Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 5 tulosta

mronkain
syys 6, 2019, 15.36
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin voimankäyttö
Vastaukset: 3847
Luettu: 255821

Poliisin voimankäyttö

En nyt ala tästä kauheasti vääntämään, mutta jos lukee asiaan liittyviä kommentteja lehtijutuista, foorumeilta ja somesta, kyllä siellä on myös porukkaa, jota huolestuttaa. Osa porukasta on tosin liikkeellä myös omalla agendalla, jonka mukaan turvallisuus kasvaa, kun lyödään rajat kiinni ja kaikki maahanmuuttajat ulos. Mutta on porukassa sitäkin jengiä, joka aidosti miettii, mihin suuntaan tässä ollaan menossa, kun kriminaalit eivät kunnioita edes poliisia. Paljonko siinä vaiheessa tuntuu ampua jotain sivullista?

Mutta ei kyse oikeastaan ole siitä pelkääkö joku tulevansa ammutuksi. Turvattomuus tällaisessa tilanteessa on useimmiten (tässäkin tapauksessa) jotain epäkonkreettista, vaikeasti määriteltävää. En usko, että monikaan osaa sanoa suoraan mitä pelkää, mutta poliisin tiukka vaikeneminen herättää kyllä levottomuutta.

Katoaisiko turvattomuus, jos poliisi tiedottaisi jotain? Tuskin, mutta voisi ainakin vähentyä. Nythän tilanne on se, niin kuin tuossa sanoin, että poliisi ei ole kertonut oikeastaan mitään. En tiedä, onko tämä yleisemmin poliisin tiedotuslinja, vaiko tutkinnanjohtajan oma linjanveto, jota kunnioitetaan, mutta ihan selvähän se on, että tiedon puute lisää huhuja ja pelkoja, tässäkin asiassa. Lisäksi pari kommenttia tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-Aholta on ollut kovin ylimielisen tuntuisia ja sellaisia, ettei oikeastaan kiinnostakaan tietää. Varmasti kyse on myös siitä, että paine on melkoinen ja media prässää kunnolla. Myös median samojen kysymysten toistaminen on aika puupäistä, mutta kyllä nykyään median kanssa puhuvan henkilön, oli sitten tutkinnanjohtaja tai kuka vaan, pitäisi olla myös tiedottamisen ammattilainen ja tuo nyt ei vaan millään mittapuulla ole mennyt putkeen, mikä oli nimen omaan alkuperäinen kommenttini.

Tuokin oli hyvä pointti, että kun avoimessa yhteiskunnassa eletään, ihmiset kokevat, että heillä on oikeus kysyä ja saada vastauksia. Vaikeneminen liitetään usein historiaan, Kekkoslovakiaan ja Neuvostoliiton aikaan, jolloin kansalle kerrottiin vain se, mitä vallanpitäjien mielestä piti. Se ei enää ole tätä päivää.
mronkain
syys 6, 2019, 13.49
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin voimankäyttö
Vastaukset: 3847
Luettu: 255821

Poliisin voimankäyttö

YJT kirjoitti:
syys 6, 2019, 12.22
Mikähän on se todellinen tarve, miksi ihmisten oikeasti täytyisi tietää yksityiskohtia esim tästä Porvoon tapauksesta?
Vastaan vielä tähän erikseen, vaikka tulee osittain samaa kuin edellisessä. Yleisön tarve tietää lähtee siitä, että kun poliisi osaa kertoa, voi kertoa ja kertoo mitä on tapahtunut, se lisää ihmisten luottamusta siihen, että poliisi osaa hommansa ja tekee työnsä. Tietenkään ei voi väheksyä myöskään uteliaisuutta, mikä on aika luonnollinen ominaisuus. Nythän tuo toiminta näyttäytyy täysin järjettömänä, kun mitään motiivia ei tunnu olevan tiedossa ja sellaisena tietysti lisää myös turvattomuuden tunnetta. Jos kuka tahansa voi joutua satunnaisen ammuskelun kohteeksi, kyllä se turvallisuudentunnetta vähentää. Ja jos tulee tunne, ettei poliisi saa asiasta mitään selville (koska ei suostu kertomaan mitään), ei sekään lisää turvallisuutta. Poliisi kuitenkin on viranomainen, jonka tehtävä on tätä turvallisuutta valvoa ja ylläpitää, eikä se tapahdu vain valvomalla ja puuttumalla rikoksiin, vaan myös tiedottamalla.

Kyllä minun mielestäni on erittäin luonnollista, että niin media (jonka tehtävä kuitenkin on ottaa asioista selvää ja kertoa ihmisille) kuin suuri yleisökin on kiinnostunut Suomen oloissa poikkeuksellisesta väkivaltarikoksesta ja siitä, mitä poliisi tekee asian selvittämiseksi. Siksi näin tiukka tiedostuspimento ei ole onnistunutta viestintää.
mronkain
syys 6, 2019, 13.42
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin voimankäyttö
Vastaukset: 3847
Luettu: 255821

Poliisin voimankäyttö

Andy kirjoitti:
syys 5, 2019, 23.06
Miksi se on ongelma, jos ihmiset spekuloi?
Ei se varsinaisesti olekaan, mutta jos lähdetään siitä, että oikeakin vastaus on olemassa, kaikenlaiset foliohattuilut vaan sekoittavat pakkaa. Poliisi on kuitenkin yhteiskunnan ylläpitämä viranomainen, jonka tehtävä on selvittää asian oikea laita ja tuoda se myös esille. Ymmärrän hyvin sen, ettei kerrota tutkinnan ollessa käynnissä asioita, joista ei vielä olla varmoja tai joiden tuominen julkisuuteen vaikeuttaa asian selvittämistä. Sitä en ymmärrä, ettei oikeastaan mitään voida kertoa. Tai ymmärrän siinä tapauksessa, jos ei ole saatu mitään selville. Ja juuri tällainen vaikutelmahan hommasta tulee, jos mitään ei kerrota. Se taas nakertaa ihmisten luottamusta poliisiin, mikä kuitenkin on poliisin toiminnan kannalta erittäin tärkeä asia.
mronkain
syys 5, 2019, 22.43
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin voimankäyttö
Vastaukset: 3847
Luettu: 255821

Poliisin voimankäyttö

Kun mitään ei kerrota niin media ja tavan kansalaiset spekuloivat silmät päästään. Ei voi olla niin, että ihan kaikki tiedossa oleva on taktisista ja tutkinnallisista syistä salattava. En pidä tiedotusta asiassa kovinkaan onnistuneena, noin lievästi sanottuna.

Luulisi poliisin intresseissä olevan kertoa edes jotain, että saataisiin näiltä hevosmiesten tietotoimiston agenteilta pahimmat höyryt pihalle. Nyt on aika ristiriitaista kamaa kyllä mediassa liikenteessä, Hesari mm. kertoi ensin, että 90-luvun ampumatapauksessa pidätetyllä miehellä on kyllä sama sukunimi kuin nyt pidätetyillä Granholmeilla, mutta eivät välttämättä ole sukua ja muutti sitten vaivihkaa tekstiä, kun Paul Granholm (pidätettyjen isä) kertoi, että kyseessä oli hänen veljensä. Väitti myös, että pojat eivät häntä edes tunne, mikä ei ole kovinkaan uskottavaa sekään.

Joko tuosta paljastuu vielä jotain elämää suurempaa, tai sitten jampat ovat vaan sekoillee urakalla. Olen kyllä niin villejä spekulaatioita lukenut, että siinä on lähtenyt kyllä mopo lentoon puunlatvoja viistäen joillain.
mronkain
marras 22, 2006, 13.14
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin voimankäyttö
Vastaukset: 3847
Luettu: 255821

Joukkotappelu metrossa

Ilmeisesti ainakin yhdellä kavereista (mustapaitainen?) on jonkinlainen teräase.

Erittäin sekavan näköistä touhua, välillä vaikea sanoa kuka tappelee kenenkin kanssa. Tilanne näyttää välillä rauhoittuvan mutta jatkuu sitten taas. En osaa epsanajaa niin hyvin että tajuaisin mitä kommentaattorit selittävät, joku osaava voisi kääntää. Tässä kommentteja pätkästä Dog Brothers -foorumilta:
There are three or four groups here:

1) some Polish tourists (the big white guys?),
2) some South Americans (the smaller guy in the dark shirt and pants and the knife, the woman, and?-- some of the commentators thought them African of some sort),
3) two transit security guys, (long dark pants/white shirts) You see them start to intervene, and at one point it looks like one has some sort of ASP, but as the knives start coming more aggressively into play they disengage. You see one returning to the train and coming out again various times.
4) maybe some passers-by

If I were to guess what happened:

Two SA (white shirt/dark pants and dark shirt/dark pants) men driven out of the train car with punches by the PTs. The SAs drive the PTs back into the train car. They drive back out and focus on the dark shirt SA who pulls/already had? a knife. By so doing they turn they back on the white shirt SA for a moment. One PT turns to face him (in the picture his skin color appears to be more African black than SA brown-- so maybe the commentator who said the group I am calling SA was actually African may be right-- however just to have a name I will go with the majority opinion of the commentators and continue to say SA) and drives him back to where they aren't really visible while in the foreground the other PT and shoves dark shirt SA to the ground. (While this is happening this is where we first see the dark-skinned woman in the white sleeveless top.) He gets up and throws a caveman overhand stab. Steppin in from the train door, an additional PT (or the one who previously drove white shirt SA back) ambushes darkshirt SA from his 0300 and the TS guys enter the fray from the train now on the left. One TS guy drives the PTs back into the train while the other restrains dark shirt SA. Does TS realize that he has a knife?
EDIT: lisäkommentteja:.
The comments says the weapon guys are from South America or Arabs from Africa,while the big guys are from Poland.
The security guys try to pull them apart but the lack of training,equipment(they can't carry pepperspray),long shifts and a crap salary don't make them wish to risk their lifes.
Another story is that they should protect the people at the Metro,especially the dumb father who keeps looking the fight with his son like a football match. shocked
In Spain they can't carry ASPs so they carry batons (not rigid,kind of leather),and they're told at Security Company "You see this?Well,forget you carry it." sad
So patrolling alone most of the times with a dildo,a walkie talkie and a pair of handcuffs is not my idea of a safe job.
Osoittaa hyvin sen miten tyypillinen katuhässäkkä elää ja miten erilaista tappelu voi olla, lasketaan suojausta, käännetään selkä, soitetaan suuta, tönitään, odotellaan, lisää porukkaa tulee mukaan, joku häipyy paikalta...

- Marko