Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Anssi Ainali
helmi 14, 2009, 03.32
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Kädenvääntö
Vastaukset: 74
Luettu: 23878

Kädenvääntö

Nyt mua Riku alkoi oikeasti kiinnostamaan että ketä nöyryytit? Kuiskaa vaikka jos ei muuten... Minä kun oikeasti olen tässä vasta aloittelija, eli vain perusalkeet hallussa sillai teoriassa.
Eli erään lajin vaikuttajan sanoin "vaikea sijoittaa aloituskaaviossa, kun voimaa olisi mutta tuskin tiedät mihin käsi laittaa lähdössä".... kertonee paljon.
Anssi Ainali
tammi 27, 2009, 14.14
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Kädenvääntö
Vastaukset: 74
Luettu: 23878

Kädenvääntö

Kokeilkaas tätä: kaverin kans käsi käteen seisaaltaan, kädet samassa asennossa kuin kädenväännössä, toinen jalka reilusti eteen tueksi ja alkakaa vetää kaverin käpälää rintaanne kohti. Etummainen jalka vaikka seinää tai kaverin jalkaa vasten.
Nyt huomaatte mihin sitä yläselkää tarvitaan.
Se jonka käsi alkaa suoristumaan tai jonka ranne ei jaksa pitää omaa kämmentä pystyssä, vaan se kääntyy eteenpäin, olisi heikoilla myös kädenvääntöpöydässä.
Kädenväännössä vääntämisen ohella myös vedetään ja revitään vastustajan kättä kaiken aikaa sinne omaa syliä kohden.
Ja muistakaa että sitä jalkaa voi käyttää miten haluaa myös siellä kädenvääntöpöydässä, lukuunottamatta vastustajan potkimista.
Anssi Ainali
tammi 27, 2009, 13.08
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Kädenvääntö
Vastaukset: 74
Luettu: 23878

Kädenvääntö

Kaikenlaista kun pitää ainakin kokeilla, niin kättäkin olen vääntänyt SM-tasolla asti.
Tärkeimpiä lihasryhmiä kun kysyit, niin ne lienevät ehdottomasti kyynärvarret ja yläselkä. Myös sormien täytyy olla lujat ja hartioiden pitää olla sen verran kunnossa etteivät ne hajoa ja olkavarsienkin miel. kohtalaista vahvemmat.
Kyynärvarret kun ovat niin vahvat (muistakaa, että huippuvääntäjillä ne ovat aivan uskomattoman vahvat), että oman ranteen ja kämmenen saa siihen asentoon mihin haluaa ja vastustajan siihen mihin hän ei sitä halua, niin ollaan hyvällä alulla, mikä ei tosin vielä yksinään pitkälle riitä... Nämä kovat vääntäjät kun käyttävät todella hyvin koko vartaloa hyväkseen jaloista lähtien, niin väännöstä tulee hieman sellainen kuin jos kyynärpää pöydässä löisit lujan koukun siihen pöydän pintaan kaverin lapanen kourassasi.
Treenistä sen verran, että normaalin voima/voimakestävyys/räjähtävän voiman treenaamisen lisäksi tosi paljon rannekääntöjä kaikilla mahdollisilla tavoilla ja välineillä kaikkiin mahdollisiin suuntiin ja sit se tärkein: vääntämään oppii vain vääntämällä ja mahdollisimman monenlaisia kavereita vastaan. Myös reaktioaika lähdössä on joskus lähes ratkaiseva.

Kädenvääntö on tosi mukava laji, mutta onhan se silti aivan toista vääntää koko mies solmuun.