Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Ile
elo 15, 2012, 11.51
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Sään ennustamisesta, kansanlääkinnästä ja muusta
Vastaukset: 10
Luettu: 865

Sään ennustamisesta, kansanlääkinnästä ja muusta

Hyviä viestejä MtJ:ltä.

Jännä juttu muuten tuo kalan syönti, itse olen kuvitellut huomaavani varsinkin täyden kuun vaikutuksen.
Tässä nopealla googlauksella "faktaa" jostain kalakerto.netistä:
Vuorovesivaikutus ulottuu myös Suomen kalapaikkoihin, vaikka Pohjanlahdella se on vain 10 sentin luokkaa. Vuoroveden korkeus vaihtelee ja se johtuu kuun sijainnista maapalloon nähden. Kuuluisa Solunar ottitaulukko perustuu pelkästään vuoroveden vaihteluun, joka ei ota siis tuulta ja ilmanpainetta huomioon.
Tämä vuorovesi aiheuttaa kalalla paineen vaihtelua, jonka se aistii uimarakolla. Kala säätää uimarakkonsa avulla ominaispainoansa. Kun ilmapaine muuttuu, lähtee kala liikkeelle etsien sopivaa ilmanpainetta. Joten silloin kala on siis liikkeellä, kuten kalamiehenkin tulisi olla. Ilmanpaineen laskiessa kala tulee matalampaan veteen (rantaan tai väliveteen) ja päinvastoin paineen noustessa siirtyy syvemmälle.
Pimeän kuun ja täyden kuun aikana vetovoima ja samalla vuorovesi kasvaa huippuunsa. Mitä suurempi vetovoima on, sitä kauemmin kestää kalan ottiaikakin eli kalan liikkuminen.