa aletaan heilauttaa jalkaa suorana eteen ylös, mutta käännetään vartalo liikkeen aikana sivuttain. Ja toki perinteisiä venytysliikkeitäkin voi tehdä dynaamisina, siinä vaan nytkytetään kevyesti sitä venytystä sen sijaan että pidettäisiin sitä.