Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Tiedekeskustelu

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 6238
Lauteille: Joulukuu 2010

Tiedekeskustelu

#241

Viesti Aihki »

Liian painavaa.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 20849
Lauteille: Joulukuu 2007

Energiantuotannon haittavaikutukset

#242

Viesti Lasse Candé »

Ylipotkija: Muutamia viestejä siirretty ketjusta joka käsitteli Energiatuonannon haittavaikutuksia
http://www.potku.net/forum/viewtopic.php?f=21&t=20420" onclick="window.open(this.href);return false;


Olenko ymmärtänyt ihan väärin vai onko se niin että eihän sitä C-14:a tuoteta siihen tarkoitukseen että sillä määritettäisiin ikä, vaan sen osuus on elävissä otuksissa suht vakio verrattuna muuhun hiileen? Silleen vähän retorisesti kysyen...
Kuvake
Kari Mäki-Kuutti
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 961
Lauteille: Elokuu 2007
Paikkakunta: Jyväskylä
Etulaji: Shorinji Kempo

Energiantuotannon haittavaikutukset

#243

Viesti Kari Mäki-Kuutti »

http://fi.wikipedia.org/wiki/Radiohiiliajoitus" onclick="window.open(this.href);return false;
Hiilen radioaktiivista isotooppia C-14 (tai 14C) muodostuu, kun ilmakehän molekyylit (happi ja typpi) vuorovaikuttavat kosmisen säteilyn kanssa.[1] Ilmakehästä radiohiili joutuu eliöihin kasvien yhteyttämisen kautta, ja ravintoketjujen kautta myös petoeläimiin. Hiili-14 on radioaktiivinen aine ja sen konsentraatio ilmakehässä on suunnilleen vakio. Eläessään eliö saavuttaa metabolisen tasapainon C-14 suhteen. Eliön kuollessa radiohiilen saanti ilmakehästä tyrehtyy. Hiili-14:n puoliintumisaika on noin 5 700 vuotta[2], minkä vuoksi eliön kuoltua puolet siinä olleista radiohiiliatomeista hajoaa noin 5 700 vuodessa, jäljellä olevista puolet taas seuraavissa noin 5 700 vuodessa ja niin edelleen. Niinpä mittaamalla näytteessä jäljellä olevan radiohiilen osuus kaikesta hiilestä voidaan arvioida esineen ikä.
Kari Mäki-Kuutti
Kristian Hyvärinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 13
Viestit: 6487
Lauteille: Kesäkuu 2006
Paikkakunta: Tampere

Tiedekeskustelu

#244

Viesti Kristian Hyvärinen »

Tämä on oikeasti todella merkittävä ongelma. Luulen että kaikki niistäkään, jotka pitävät tätä ongelmana, eivät välttämättä aivan tajua kuinka isosta asiasta puhutaan. Jos tieteenteon fundamentteja ei kunnioiteta, koko tutkimustyö on yhtä tyhjän kanssa ja voidaan saman tien siirtyä vaikka uskomushoitoihin, geosentriseen maailmankuvaan ja noituuteen. Perkele.
Science is in flux. The basics of a rigorous scientific method were worked out many years ago, but there is now growing concern about systematic structural flaws that undermine the integrity of published data: selective publication, inadequate descriptions of study methods that block efforts at replication, and data dredging through undisclosed use of multiple analytical strategies. Problems such as these undermine the integrity of published data and increase the risk of exaggerated or even false-positive findings, leading collectively to the ‘replication crisis’.
http://www.nature.com/news/make-journal ... ly-1.19280

Ja aiheeseen liittyen: ei liene edes tarpeellista huomauttaa, että markkinatalouden - tässä tapauksessa esimerkiksi lääkefirmojen - intressit ovat pahasti ristiriidassa avoimen tiedon tuottamisen ja käsittelyn kannalta. On tuottavampaa lakaista epämiellyttävät tulokset maton alle, mutta samalla romahdutetaan koko se perusta, jonka varassa tutkimusta ylipäätään tehdään. Perkele. Kyse on kuitenkin paljon sitäkin isommasta ongelmasta, sillä valitettavasti tutkija ei tarvitse voittoa tavoittelevan yrityksen kannustimia toivoakseen mullistavia tuloksia, joilla saada mainetta ja kunniaa. Mutta ei tiedettä jumankauta voida tehdä menestyksen ehdoilla, vaan menestyksen kuuluu olla seurausta hyvin tehdystä tieteestä ja pienestä määrästä lykkyä. Perkele.
... well, that aged like milk.

If you're not perfect, there's something wrong with you.

- George Carlin
PetriP
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 2135
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Etulaji: Judo

Tiedekeskustelu

#245

Viesti PetriP »

Ja lääketeollisuudelta yrityssalaisuuden takia jää valtava määrä vähämerkityksellistä tietoa piiloon. Kun etsitään lääkettä johonkin niin yksinkertaisesti kokeillaan eri kemikaalea onko niillä jokin vaikutus. Tässä alkuvaiheessa tehdään tuhansia testejä joista ei edes odotettu kuin negatiivista tulosta. Mutta tuo tieto ei kerry mihinkään. Sillä olisi arvoa massana, mutta helppo ymmärtää ettei ukaan kilpailijaansa auta
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: AlexMachine ja 128 kurkkijaa