Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Maanpuolustus

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 98
Viestit: 6238
Lauteille: Joulukuu 2010

Maanpuolustus

#3436

Viesti Aihki »

Kaikki olivat vihullisille tummina näkyvissä maastonkohdissa, pitäisi käyttää mielikuvitusta hieman enemmän.
Kuvake
Pasi Lunden
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 709
Lauteille: Syyskuu 2010
Paikkakunta: Turku

Maanpuolustus

#3437

Viesti Pasi Lunden »

Toisaalta röllipukujen pitäisi varmaankin olla mahdollisimman geneerisiä eli sopia mahdollisimman hyvin liikkumisen yhteydessä vaihtuviin maastotyyppeihin. Esim. tummahko kivi tai vuodenajan mukainen heinätupsu lienevät aika turvallisia teemavalintoja, kun ei etukäteen välttämättä tiedä millä alueella joutuu maastoutumaan.

edit. Tarkemmin ajatellen heinätupsu saattaa olla jopa huono pidempiaikaiseksi röllipukuteemaksi. Vehreä/kuiva heinä muodostanee joissain tilanteissa jonkin verran kontrastia.
Poista käyttäjä 1747
Viestit tässä aiheessa: 35

Maanpuolustus

#3438

Viesti Poista käyttäjä 1747 »

En tiedä paljoakaan noista TA hommista mutta eikö se turvallinen perääntymisreitti ole aika tärkeä juttu asemien valinnassa? Villisti veikkaan pursiseurapohjalta ettei tuollainen kohtuu avomaastossa sijaitseva asema, jossa on (loiva) mäki selän takana, ole lehtikuvien lisäksi ihan ensimmäinen valinta. Jos samat kaverit olisivat tummempaa taustaa vasten ja useamman sadan metrin päässä, niin harjaantuneellakin silmällä voisi olla vaikea havaita.

Paljonko pienet yksityiskohdat merkitsevät naamioitumisen kannalta vastaavissa oloissa? Luulisi että liike paljastaa paljon paremmin.

Käsilämpökamera on varmaan hyvä gizmo noiden spottaamiseen...luulisin...
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 413
Viestit: 24817
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Yhteystiedot:

Maanpuolustus

#3439

Viesti Mjölnir »

Ihmissilmä erottaa noin kulmaminuutin kokoisen kohteen, eli paljaalla silmällä 2,9 cm 100m etäisyydeltä.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 98
Viestit: 6238
Lauteille: Joulukuu 2010

Maanpuolustus

#3440

Viesti Aihki »

Silmän resoluutiolle näkyy nopealla haulla löytyvän hivenen pienempiä arvoja, mutta tuo on varmaan hyvä ensimmäinen arvio. Seuraavissa täytyy jo alkaa huomioimaan valaistusta, arviointikohdetta ym.. Toisaalta tiedetään, että silmä on herkin muutoksille ja kontrastille, joten ne pitää olla riittävän pienet tai muutos liukuva.
Ralle Ryökäle
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 86
Viestit: 3522
Lauteille: Maaliskuu 2005

Maanpuolustus

#3441

Viesti Ralle Ryökäle »

Ihan jokaiselle tuossa kuitenkin olisi ollut vain ja ainoastaan kuva metsästä, ellei olisi toisin sanottu "etsi tarkka-ampuja". Huonompikin camo kelpaa aika pitkälle maastoa hyväksikäyttäen. Liike se on mikä paljastaa.
Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 119
Viestit: 12792
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo

Maanpuolustus

#3442

Viesti MtJ »

Kuva on muutenkin vähän semmoinen asia, että ei siitä saa havainnoitua realistisen tilanteen tapaan. Esim. joskus oli semmoinen jossakin nettiväittelyssä, että onko heinärit kuvassa uroksia vai naaraita. Sitten oli joku suttuinen kuva ja keskustelijan idea uroksen ja naaraan tunnistusvaikeudesta perustui sitten siihen suttuiseen kuvaan.

"ei niitä tämän paremmin voi tunnistaa".

Noh, keskustelija oli väärässä sen takia, että mikään kuva ei vastaa omaa havaintoa. Tuossakin kuvassa oleva tilanne näyttäytyisi toisenlaisena luonnossa. Kuten Ralle sanoi, liike se on joka paljastaa.
“Tallella ikä eletty, sanotaan. Kokemuksia karttuu, monesta asiasta voi huokaisten sanoa: herrankiitos kun on tuokin temppu jo tehty.”
― Veikko Huovinen, Mikäpä tässä
Kuvake
DeusVult
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 143
Viestit: 8469
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

Maanpuolustus

#3443

Viesti DeusVult »

luupää kirjoitti: Pystyisin luonnollisesti aistimaan heidät myös hämärässä, + 300m, rytöikössä, ilman ennakkovaroitusta ja 2 promillen humalassa...
Oletko pitkään harjoitellut Kaspinia? :)
Peter Karis
DJJV Ju-Jutsu, historiallinen kikkailu.

Onko kuvittelu totuutta oikeaa?
Onko totuus onttoa kuvitelmaa? Liike vai staattisuus, vai Pieksämäen asemalla blues?
Kuvake
AlexMachine
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 15
Viestit: 6444
Lauteille: Elokuu 2006
Paikkakunta: Vaasa
Etulaji: Nyrkkeily
Sivulajit: Sra, IDPA
Takalajit: Mil Fight, Pekiti Tirsia, Escrima

Maanpuolustus

#3444

Viesti AlexMachine »

luupää kirjoitti: En tiedä paljoakaan noista TA hommista mutta eikö se turvallinen perääntymisreitti ole aika tärkeä juttu asemien valinnassa? Villisti veikkaan pursiseurapohjalta ettei tuollainen kohtuu avomaastossa sijaitseva asema, jossa on (loiva) mäki selän takana, ole lehtikuvien lisäksi ihan ensimmäinen valinta. Jos samat kaverit olisivat tummempaa taustaa vasten ja useamman sadan metrin päässä, niin harjaantuneellakin silmällä voisi olla vaikea havaita.

Paljonko pienet yksityiskohdat merkitsevät naamioitumisen kannalta vastaavissa oloissa? Luulisi että liike paljastaa paljon paremmin.

Käsilämpökamera on varmaan hyvä gizmo noiden spottaamiseen...luulisin...
Liike on tosiaan paljastavin, varsinkin sivusuuntainen. Kohtisuoraan tuleva liike on vaikeampi silmälle.
Lämpökamera on hyvä mutta ei varma. Niiltä voidaan jonkin verran suojautua, samoin sateessa ne eivät ole kovin hyviä. Lämpökameralta suojautumisessa on sitten ongelmana myös taustan lämpösäteily, eli saattaa tehdä "mustan aukon" ympäristöön. Röllipuvun materiaalivalinnoilla voidaan vaikuttaa jonkin verran, samoin mitä sen alla on, eli jos lämpöä eristäva asu (tosin pirun kuuma röllin alla.) Hyvin tehty rölli, oikeista materiaaleista blokkaa pois noin 60-80 lämpösäteilystä.

Sitten satunnaiselle katselijalle tosiaankin riittää kevyempikin suojaus, mutta jos etsimällä etsitään niin aikaisemmin kirjoittamani pitää kutinsa.

Spottasin erään T-An kahden tunnin kiikaroinnin jälkeen kun eteni kohti maastossa, mutta käytti leikattuja hanskoja siis sormien kärjet leikattu pois, eikä ollut maalannut niitä. Muutaman kerran välähti ja se riitti.
The beatings will continue until morale improves.
Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 98
Viestit: 6238
Lauteille: Joulukuu 2010

Maanpuolustus

#3445

Viesti Aihki »

Lämpösäteilyssä tai oikeammin infrapunaalueen kuvaamisessa on erotettava kaksi aluetta, ns. lähi-infrapuna, joka on juuri näkyvän alueen ulkopuolella ja jota vastaan suojaudutaan lähinnä käyttämällä sopivan emissiviteetin tai heijastavuuden omaavia materiaaleja vaatteissa ym. Eri juttu on sitten tämä lämpimän kappaleen lähettämä säteily, jota vastaan sitten täytyy varustautua yleensä peittämällä ja heijastamalla tai sitten jäähdyttämällä tai lämmittämällä.
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 413
Viestit: 24817
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Yhteystiedot:

Maanpuolustus

#3446

Viesti Mjölnir »

Iltalehti kirjoitti: Puolustusvoimien komentaja voi tulevaisuudessa kutsua kokoon 25 000 reserviläisen joukon jopa päivissä.

Nykyisen lain mukaisten kertausharjoitusten kokoon kutsuminen kestää kuukausia. Juha Sipilän (kesk) hallitus ajaa asevelvollisuuslakiin muutosta, jonka mukaan puolustusvoimien komentaja voisi määrätä reserviläisiä kertausharjoituksiin välittömästi.

Kuinka nopeaan lähtöön pitäisi olla valmis ja kenen, puolustusministeri Jussi Niinistö (ps)?

- En lähde tässä erittelemään, keitä se koskee. Mutta niitä keitä se koskee, niin hyvinkin nopeasti voidaan tarvita. Normaaleissa kertausharjoituksissa lähtökohta on kolmen kuukauden tai pitempikin kutsumisaika.

Lakiluonnoksen mukaan pikavauhtia kertausharjoituksiin määrättävät reserviläiset kuuluvat pääasiassa joukkoihin, joihin kuuluminen on lähtökohtaisesti vapaaehtoista.

Ovatko tällaiset joukot jo olemassa vai luodaanko nyt samalla jotkut uudet valmiusjoukot?

- Koska nämä ovat valmiuteen liittyviä asioita, en voi niitä julkisuudessa kommentoida. Tässä laissa määritelty 25 000 on katsottu määräksi, joka mahdollistaa joustavan valmiuden kohottamisen.

Ei aikarajaa

Helsingin Sanomien tietojen mukaan joustavaan valmiuden kohottamiseen liittyvät kertausharjoitukset koskisivat lähinnä 20 - 25-vuotiaita.

Koskeeko tämä siis vain hyvin nuoria reserviläisiä?

- En lähde erittelemään ikäjakaumaa.

Joustavan valmiuden kohottamisen takia kertausharjoituksiin kutsuttavien kertausharjoitusten vuorokausimäärille ei aseteta mitään ylärajaa.

- Silloin kun valmiutta joustavasti kohotetaan kertausharjoitusten muodossa, niihin osallistuvien miesten ja naisten kertausharjoituspäiville ei ole mitään kattoa.

Ei vapautuksia

Normaalista kertausharjoituksista voi saada vapautuksen, jos se on perhe- tai taloudellisten olojen tai ammatin harjoittamisen vuoksi erityisen tarpeellista. Joustavan valmiuden harjoituksista ei sen sijaan voi hakea vapautusta.

Ministeri ei äkkiseltään osaa sanoa, millaisia seuraamuksia joustavan valmiuden harjoituksesta pois jäämisestä seuraa.

- Oletan, että ne ovat samanlaiset kuin kertausharjoituksista poisjäämisestä seuraa muutenkin. Kun poissaolo on tarpeeksi pitkä, se muuttuu karkuruudeksi.

Miljoonia päivässä

Lakiluonnoksessa arvioidaan, että 25 000 reserviläisen joukon koossapito maksaa 4,2 miljoonaa päivässä.

Miten pitkiä harjoitusjaksojen ajatellaan olevan?

- Täysin mahdotonta kertoa, millainen skenaario olisi tulossa. 25 000 on se enimmäismäärä joustavassa valmiuden kohottamisessa. Voi olla vaikka minkälaisia määriä, joita siitä voitaisiin käyttää.

Pystyttekö esittämään skenaariota tilanteesta, jossa 25 000 asevelvollista kutsuttaisiin valmiuden kohottamiseen?

- Idea on se, että pystytään vastaamaan nykyisiin uhkamalleihin - näihin hybridikeinoihin - joustavasti valmiutta kohottamalla. Ne voivat olla niin moninaisia, että on parempi etten lähde niitä skenaarioita esittelemään.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
MikkeM
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 1622
Lauteille: Heinäkuu 2009
Paikkakunta: Klaukkala.

Maanpuolustus

#3447

Viesti MikkeM »

OIshan siinä jotain hienoa, että polkastastaisiin 25000 reserviläistä vaikka ihan vaan arvalla tai ne jotka pääsee lähtemään nopealla varoitusajalla, kyllä ne sitten oppii siellä , live tilanteessa :)
Kuvake
Dojon Jäykin
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 2694
Lauteille: Syyskuu 2010
Paikkakunta: Helsinki

Maanpuolustus

#3448

Viesti Dojon Jäykin »

Olis pitkä juna!
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 413
Viestit: 24817
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Yhteystiedot:

Maanpuolustus

#3449

Viesti Mjölnir »

Suomen Hornetit mukana Naton ilmaharjoituksessa Virossa – reaktio Venäjän sotilaslentoihin

Harjoitusta voi pitää reaktiona Venäjän sotilaslentoihin, joita Venäjä on tehnyt tutkavastaanottimet eli transponderit pois päältä kytkettyinä.

Ulkomaat 19.4.2016 20:27

Marko Mumm

Suomalaiset harjoittelivat eksyneen lentokoneen saattamista kansainvälisestä ilmatilasta ja luovuttamista Belgian hävittäjille, sekä ilmataistelua Puolan hävittäjien kanssa.

Ämari

Baltian taivaalla lentelevät sotilaskoneet ovat yksi Ukrainan kriisin konkreettisimpia seurauksia Suomenlahden alueella.

Tiistaina Naton tukikohtaan Viron Ämariin laskeutui kaksi suomalaista Hornet-hävittäjää, Puolan, Espanjan ja Belgian hävittäjiä sekä suuri Naton Awacs-tiedustelukone katollaan lautasen muotoinen tutka.

Virossa alkoi tiistaina Naton ilmaharjoitus, joka tunnetaan nimellä Ramstein Alloy 1.

Hornetien tehtävänä oli saattaa Suomenlahden yllä eksynyttä lentokonetta, johon ei saatu yhteyttä.

”Siiven vaaputuksilla osoitimme, että lentoon puututaan. Näytimme lentokaarella suunnan, joka Viron lennonjohdosta annettiin”, suomalainen hävittäjäohjaaja kuvaili.

Suomalaiset hävittäjäohjaajat eivät saaneet puhua nimellään.

Viron Ämarista nousi vastaan kaksi Belgian hävittäjää, jotka saattelivat harhailevan lentokoneen Ämarin kentälle.

Naton kumppanimaista ilmaharjoituksiin osallistui Suomen lisäksi Ruotsi.

Ruotsalaiset harjoittelivat maanpäällisten kohteiden pommitusta Pohjois-Virossa Tapan harjoituskentällä.

Tiistain harjoitusta voi pitää reaktiona Venäjän sotilaslentoihin, joita Venäjä on tehnyt tutkavastaanottimet eli transponderit pois päältä kytkettyinä. Viime vuonna näin tapahtui kaikkiaan 280 lennolla Baltian alueella, kertoi Viron ilmavoimien komentaja Jaak Tarien.

Nato avasi Ämarin tukikohdan pian sen jälkeen, kun Venäjä valloitti Krimin vuonna 2014.

Baltian mailla ei ole omia hävittäjiä, vaan muiden Nato-maiden hävittäjät vastaavat vuorollaan niiden ilmatilan valvonnasta tukikohtinaan Liettuan Šiauliai ja Viron Ämari.

Hornetit ovat Suomen ilmavoimien mukaan laskeutuneet Ämariin kaksissa Naton harjoituksissa viime vuonna ja tänä vuonna tiistaina.

Viime viikolla Venäjän hävittäjät lensivät Itämerellä Yhdysvaltojen laivan lähellä uhkaavasti.

”He ovat toimineet samaan tapaan kahden vuoden ajan Mustallamerellä. Venäjä haluaa osoittaa herruuttaan myös Itämeren alueella”, Tarien sanoi.

Yhdysvallat on ilmoittanut tuovansa ensi vuoden alussa panssariprikaatin eli noin 4 500 sotilasta harjoittelemaan Baltian maihin, Puolaan, Bulgariaan, Romaniaan ja Unkariin. Lisäksi se aikoo varastoida Länsi-Eurooppaan kalustoa panssariprikaatia varten.
Asiavirhe: transponderi ei ole vastaanotin vaan lähetin-vastaanotin.

edit: Hesari on joko tehnyt omia johtopäätöksiä Venäjän toiminnasta tai sitten sotilaat ovat taas sooloilleet ja antaneet lausuntoja, jotka eivät ole olleet Tuomiojan poliittisen ohjauksen mukaisia :D

edit2:
Sotilasliitto Nato on jatkanut ilmatunnistusharjoituksia suomalaistuella. MTV Uutisten toimittaja Kalle-Ville Lahtinen pääsi mukaan seuraamaan Suomen Hornetien osallistumista toimintaan Ämarin tukikohdassa Virossa.

Tapahtui jossain päin koillista Eurooppaa eilen: lentokone nousee ilmaan ja sammuttaa kaikki tunnistussignaalinsa. Kone ottaa yllättävän suunnan. Naton ympäri vuorokauden toimiva tilannekuvakeskus Saksassa on valmiina.

Tässä Nato-harjoituksessa tunnistamaton mykkä kone on matkalla kohti Suomen ilmatilaa ja suomalaishävittäjien tehtävä on tulla tunnistamaan se.

Suomalaishornetit tulevatkin pikavauhtia siivelle. Ne ryhtyvät epäilyttävän koneen tunnistustyöhön ja yrittävät ottaa yhteyttä siihen. Menettelytapojen mukaan seuraan liittyy kaksi muuta hävittäjää ja kone käännytetään.

Harjoitus on tarpeen, koska 80 prosenttia tunnistustehtävistä osoittautuu venäläisiksi ja niiden nykyinen käytös huolestuttaa.

Kuluneiden runsaan kahden vuoden aikana Venäjän ilmatoiminta Nato-maiden ilmatilojen lähellä on noussut 70 prosenttia. Baltian maat ovat huolissaan tilanteesta.

Kuten ennenkin, Suomi on mukana useita kertoja vuodessa olevissa harjoituksissa Naton rauhankumppanuusohjelman puitteissa. Suomalaispilotit eivät toiminnastaan puhu. He vain lentävät.
Löytyi todiste siitä, että tiedotusvälineet kaipaavat lisää poliittista ohjausta, koska lietsovat moista russofobiaa :D MTV3kin huomasi, että suomalaispilotit eivät toiminnastaan puhu. He vain lentävät :)
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 36
Viestit: 20861
Lauteille: Joulukuu 2007

Maanpuolustus

#3450

Viesti Lasse Candé »

Sekosiko tuon jälkimmäisen lainauksen kirjoittaja loppumetreillä vai mitä tapahtui? :)
Ylipotkija: lainaus korjattu

Eihän tuo Tuomioja-juttu kyllä nyt yhtään noin mennyt

Ylipotkija: viestiä muokattu. Moderoinnista keskusteleminen on kiellettyä
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 115 kurkkijaa