Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 6 tulosta

mronkain
maalis 31, 2008, 12.08
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Penskat häkissä...
Vastaukset: 349
Luettu: 55805

Ovat muuttaneet sanamuotoa muuten!
Lapsetkin harrastavat nyt vapaaottelua USA:ssa - katso video
27.03.2008 21:43

Taistelulajien kovin muoto vapaaottelu, jossa tapellaan muun muassa nyrkein ja painimalla, on saanut uusia harrastajia.

Carthagen kaupungissa, Yhdysvaltain Missourissa lapset ovat löytäneet tiensä lajin pariin. Nuorimmat taistelijoista ovat vain kuuden vuoden ikäisiä.

Lajin kannattajat myöntävät, että se saattaa kuulostaa julmalta, varsinkin lasten harrastuksena, mutta siinä on paljon turvallisuussääntöjä, jotka erottavat sen aikuisten versioista. He sanovat sen olevan kurinalainen kamppailulaji.

Taistelevien lasten vanhemmat vertaavat harrastusta nappulaliigaan, painiin ja jalkapalloon.

Lajin harrastajien Garage Boys Fight Crew'n perustajan Rudy Lindseyn mielestä kyse on enemmän itsensä testaamisesta kuin pieksämisestä.

- Haluan vain nousta kehään ja hoitaa homman. Sekä piestä vastustajan, sanoo pikkupoika nimeltä Cage Bloomer.
Silti aika asenteellinen kirjoitus. Hyvään uutisointiin ei kuulu subjektiivisuus.

- Marko
mronkain
syys 19, 2005, 09.37
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Penskat häkissä...
Vastaukset: 349
Luettu: 55805

JanneM kirjoitti: Mutta kuitenkin nyt tungen lusikkani soppaan johon en sitä oikeastaan saisi tunkea.
Jos harjoittelu tuossa seurassa on lapsille turvallista ja kilpailuissa on järkevät säännöt (esim ei lyöntejä eikä potkuja päähän), niin miksi ei antaisi lasten ahrjoitella sitä? Lapset käyvät nyrkkeilemässä, lapset käyvät potkunyrkkeilemässä, lapset käyvät taekwondossa ja lapset käyvät judossa sekä painissa.
Kikkarista en ole varma onko lapsille kontaktiotteluita ja nyrkkeilyssa alle 12 vuotiaat ottavat vain vartalosparria ja tekniikkaotteluita. Näin olen käsittänyt. Myös taekwondossa on alle 12 vuotiailta pääkontakti kielletty.

Mä en näe sitä ihan kauheana asiana, että lapset harrastavat kamppailu-urheilua.
Juu, en minäkään sitä, mutta en oikein pidä siitä että mitään urheilua harrastetaan liian veren maku suussa, toisin sanoen liikaa yllytetään kilpailemaan. Tärkeintä olisi että olisi hauskaa, oppisi jotain ja kunto kohenisi. En toisaalta kiellä sitäkään että aika monilla lapsilla kilpailuvietti on vahva, mutta toinen kysymys onkin se, onko se yhteiskunnan aikaansaamaa vaiko luontaista (tai lähinnä kuinka paljon siitä on luontaista).

- Marko
mronkain
elo 26, 2005, 21.38
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Penskat häkissä...
Vastaukset: 349
Luettu: 55805

Pitää tässä vähän ehkä selventää mitä alun perin tuolla tarkoitin, eli minä en siis tahtonut sanoa että vapaaottelu jotenkin erityisesti olisi huonoa kasvatusta muksuille, vaan että yleensä se, että pistetään liian nuoret kilpailemaan joka paikassa. Treenata voi ja voi pitää hauskaa, mutta onko kaikesta pakko tehdä kilpailua?

Sinänsä uskon että kamppailulajit yleensä, oli sitten kyse urheilusta, kilpailusta, liikunnasta, itsepuolustuksesta tai taistelutaidoista, ovat ihan hyvä harrastus. Itse jätin aikoinaan yhden lajin liiallisen kilpailun korostamisen vuoksi ja olisin hyvin varovainen omien lasteni kanssa ennen kuin laittaisin lajiin, jossa kilpailu on olennainen osa harrastusta. Eri asia sitten jos itse sellaiseen haluavat.

- Marko
mronkain
kesä 2, 2005, 15.28
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Penskat häkissä...
Vastaukset: 349
Luettu: 55805

renne kirjoitti: Voihan kilpalajejakin treenata huvinvuoksi.
Voi, jos on riittävän vahva mielipide ja asenne itsellä, että todellakin tekee sitä huvin vuoksi. Lapsilla usein ei ole, vaan ovat liian helposti vietävissä. Jos valmentaja innostuu liikaa ja painottaa sitä kilpailupuolta, silloin usein hupi vähenee ja kilpailu kovenee.

- Marko
mronkain
kesä 2, 2005, 12.26
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Penskat häkissä...
Vastaukset: 349
Luettu: 55805

Lähinnä ajattelin että tuossa pistetään pojat tappelemaan luvan kanssa. Omat kokemukseni tietysti vaikuttavat, mutta itse en liian nuorena laittaisi lapsia treenaamaan kilpalajeja, ei kaikessa aina pidä kilpailla, joskus voi treenata ihan huvin vuoksi.

Tuo video muuten toimii, kun media playerissa (tai millä sitä katsookaan) siirtää jumituskohdan ohi.

- Marko
mronkain
kesä 2, 2005, 11.26
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Penskat häkissä...
Vastaukset: 349
Luettu: 55805

Penskat häkissä...

Vähän kyseenalaista touhua...
http://www.socalpankration.com/fighters" onclick="window.open(this.href);return false; ... Havasu.wmv

- Marko