Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Jorge
heinä 12, 2023, 06.52
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Kädenvääntö
Vastaukset: 74
Luettu: 23594

Kädenvääntö

Kädenvääntö voi olla hurjaa menoa:
LAUANTAINA 18. maaliskuuta ohjelmassa oli vasemman käden väännöt ja sunnuntaina olisi ollut vuorossa oikean käden kamppailut. Ensimmäisenä päivänä Kangasmäki voitti kolme ottelua.

Valmentaja Ojala oli paikalla tuomarina ja seurasi suojattinsa otteluita lähietäisyydeltä. Kesken neljättä matsia valmentaja näki Kangasmäen silmien mustuaisten suurenevan. Vääntäminen jatkui hetken, mutta sitten tuli stoppi.

– Yht’ äkkiä kaikki pimeni.


Ottelutahti oli niin tiivis, että en ehtinyt tai tajunnut juoda tai syödä mitään matsien välissä.
Kangasmäen pumppu oli pettänyt. Mies lyyhistyi lattialle. Apuun rientäneet vääntäjäkollegat huomasivat sydämen pysähtyneen.

– Kuulin myöhemmin, että elvytystä kesti 27 minuuttia. Vaikka oli riskejä kavereita antamassa sydänhierontaa, he joutuivat vaihtamaan vuoroa useampaan kertaan, Kangasmäki kertoo.

Elvytyksen aikana häneltä murtui kylkiluita, mutta se oli pieni hinta, kun henki säilyi. Kangasmäki kiidätettiin ambulanssilla Seinäjoen keskussairaalaan ja suoraan teho-osastolle, jossa hoitotoimenpiteet jatkuivat.

KANGASMÄELLÄ oli diagnosoitu sydänlihastulehdus vuonna 2014, mistä jäi sydämen vajaatoiminta. Kangasmäen mukaan se ei haitannut elämää tai liikuntaharrastuksia millään tavoin.


Ilkka-Pohjalaisen haastattelema sydäntutkimusyksikön ylilääkäri Harri Niemelä Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelta sanoo, että äkillisen sydämen pysähdyksen taustalla on yleensä jokin perussairaus, mikäli sydän pysähtyy äkillisesti ilman selviä oireita.

Niemelän mukaan iäkkäämmillä, eläkeikäisillä urheilijoilla sydäninfarkti ja sepelvaltimotauti ovat äkkikuoleman yleisimmät syyt. Asiantuntijat eivät suosittele sydämen vajaatoiminnasta kärsiville äärimmäisiä urheilusuorituksia.

Kangasmäki unohti lääkärien ohjeet aloittaessaan kilpailemisen uudessa lajissa.

–  Kädenvääntö on kova laji. En ole ollut painonnostossa yhtä lujilla kuin kättä vääntäessä.

Untuvikkona hän ei muistanut hengittää riittävän tehokkaasti ja jätti tankkaamisen väliin.

–  Ottelutahti oli niin tiivis, että en ehtinyt tai tajunnut juoda tai syödä mitään matsien välissä, Kangasmäki kertoo.

https://www.is.fi/urheilu/art-2000009706409.html

Noin muuten hauskana anekdoottina jutusta:
Aki Kangasmäki (oik.) on toiminut edesmenneen mäkihyppylegendan Matti Nykäsen ja painin olympiavoittajan Jouko Salomäen henkivartijana.
Toki ymmärrän yskän, mutta näin maallikkona ei tulisi ensimmäisenä mieleen, että niinkin hurjalla ukolla kuin Jouko Salomäellä on henkivartija.
Jorge
tammi 27, 2009, 13.44
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Kädenvääntö
Vastaukset: 74
Luettu: 23594

Kädenvääntö

kisoista ei ole kokemusta, mutta kilpavääntäjää vastaan on kokeiltu ja ei siinä ehtiny kissaa sanoa, kun käsi oli jo siinä kulmassa, mistä ei enää ylös nousta, vaan pystyi enää hieman jarruttamaan.

Ja "matsi" siis käytiin säännnöillä, joissa käsi piti saada pöytään asti.

Kyse oli itseä reilusti kevytsarjalaisemmasta, joten kallistuisin myös tuohon nopean aloituksen tärkeyteen.