Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 20 tulosta

L.K.
loka 15, 2012, 11.33
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailu-urheilu ja itsepuolustus
Vastaukset: 256
Luettu: 49396

Muay Thai ja itsepuolustus

Joo, toki, en sillai tuota kommenttiani tarkoittanutkaan:)

Onko muuten thaikussa miten paljon Suomessa sellaisia ns. yhden tekniikan/osa-alueen ylivoimaisia kurkoja vai mennäänkö enempi tasaisella laadulla? Vertaan siis esim. joihinkin thaimaalaisiin, joilla monasti tuntuu olevan jotain tiettyjä osa-alueita joissa ovat aivan suvereeneja. Plus toki jäätävä osaaminen muutenkin:)
L.K.
loka 12, 2012, 11.53
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailu-urheilu ja itsepuolustus
Vastaukset: 256
Luettu: 49396

Muay Thai ja itsepuolustus

DV, ei se "myyntivaltti" nyt mitenkään väärin ymmärretty ole, mutta on syytä erottaa että mitä asioita jätetään pois ja mitä ei.
Ehkäpä ihmisille on vaan muodostunut vähän väärä kuva siitä miten ip-lajeissa esim opetetaan lyömään tai potkimaan. Tai miten opetetaan liikkumaan. Perusasiosita ei nimenomaan tingitä, ainakaan defendossa. Itse asiassa koko paketti rakentuu sen peruspaketin varaan joka opetellaan jo peruskurssilla. Näitä sitten tietty kerrataan koko ajan läpi sen harrastuksen. Samat jutut myös toistuvat myöhemmin vaativammissa tekniikoissa niin, että siellä on jo sieltä peruskurssilta tuttuja elementtejä. Näin ei aina ns. tarvi oppia jotain uutta eri tilanteisiin.

obmijoy, en ihan kyllä sisäistänyt tota sun viestiä, mutta minusta esimerkkisi hyväst ip-treenistä eroaa kyllä vahvasti siitä miten itse ainakin asian näen.Mutta toki nää nyt on mielipidejuttuja. Sitä en kyllä nyt taas purematta niele, että esim ip-lajin sparria ei opetettaisi oikein tai siellä painotettaisi oikeita asioita. JOS se on sitä että ohjaaja sanoo, alkakaa mättä toisianne ja that´s it niin ilman muuta se on väärin eikä kehitä mitään. Uskallan silti väittää että KB/MT treeneissäkin voidaan sparrata väärin JOS asiaa ei ohjeisteta oikein. Itse olen aina mieltänyt että sparraus on oppimistapahtuma, ei mittelö kuka on salin kovin jätkä? Ehkä olen kuitenkin väärässä, paljon mahdollista.
Silloin kun itse laitan oppilaat sparraamaan, korostan aina kontaktin mitoittamista taitotasoon ja ajattelun merkitystä. Välillä voidaan sitten kyllä ottaa erilaistakin sparria tai jopa ihan "tapella", mutta näissäkin on sitten taas se oma ajatuksensa ja tarkoitusperänsä.

Nyt kyllä mennään jo vähän sivuraiteille pääaiheen osalta?
L.K.
loka 12, 2012, 09.12
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailu-urheilu ja itsepuolustus
Vastaukset: 256
Luettu: 49396

Muay Thai ja itsepuolustus

Mistä ihmeestä DV olet saanut sen käsityksen, ettei ip-lajeissa opetettaisi kehonhallintaa, jalkatyötä tai kehonkäyttöä? Minun on ainakin vaikea uskoa, että kukaan järkevä ip-opettaja pitäisi näitä niinä ns. turhina juttuina..?!
L.K.
loka 11, 2012, 19.59
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailu-urheilu ja itsepuolustus
Vastaukset: 256
Luettu: 49396

Muay Thai ja itsepuolustus

Ile kirjoitti: Mielestäni on selvää, että jos haetaan yksilölle optimaalista harjoittelusuunnitelmaa itsepuolustuksen oppimiseen, niin on melko teoreettinen mahdollisuus, että optimaalisen ratkaisun tarjoaisi joku tietty
Tuo "pohjatiedot" esim. tässä ketjussa mainittuihin kb-taitoihin liittyen voi olla vähän harhaanjohtava ilmaisu siinä mielessä, että se synnyttää ajatuksen, että ensin pitäisi harjoitella jotain ja sen jälkeen vasta ip-lajia. Edellä sanomaani viitaten harjoitteluaan voi yksilöllisten tarpeiden mukaan optimoida niinkin, että ip-lajin rinnalle otetaan jotain muuta harjoittelua. Mielestäni olisi ihan tervettä jos harjoittelijat entistä enemmän saisivat myös opastusta tähän suuntaan.

Tässä mielessä tuo "ulkoistaminen" on nimenomaan hyvä asia ja huomattavasti fiksumpi malli kuin pyrkimys kehittää yksi paketti joka tarjoaa kaikille kaiken. Ja kysehän on ulkoistamisesta vain lajikeskeisesti ajateltuna. Yksilölähtöisesti katsottuna kyse on vain siitä, että hakee sitä itselle sopivaa harjoitusohjelmaa (ja parhaassa tapauksessa saa siihen pätevää ohjausta).
JOS on aikaa paljon käytösä treenaukseen, ei toki varmasti joku yhteen alueeseen spesifisempi laji ole huono vaihtoehto ip-lajin rinnalle, eritoten jos sieltä hakee sitä vahvistusta omiin heikkouksiin. Olen kuitekin valitettavasti nähnyt miten vähäisellä treenimäärällä otetaan se toinen laji, jonka seurauksena kummassakaan ei sitten oikeasti kehitytä alun jälkeen enää sekä mahdollisesti myös siitä sivulajista tulee niitä "huonoja" vaikutteita ip-mielessä.

Olen kyllä itse sanonut harrastajille, että jos oikeasti aikaa ja intoa on niin toki voi hakea painimiseen lisäoppia esim lähikaupungissa vaikuttavasta BJJ-seurasta tai nyrkkeilyoppia paikallsesta bokrausseurasta jne. Jos kuitekin harratajan aktiivisuus/halu käydä on sen 2krt vkossa, olen kyllä kehoittanut käyttämään ne treenikerrat puhtaasti defendoon jos se on kuitenkin juttu mitä haluaa tehdä.

Toisaalta, kyllä mielestäni esim jokaisessa defendo-seurassa opetuksen pitäisi olla (ja minusta siis onkin) sllä tasolla, että näihin lajivierailuihin ei ole sinällään tarvetta lajia ajatellen.

Lisäksi on hyvä ottaaa kuitenki huomioon se, että mitä taitoa henkilö haluaa mennä kehittämään toiseen lajin. Jos kyse on esim lyöntitekniikan parantamisesta jne. se on varmasti enemmän kuin hyvä. Jos taas hän haluaa parantaa kykyään sparrata nyrkkeilyssä, en tiedä onko se ip-ajattelun kannalta kokonaisuutena niin hyvä.

Omasta mielestä kuitenkin ip-jutuissa on aika paljon kyse siitäkin, että mihin sitä aikaa käytetään eli ns. less is more, eritoten kun kuitenkin osa-alueita katettavana on vaan niin paljon enemmän.

Tuohon onko kamppailulajista x tai y vaan enempi hyötyä kadulla matopurkkiin en sitten taas jaksais ainakaan itse enää kurkata. Samaten ihan oikeasti tommoset heitot jostain "magan kärkiosaajan" kykenemättömyydestä ei mun mieletsä liity tähän aiheeseen mitenkään.

Kyllä meilläkin on salilla käynyt eri lajeissa mittavan kokemuksen omaavia, joita on viety kuin litran mittaa kokeneempien harrastajien treeneissä. En ite kuitenkaan sen perusteella alkaisi mitään johtopäätöksiä vetämään ko. lajien toimivuudesta tai ko. lajien tietyn tasoisten kaverien yleistasosta. Nuo taitotasot yms. kun on aina aika suhteellisia, varsinkin jos ne perustuu vielä jonkun omiin kertomuksiin omista edesottamuksista.

Uskoisin myös että Mjölliksen heitto nimenomana perustui enemmän siihen, mitne paljon tehokkaampaa tulosta potkiksen osalta saadaan samassa ajassa versus maga koska osa-alue on niin paljon kapeampi. Tämähän onkin vain loogista kaiken järjen mukaan. Toki Mjöllis varmaankin sitten tarkentaa jos olen (tai muutkin) hakoteillä hänen punaisen lankansa osalta.
L.K.
loka 11, 2012, 09.15
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailu-urheilu ja itsepuolustus
Vastaukset: 256
Luettu: 49396

Muay Thai ja itsepuolustus

Andy kirjoitti: Jos thainyrkkeily ei toimi itsepuolustuksessa, niin ilmeisesti tavallinen nyrkkeily kuitenkin toimii. Tai sitten Amir Khan on treenannut paljon 2 vs. 6 skenaarioita.

http://www.iltalehti.fi/urheilu/2012101 ... 4_ur.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Britti-iskijä Amir Khan teki selvää jälkeä rikollisista, jotka yrittivät ryöstää hänen 100 000 punnan arvoista Range Roveria.

Veljensä Haroonin kanssa liikkellä ollut Khan joutui kuuden ryöstäjän yllättämäksi Birminghamissa. 25-vuotias Khan ja hänen nyrkkeilevä 20-vuotias pikkuveljensä ei kuitenkaan antanut päällekävijöiden toteuttaa suunnitelmaansa.

- He parkkeerasivat autonsa Range Roverin eteen. Ainakin yhdellä heistä oli pamppu. Yksi heistä löi Amiria ja aukaisi tämän huulen, mutta Amir vetäytyi ja tyrmäsi hänet siltä seisomalta, silminnäkijä kuvaili tilannetta The Sunille.

Tämän jälkeen loput viisi olisivat hyökänneet Khanin veljesten kimppuun.

- He pitivät pintansa ja pudottivat heidät yhden kerrallaan. He saivat miehet mustelmille ja ruhjeille, mutta he vain puolustivat omaisuuttaan, silminnäkijä kertoi.

Tilanteesta selvittyään nyrkkeilijät pakenivat paikalta autollaan - yksi päällekarkaajista rikkoi Range Roverin takalasin.

Poliisi sai ilmoituksen tapauksesta, mutta kukaan ei tehnyt tilanteesta rikosilmoitusta.
Hyvä täky Andy mutta eipä nyt tartuta tuohon. :)

Hienosti hoidettu tilanne kyllä Khanilta, sitä sai herrat mitä tilas.

En itse nyt pidä sinällään mitenkään ihmeellisenä että ton tasoinen bokraaja pistää monta katuretkua kumolleen. Hyvä liike, kovat lyönnit. Kyllähän sillä aika pitkälle pärjää noissa tilanteissa vai onko joku jotain muuta väittänty?

Lisäksi on toki kuitenkin vielä eri asia olla kahdestaan kuutta vastaan kuin yksin. Ei toki pidä ymmärtää väärin, 1 vs 6 on aika tekemätön paikka ihan kelle vaan JOS vastapuoli osaa yhtään asiaansa. Toki tolla hlömäärällä ne alkaa olee jo enempi toistensa tiellä kuin eduksi pl. jos uhri maasssa. Kuitenkin kaksi ilmeisesti osaavaa kaveri kun siin on vastassa niin aika nopsaan voi olla että se vastapuolen taktiikka menee sekaisin, eritoen kun eka kaveri lyöty levyksi? Lisäksi kaksi "uhria" jakaa sitä porukkaa eri tavalla kun yksi, varsinkin jos se toinen on myös aktiivinen.

Tietty se tuossa itselle tuli mieleen, että JOS kaveri tiesivät kenen auto, niin kun ehkä tiesivät, niin miksi ihmeessä yrittävät noin ryöstää, ei kovin fiksu taktiikka.
L.K.
heinä 25, 2012, 19.50
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailu-urheilu ja itsepuolustus
Vastaukset: 256
Luettu: 49396

Muay Thai ja itsepuolustus

Tuo clancyn postaama mustien poikien mittelö oli kyllä aika vinha.
L.K.
heinä 20, 2012, 21.13
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailu-urheilu ja itsepuolustus
Vastaukset: 256
Luettu: 49396

Muay Thai ja itsepuolustus

Niinno, totta. Enempi kuitenkin viittasin siihen, että YLEISESTI ottaen uskoisin että lajeja tosissaan harrastavat eivät ole niitä jotka eniten/ensimmäisenä snagarilla ovat egojaan mittaamassa.
L.K.
heinä 20, 2012, 17.44
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailu-urheilu ja itsepuolustus
Vastaukset: 256
Luettu: 49396

Muay Thai ja itsepuolustus

Uskon ja toivon kuitenkin että näin ei tapahdu, harvemmmin todellisuudessa lajiharrastajat taitavat toisiaan piestä salien ulkopuolella?
L.K.
heinä 16, 2012, 10.09
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailu-urheilu ja itsepuolustus
Vastaukset: 256
Luettu: 49396

Muay Thai ja itsepuolustus

obmijoy, se on CrossFit.
L.K.
heinä 15, 2012, 20.43
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailu-urheilu ja itsepuolustus
Vastaukset: 256
Luettu: 49396

Muay Thai ja itsepuolustus

Ile kirjoitti: Tuli vielä mieleen, että itse olen alkanut karsastaa näitä aloittelijoille annettavia "lajilla ei ole väliä" -neuvoja. Se on nähdäkseni vähän takaperoista logiikkaa, jossa lähdetään jostain yksilöllisestä loputuloksesta, johon voi päätyä tai olla päätymättä monella tapaa, koska "kaikki on kuitenkin itsestä ja hyvästä opettajasta kiinni".

Keep it simple stupid. Jos joku haluaa oppia itsepuolustusta, niin sitten hänet kannattaa ohjata ensimäiseksi sinne, missä opetetaan itsepuolustusta. Se on hänelle oikea paikka aloittaa oma polkunsa. Hänen saa sitten itse matkan varrella löytää omat juttunsa ja opettajansa ja miettiä harjoittelunsa motiivit ja muut aina uudestaan. Alussa ei kannata vaivata päätään asioilla, joita ei kuitenkaan kykene vielä arvioimaan.
Ihan totta kyllä, tuo lajilla ei ole väliä kommentti onkin ehkä enempi tänne foorumikontekstiin sopiva juttu jolla saadaan ehkä keskustelua ohjattua oikeammalle polulle?

Ilman muuta kamppailu-uran alkutaipaleella pitää valita se laji, joka tarjoaa itselleen ne eväät mitä hakee ja mitkä sopivat omiin tavoitteisiin paremmin.
L.K.
heinä 15, 2012, 12.44
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailu-urheilu ja itsepuolustus
Vastaukset: 256
Luettu: 49396

Muay Thai ja itsepuolustus

Hyviä pointteja zzketulta ja muiltakin.

Ehkä yksi oleellisimmista "ip-taitoja" joka lajista tulee sitä kautta, että mitä enempi sitä treenaat tosissasi, sen vähemmän aikaa tod.näköisesti vietät baareissa tai "kylillä notkumassa" jolloin keskimäärin aika radikaalisti jo lasket mahdollisuuksiasi joutua erilaisiin väkivaltakonflikteihin. Myös todennäköisesti vietät vähemmän aikaa lärveissä joka myös on näiden kannalta vain plussaa.

Myös tuo jo aiemmin mainittu oikeanlainen egon kehittyminen eli ei ole enää tarvetta mitellä kadulla tai snagarilla kun treeneissä saa hanskata/painia tms. tarpeeksi.

Puukotuksista vielä sen verran, että päivänselvä asiahan on se, että jos joku osaa puukkoa käyttää tai vähintäänkin on sen käyttämisen suhteen hyvin herkkä, ei tälläien kaveri tod.näköisesti tule tekemään hyökkäystään niin että vastapuolella olis hirveästi mahkuja ainakaan viedä hommaa ns. omalla vahvuudelleen. Eli eritoten js vähänkin kokee uhrinsa uhkaksi, sitä enemmän pyrkii tekemään mahd.yllättäen tai salakavalasti.

Ip-lajien ero tulee ehkä sitten tässä eli niissä treenataan myös paljon näihin uhkiin/esilleottoihin reagointeja sekä havainnointia.
On aina helppo sanoa että kyllä sen sitten huomaa jos se kaivaa veitseä esiin, mutta totuus on jotain muuta jos sitä et ole treenannut. Silloinkin voi edelleen olla hyvin vaikeaa koska stressitekijöitä on yleensän niin paljon ja ihmiset vielä reagoivat stressin alla niin eri tavoin.

Hölmöintähän se on antaa puukkomiehen sitä veitseä esiin ottaa ja käyttää jos sen pystyy ajoissa estämään. Eikä muuten yhdessäkään ip-lajissa varmaan anneta sitä mielikuvaa että homma olisi helppoa tai siitä selviäsii aina naarmuitta "voittajana".
L.K.
heinä 15, 2012, 10.12
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailu-urheilu ja itsepuolustus
Vastaukset: 256
Luettu: 49396

Muay Thai ja itsepuolustus

Uriel kirjoitti: Eli pointtina se, että siltä kaverilta saisi ilman harjoitustakin puukon pois. Myös muilta samantasoisilta.
Jos taas siinä olisi joku suht hyväkuntoinen mies, niin tuskin olisi stevu saanut, enkä myöskään minä.
Ei millään pahalla, mutta tämä kommenttisi paljastaa jo ettet taida tietää mitään veitsihyökkäyksistä tai yleensäkään sen käytöstä. Ihan vinkkinä, hyväkuntoisuudella ei ole juuri mitään tekemistä sen kanssa. Hyvä kunto ei myöskään tee kenestäkään mitenkään voittamatonta tai esim. paremmin iskuja/potkuja kestävää. Kauemmin toki jaksaa kamppailla, mutta keskimääräisessä katuväkivaltatilantessa homma ei niin kauan kestä että siinä kuntoa mitattaisiin iha hirveästi.

Tämä ei toki tarkoita etteikö kunnolla ja fysiikalla olisi merkitystä, päinvastoin. Silti, se ei ole mikään edellytys sille että hyökkääjä on automatic vaarallisempi ja "voittamattomampi".
Uriel kirjoitti: Tarkoituksellako ymmärsit väärin? En mistään tappokoneesta puhunut, vaan vähän normaalia kovemmassa kunnossa olevasta kaverista. Ihan mahdollista, että sellainen puukottaa.
Katso edellinen viestini. Sinällään muuten uskon että keskimäärin kovempikuntoiset kaverit eivät puukottele koska ovat joko A) treenmaassa tai B) palautumassa treeneistä. ;) :D

Uriel kirjoitti: Kyllähän minä sen ymmärrän. Mutta jos sotilas saa puukosta (tai kaksi eri tapausta) niin varmaankin saa myös kuka tahansa muu.
Just. No offense, mut ootkohan katsonut vähän liikaa Hollywood-leffoja...
Uriel kirjoitti: "Et voi olla vakavissasi" Lol, miksiköhän muuten kirjoittaisin niin. Kerrotko, miten siellä defendossa tai krav magassa treenataan näitä 1vs monta-tilanteita?
Mitä näissä IP lajeissa on parempaa 1vs monta tilanteita varten? Minkä ihmetekniikan/taktiikan opit sieltä, jota et muualta opi?
Mielikuvaharjoittelu on aika tårta på tårta todettua ja 1vs6-harjoitteita olen monesti nähnyt Krav Maga treeneissä. Niissä ei olla vedetty kovaa, koska se olisi vaarallista. Ihan asiallista, mutta hyödyttää melko vähän
MInähän en esim. kiistänyt kamppailu-urheilulajeissa opittavaa liikkumis sekä pystytaitoa, jotka ovat monesti kullanarvoisia 1vs useampi tilanteissa. Kuitenkin noita tilanteitakin pitää treenata erikseen, mutta toki hyvin tärkeässä roolissa on se liikkuminen, kovaa lyöminen (ei lähtökohtaisesti potkiminen) ja "ottelusilmä". SILLOIN kun tilanne menee tai alkaa kamppailunomaisesti. Mitä se useinkaan kuitenkaan ei ole.

Mielikuvaharjoittelusta voidaan olla montaa mieltä,sitäkin on hyvin erilaista. Esim. suunniteltujen toimintamallien ja taktiikoiden pohtimista jne.

Kuinka kauan muuten olet treenannut magaa/defendoa/vast? Vai perustuuko mielikuvasi vain YouTube-videoihin?
Uriel kirjoitti: Ja pakkohan sen on olla anekdootti, kun yksin 4 voittanut jätkä on kehälajia treenaava. Jos se taas olisi ollut Krav Magaa treenaava niin tilanne olisi ollut mahdollinen, eiks je? Silloinhan se olisi vetänyt maagisen potkun kasseille 1. hyökkääjää vastaan, seuraava olisi mennyt solisluuhun kohdistuvalla kyynärpäällä maihin, kolmas olisi ollut nyrkkeilijä, joka luonnollisesti jäätyy, koska treenaa vain kehää varten. Siinä olisi helppo kohde ja neljäs olisi mennyt rannellukolla.

Ihan eri sarjaa kuin vain kehässä toimivat tekniikat, ?
Tuskin tätä kirjoittaja tarkoitti, kärjistät ja vedät herneitä nenään suotta, koska et itse taas näe omien kommenttiesi absurdiutta.

Miten minusta nyt tuntuu että muutamalla henkilöllä tässäkin ketjussa sisälukutaito on todella hukassa.
Väännetäänkö oikein rautalangasta sitten:
1. Kukaan ei väitä etteikö thaikku tai vastaava kamppislaji toimisi tai voisi toimia kadulla JOS henkilö on pystyvä. Tämä tietty pätee jokaisen lajin jokaiseen harrastajaan/ohjaajaan jne.
2. Yleisesti ottaen on vain todettu, että thaikusta puuttuu niin monta osa-aluetta, että sitä ei voi sanoa sen kautta parhaaksi tai järkevimmäksi valinnaksi henkilölle joka haluaa treenata itsepuolustusta.
Tämä ei edelleenkään poista sitä, etteikö se voisi toimia tai pelastaa harrastajaansa hätavarjelutilanteista. Eritoten kamppailutilanteissa se varmasti antaa paljon apuja jos vaan se kohta 1 toteutuu.
3. Vähintäänkin lajin kautta saa varmasti hyvän kunnon josta on hyötyä aina sekä tod.näköisesti myös harkintakykyä sen mukaan ettei tarvi/huvita lähteä jokaiseen tanssiin mukaan. Tälläkin välttää jo aika pajlon tianteita koska kuten aiemmin mm. Rojola hyvin totesi: Tanssiin vaaditaan aina kaksi. Yllätyshyökkäykset tms. on aina sitten eri asia.

Eli jos joku thaikkua treenaava haluaa sanoa että se on paras ip-laji, niin good for him. Ei se ole multa ainakaan pois. Keskusteluahan täällä on yritetty hyvässä hengessä synnyttää mutta viimeisen parin uudemman kirjoittajan osalta homma on mennyt vähän trollaukseksi/vast.
Mun mielestä edelleen esim Pertsan kirjoitus asiasta oli tosi hyvä ja toivosi että uudet kirjoittajat lukis ajatuksella koko ketjun.

Ei mulla muuta, kiitos ja anteeksi. :)
L.K.
heinä 14, 2012, 21.46
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailu-urheilu ja itsepuolustus
Vastaukset: 256
Luettu: 49396

Muay Thai ja itsepuolustus

Uriel kirjoitti: Mielestäni riittää ihan hyvin kadulle. Harvemmin tulee tilanne, missä thaikku ei riittäisi
Niinno...esim astalot sekä useampi hyökkääjä on asioita mitkä ovat Suomessakin hyvin yleisiä nykyään.
Toki se +1 olemassaolo ei ole vielä mikään ihme ongelma jos osaa liikkua hyvin (yleensä kamppislajeissa tätä osataan), mutta toki omia toimintamalleja pitää myös osata valita sen mukaan mitä ei taas ehkä tule aina ajatelleeksi jos ei niitä erikseen treenaa/mieti.

Jos puhuttaisiin ns. nakkikioskirähinöistä, niihin riittää ihan varmasti valtaosaan. Suurempi ongelma lieneekin se, että kuten Rojola hyvin avasi, ne ovat vain yksi osa ja itse asiassa vielä lainopillisesti aika harmaata aluettakin..?
Uriel kirjoitti: . Toki jos Alistair Overeem päättää pistää sut kylmäksi, niin lajista riippumatta saat turpaasi.
Eihän se turpaan saaminen ole paha juttu jos kuitenin meinaa pistää kylmäksi? ;) :smt003
Uriel kirjoitti: Morakin on tårta på tårta juttu, eikä sillekään mahda mitään lajista riippumatta ilman hyvää onnea.
Mielenkiintonen näkökanta, sulla on varmaan tähän jotain hyviä perusteluja. Itse kun tiedän erittäin monia tapauksia Suomestakin jossa on mahdettu eikä niissä läheskään kaikissa (jos yhdessäkään?) ole ollut onnea mukana. Tai no, toki riippuu aina miten onnen näissä tapauksissa sitten määrittelee.
L.K.
heinä 12, 2012, 09.28
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailu-urheilu ja itsepuolustus
Vastaukset: 256
Luettu: 49396

Muay Thai ja itsepuolustus

Kyllä, oli todella hyvä teksti.
L.K.
heinä 11, 2012, 18.03
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailu-urheilu ja itsepuolustus
Vastaukset: 256
Luettu: 49396

Muay Thai ja itsepuolustus

Khyl. Ei pidä JayJay nyt ottaa itseensä. Sinuahan on lähinnä yritetty ohjeistaa kirjoittamaan vähän eri sävyllä ja/tai argumentoimaan paremmin.

Parhaimmillaan Potkussa on käyty todella pitkiä ja antoisia keskusteluja, mutta jos keskustelut menevät liian "suoli24"
asteikolla, se ei palvele ketään.

Kritiikkiä, kyseenalaistamista yms. saa ja pitää tehdä aina kun siihen on hyvät perustelut ja sitä kompetenssia vai mikä se hieno sivistyssana olikaan?;)

Minusta itse aihe on ainakin ihan mielenkiintoinen, vaikkakin tässäkin ketjussa on jo kuultu aika pirun hyvää juttua lajin todella pitkän linjan kavereilta (viittaan esim Pertsaan), jotka osaltaan ehkä hiukan jo ovat "tyrehdyttäneet" keskustelua.
Ei se silti tarkoita etteikö sitä ketjua voisi ja kannattaisi uudelleen nostaa keskustelun alle jos/kun tulee jotain uutta hyvää aihetta/kommenttia.