Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

MikaelF
heinä 4, 2014, 08.06
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Kinesioteippaus
Vastaukset: 68
Luettu: 45005

Re: Kinesioteippaus

Ajattelinkin niin, tartuin tähän koska moni potilas käsittää sen just väärin! Kaiken lisäksi korjattiin aikoinaan hartioita taakse ja alas ka jos potilaat muistavat tämän niin ne menevät entistä enemmän sekaisin.
MikaelF
heinä 3, 2014, 19.25
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Kinesioteippaus
Vastaukset: 68
Luettu: 45005

Re: Kinesioteippaus

Elina kirjoitti: :smt003

No, siis yksi perusharjoite on se, että seisot kämmenet kiinni seinässä olkapäiden tasalla ja jännität seinää vasten niin, että vedät lapaluita kohden takataskuja.

Anteeksi mutta nyt en oikein ymmärrä....Mitä kohtaa lapaluista tarkoitat? Sillä kun on merkitystä - väärää kohtaa kun vie kohti takataskuja päätyy ojasta allikkoon.

Eli serratus anteriorin tehtävä on yhdessä trapeziuksen / epäkäslihkasen ylä-, keski ja alaosan kanssa kiertää lapaluita ylöspäin (alakärki ylös ja sivulle, sisä-yläkulma alaspäin ja ennen kaikkea olkanivelen nivelkuoppa ylöspäin) pitkin rintakehää tai kääntäen kontrolloida vastakkaista liikettä. Jos kehottaa vetämään niitä lapaluita kohti takataskuja lopputulos on monella väärä - eli henkilö vetää lapaluita kokonaisuudessaan alavistoon kohti keskiviivaa jolloin serratus ei aktivoidu ja lapaluu herkästi kiertyy alaspäin ja silloin taas tuo trapeziuksen yläosa ylivenyttyy ja ylikuormittuu - eli ollaan lähtöpisteessä

Mikäli välttämättä haluaa eristää sen serratuksen niin voisi esimerkiksi tehdä pelkän serratus punnerruksen seinää vasten.

Järkevämpää olisi kuitenkin treenata kaikkia em lapaluun kiertäjiä yhdessä. Tyypillisimmissä ryhtimuuoksessahan olkapäät ovat kiertyneet eteen ja alaspäin (todella harvoin nousseet ylöspäin), lapaluun ylä-sisäkulma on noussut ylös ja lapaluun alakulma on lähestynyt keskiviivaa. Mikäli haluaa niitä lapaluun kiertäjiä treenata Elinan kuvaamalla tavalla kädet seinää vasten, pitäisi keskittyä siihen että samalla kun työntää käsiä seinää vasten niin lapaluun sisä-yläkulmaa kulkee alaviistoon (kohti takataskuja?) ja samalla tehdään tilaa lapojen väliin. Äääh vaikea selittää helpompi olisi näyttää...

Lähtisin itse liikkeelle korjaamalla sitä hartiarenkaan asentoa istuen / seisten tai jopa selin makuulla ensin: nosta olkapäätä 1 cm ylös ja vedä sitä sen jälkeen 1cm taakse ilman että se olkapää laskeutuu taas alaspäin. Tärkeää on tässä se että se liike on maksimissaan n 1 cm. Vaikka liike alkaa sillä että jännitetään trapeziuksen / epäkäslihkasen yläosaa niin viimeisessä vaiheessa hartian ja niskan pitäisi olla rento - silloin asentoa ylläpidetään epäkkään keski ja alaosan avulla. Tästä on hyvä jatkaako esim edellä kuvatulla harjoitteella jossa se serratus anterior tulee mukaan tai jopa vaan nostamalla molempia käsiä eteen ylös ja laskamella ne takaisin alas korjattuun asentoon. Toimii taukojumppana ja hallinnan harjoitteena.
MikaelF
elo 15, 2012, 20.09
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Kinesioteippaus
Vastaukset: 68
Luettu: 45005

Kinesioteippaus

Lohikäärmepallo kirjoitti: Tutkimuksissa tässä asiassa on sama ongelma kuin kaikessa ihmisten vaivojen tutkimisessa. Tutkimusryhmiä on hankala kasata, koska harvemmin löytyy edes kahta ihmistä, joilla on yhtä aikaa täsmälleen sama vaiva, jonka hoitovastetta voitaisiin tutkia. Vammojen tahallinen aiheuttaminen saman ikäisille ihmisille, joilla suhteellisen samanlainen terveydentila ja elämäntavat olisi ainut konsti saada vertailukelpoisia tuloksia ja sellaiseen koejärjestelyyn liittyviä eettisiä ongelmia ei varmaan tarvitse erikseen mainita. Luotettavien tutkimustulosten puutteen perusteella voitaisiin varmaan mitätöidä suurin osa fysikaalisista hoidoista.
Ei suoraan mitätöidä vaan ottaa entistä kriittisempään tarkasteluun. Ja kun mainitsit fysikaaliset hoidot (eli kylmä-, pintalämpö-, syvälämpö-, sähkö-, valohoidot ja akunpunktio) niin siinä olisi kyllä karsimisen paikka.

Tai tehdä paremman laatuisia tutkimuksia mikä ei pitäisi olla mahdottomuus: Tutkimussuunnitelmaa tehdessä otetaan käteen joku yleisesti käytettävissä olevista tutkimusten arviointikriteerilistoista ja otetaan mahdollisimman moni kohta huomioon siinä listassa, lisätään siihen vielä sopiva potilaiden ongelmien alaryhmäluokitus minkä perustella hoidetaan tietyllä tavalla ja hokus-pokus sieltä rupeaa (toivottavasti) erottumaan tuloksista joku kaavamaisuus jota voidaan tulkita....jos se puhuu hoitomuodon puolesta niin tutkitaan sitä lisää kunnes riittävää näyttöä on, jos se puhuu hoitomuotoa vastaan niin katsotaan mikä meni pieleen ja tutkitaan lisää, mikäli sittenkään ei tärppää niin pitää olla valmis kyseenalaistamaan sitä hoitomuotoa.
Olen kuitenkin sen verran monta tutkimusta ja katsausta arvioinut että voin sanoa monen tutkimuksen koetinkivi on se puutteellinen suunnittelu.

En sano että se kinesioteippi ei toimisi, sanon että sitä pitäisi tutkia lisää jotta tiedettäisiin kuinka hyvin se toimii eri tilanteissa, tunnnistettaisiin missä tilanteissa se toimii ja missä ei jotta me ei vaan huijata niitä potilaita sen takia että meistä on kivaa teipata.
Tällä hetkellä siinä k-teippauksessa on välillä vähän ylilyönnin makua.
MikaelF
elo 4, 2012, 18.44
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Kinesioteippaus
Vastaukset: 68
Luettu: 45005

Kinesioteippaus

Elina kirjoitti:
flammee kirjoitti: Eli siis ei ole näyttöä että kinesioteippaus tekisi jotain?

http://boingboing.net/2012/08/02/olympi ... ven-s.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Oli vähän turha linkki :smt003

Kyllä tuolla on ihan järkevät systeemit kinesioteippauksen takana. Pitää vain ymmärtää anatomiaa ja biomekaniikkaa...pointsit sille, joka pystyy lyhyesti ja järkevästi selittämään asian nyt auki tähän. Mä en usko siihen oikein pystyväni. :smt003
Hnmmm ja minä taas suhtaudun aavistuksen skeptisesti siihen ... Haluan hiukkasen lisää näyttöä sen vaikuttavuudesta ennen kun rupean maksavia asiakkaita laskuttamaan sen K-teipin käytöstä. Pitäisi varmaan taas tehdä vähän omaehtoista aiheen katsastelua medlinessa.