Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

mronkain
helmi 2, 2005, 09.25
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Hannu Hiltunen?
Vastaukset: 23
Luettu: 9443

Tapani kirjoitti: Näin juuri, samaa mieltä Kikudon kanssa. Toivottavavasti en astu kenenkään varpaille(ja ei, en tiedä Inosantosta muuuta kuin mitä olen lehdistä lukenut), mutta tuollainen joka vuosi uusittava opetuslisenssi kuulostaa aina hiukan rahastukselta. Toisaalta Inosanton antamalla lisenssillä ei ole täällä läheskään niin paljon arvoa kuin Jenkkilässä, missä heppu on ilmeisesti erittäin tunnettu.

Tapani
Kannattaa muistaa pari asiaa:
- hän on tehnyt taistelulajeista ammattinsa
- hän on oikeasti tunnettu, myös Suomessa, niiden keskuudessa joita kiinnostaa hänen opettamansa lajit, sekä tietenkin Bruce Lee -fanien keskuudessa (mikä ei sinänsä anna mitään krediittiä hänen varsinaisesta työstään)
- hän on tunnetusti ja tunnustetusti tasokas ohjaaja

Ja sitten vielä vähän asian vierestä:
- jatkuva rahastaminen tuntuu olevan nykyisin yleinen käytäntö, esim. melkein kaikki isoimmat softatalot rahastavat firmoja jatkuvasti, ennen ostit ohjelman ja käytit sitä, that's it, nyt ostat lisenssin ja maksat siitä korvausta jatkuvasti -- ei sinänsä liity tähän, mutta hyvä esimerkki siitä että rahaa otetaan sieltä mistä sitä saa
- joissain muissa lajeissa/muiden opettajien kanssa on ollut huonoja kokemuksia siitä että joku saa lisenssin ja rupee sitten sooloilemaan ihan omiaan, tai peräti ottaa jonkin lajin omiin nimiinsä, siinä mielessä opetuslisenssin uusiminen tai jatkuvan taitojen päivittämisen periaate on laadun tae oppilaille

Sinänsä pitää myös ottaa huomioon että esim. Suomesta USA:han matkustaminen lisenssiä uusimaan vuosittain on iso kustannuserä, varsinkin kun ei se itse uusiminenkaan ilmaista ole, mikä tietenkin heijastuu täällä opetuksen hintoihin, harva opettaja kuitenkaan noita maksaa loppukädessä omasta pussistaan, ja tämä taas aiheuttaa sen, että opettajista on pula ja moni laji jää Suomeen tulematta liiallisen rahastuksen vuoksi. Vielä sen verran että esim. USA:n länsirannikolla monella alalla tienestit ovat jopa kolminkertaiset Suomeen verrattuna, ja veroa menee vähemmän (toki esim. vakuutuksiin ja lääkärikuluihin sun muihin sosiaalimenoihin menee enemmän), joten esim. 150 USD siellä (lienee noin 110-115 euroa) ei ole kovinkaan iso raha, mutta täällä se jo on sitä esim. opiskelijalle. Eli hinnoittelut pitäisi olla paikallinen, ei globaali, jos halutaan markkinoida lajia globaalisti. Toiset ovat tämän ymmärtäneet, toiset eivät.

- Marko
mronkain
helmi 1, 2005, 09.27
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Hannu Hiltunen?
Vastaukset: 23
Luettu: 9443

Kyseinen lista siis osoitteessa:
http://inosanto.com/wrapper.php?file=instructorlist.php" onclick="window.open(this.href);return false;
(tiedoksi kiinnostuneille). Ja listan alla lukee:

This directory includes the names of instructors who are current in their instructorship requirements and actively training and pursuing their instructorship under Sifu / Guro Inosanto.

Instructors listed may be credentialed in JUN FAN GUNG FU , THE FILIPINO MARTIAL ARTS, and or MAPHILINDO SILAT & MADJAPAHIT MARTIAL ARTS. An instructor may be credentialed in one or more of these arts.

An Instructor should be able to present his current certificate which will show the art he or she is certified to teach, the level of instructorship, and the expiration date of the credential.

Eli ilmeisesti opetuslupa on voimassa vain tietyn ajan, ellei sitä päivitä jatkuvalla koulutuksella. Sinänsä ihan hyvä idea, joka on käytössä myös esim. Pekiti-Tirsia Kalissa.
Ei tietenkään muuta sitä että väite ei ollutkaan että opetuslupa olisi voimassa vaan että sellainen on joskus saatu.
Joka tapauksessa, on hyvä tuoda kaikki faktat esille.

- Marko
mronkain
tammi 5, 2005, 12.55
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Hannu Hiltunen?
Vastaukset: 23
Luettu: 9443

Hannu Hiltunen?

Tietääkö kukaan mitä Hannu Hiltunen nykyisin puuhaa? WEKAFin sivuilla näkyy olevan miehen profiili http://www.wekaf.com/profiles/hannu.htm mutta muuten en ole aikoihin nähnyt mitään mainintaa. Vieläkö mies on näissä kuvioissa mukana?

- Marko