Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

TuuP
huhti 11, 2012, 17.18
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Kinesioteippaus
Vastaukset: 68
Luettu: 44913

Kinesioteippaus

Omalla kohdalla on toiminut hyvin. Vuosina 2010-11 fyssari teippaili olkapäitä ennen supraspinatuksen ehjäystä (sekä vas. että oik.olkapää). Viimeiset viikot ennen operaatiota meni ilman kipulääkkeitä ja lihasten oikeden liikeratojen palautuminen nopeutui - jumpata tietysti piti niinkuin piti. Ei kinesioteipistä jeesusteipiksi ole, mutta melkein :) Immobilisaation jälkeen tilanne oli tyly - käsi nousi max. 10 cm ja lapa nousi siipimäisesti taakse. Lihakset oli joko surkastuneet tai ne jotka oli paikalla ei enää muistaneet, mitä piti tehdä. Nyt voi treenata kuin ennenkin, jopa paremmin.

Sen verran romu olen, että kävin "teippaus for dummies" kurssin alkuvuodesta. Itseäni olen teippaillut siitä saakka niin pitkältä kuin notkeus riittää (plantaari fascia, tensor fascia latae, biceps femorin pää (polven lateraalisivu), SI-nivel, kaulan mol.sivut). Ihan ok on toiminut vaikka olen käyttänyt vain näitä yleisohjeita (kurssit, kirjallisuus). Jos oikeasti tietäisi jotain - kuten fyssarit - niin teippaus olisi varmaan hyvin tehokas, mutta yleisteippauksilla olen itse päässyt ainakin hyvään alkuun. Onnistuin tosin saamaan hyvän hedarin, kun teippasin kaulaa vain toiselta sivulta, mutta virheistä viisastuu - teippiä ei kannata säästää :oops: Korostan, että itse siis liimailen kasaan vanhoja ja tunnettuja vaivojani, uudet ja mielenkiintoiset käyn näyttämässä fyssarilla. Monimuotoiset oireet ja teippaukset kannattaa ehdottomasti jättää ammattilaisille. Niin ei sitten käy niin että kipu häviää, mutta itse syy jää juonimaan kudosten syvyyksiin. Ja teippiäkin säästyy :)

Niin ja on se erilaista kuin urheiluteippaus, mutta opittavissa.