Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Aerkank
touko 20, 2008, 08.31
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Rasitusastma?
Vastaukset: 29
Luettu: 11730

Mika kirjoitti: Raskausajan stressi nostaa syntymättömän lapsen riskiä saada astma tai muu allergia.
Pitäisikö tässä alkaa seuraamaan ylipotkijoiden potkunettiaktiviteettia, eli kanavoituuko potkunettistressi sisäsyntyisten mahapotkujen seurantaan :oops:

En huomannut, onko tämä PDF ollut vielä täällä http://www.astmaonline.com/_mshost54103" onclick="window.open(this.href);return false; ... /Astmaopas. Hyvällä hoidolla astman kanssa voi yltää melkoisiin suorituksiin.
Aerkank
touko 3, 2005, 22.43
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Rasitusastma?
Vastaukset: 29
Luettu: 11730

En voi väittää, että olisin rasitusastman puolella mikään asiantuntija. Ehkä muutaman vuoden päästä voisi jotain tietääkin :?
Rasitusastman esiinpenkominen on vaan aikamoisen työn takana. Ennen kaikkea se vaatii asiantuntemusta, varsinkin liikkujien ja urheilijoiden kohdalla. Se, mikä voitaisiin katsoa riittävän tavalliseen elämään, ei välttämättä riitä urheilijan tarpeisiin. Ja jos ongelmia tulee rasituksessa tai sen jälkeen, osaako tavallinen lääkäri sitten rasittaa diagnoosia tehdessään potilasta riittävästi.
Jos PEF-seuranta ei anna mitään tulosta, olisko jotain tietoa saatavissa PETCO2:n käyttäytymisestä kovassa rasituksessa? Entä hengitysmuuttujien muutokset akuutisti alkaneen lähes maksimitasoisen alle 10 minuutin kuormituksen jälkeen? Tai entä jos tehtäisiinkin EHV-koe, eli hengitettäisiin muutamien minuuttien ajan pontevasti ilmaa, johon on lisätty hiilidioksidia? Löytyisikö silloin mahdollinen rasitusastma?