Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

mronkain
syys 1, 2006, 09.17
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Kali/Escrima ja kontakti
Vastaukset: 46
Luettu: 47393

Olen kerran nähnyt (ulkomailla) kun järkkärit patukoivat aika isoa miestä, läpsivät mm. takapuoleen, ei minkäänlaista tehoa, kaveri vain naureskeli ja sanoi jotain sen tyylistä että "voin mä lähteäkin, ei teidän tarvitse kuin pyytää". Eikä ollut nähdäkseni edes humalassa, saati sitten aineissa. Eli totta, pitää tosiaan osata käyttääkin sitä työkalua. Ihan samahan se on tietysti aseettomassa kamppailussa, lyöntien ja potkuen pitää osua sinne missä niillä on merkitystä.
Minun nähdäkseni se oikea kombinaatio on tarkkuus, ajoitus ja voima. Ilman jotain tuon kolmion osaa pelataan vajaalla pakalla. Voi tulla hyvä käsi sattumalta, mutta mahdollisuudet ovat heikommat.

- Marko
mronkain
elo 31, 2006, 20.17
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Kali/Escrima ja kontakti
Vastaukset: 46
Luettu: 47393

Kyllä, aina on erikoistapauksia, joissa voi jotain tuollaista käydä.
Kyseessä kuitenkin on laji(t), jotka on kehitetty ihan taistelukenttäkäyttöön alun perin, eli ei ole ollut sellaisia rajoituksia että vastustajaa ei saisi murjoa liian huonoon kuntoon.

Pääsääntöisesti esim. teräaseen käytössä onkin tarkoitus osua sellaisiin paikkoihin, joista syntyy sellaista vahinkoa että toiminta ei kerta kaikkiaan ole mahdollista (esim. jänne poikki niin että raaja ei liiku, tai joku iso valtimo poikki, niin että verenhukka vaikuttaa suht. pian).

Aika kauas on tultu noista ajoista kuitenkin, ja nykyään löytyy monenlaista versiota. Jopa täysin kilpapainotteisia filippiinolajeja on syntynyt (kuten vaikkapa täälläkin mainittu Yaw-Yan). Eli ei voida sanoa yksiselitteisesti että filippiiniläisissä lajeissa toimitaan niin tai näin. Riippuu lajista, riippuu tyylistä, riippuu koulusta.

Ja sitten on erilaisia versioita viranomais- ja sotilaskäyttöön, joissa painotetaan eri asioita. Mutta, totta, idioottivarmaa tekniikkaa ei ole. Aina voi olla vastustaja, johon joku "hyväksi havaittu" juttu ei toimikaan, tai tilanne, jossa sitä ei voi käyttää. Silloin pitää vain kokeilla jotain muuta.

- Marko
mronkain
elo 30, 2006, 11.00
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Kali/Escrima ja kontakti
Vastaukset: 46
Luettu: 47393

Ikuinen Oppilas kirjoitti: Tuossa illalla selasin Peterin sivustoja, niin huomasin, että koiraveljien yksi vetäjistä on tulossa semittämään ruotsiin lähiaikoina. Sopisi hyvin Matin mainitsemaan kuvioon Peterin suunnitelmista kokonaisvaltaisesta täyskontaktista.
Tuo osoittaa mielestäni Peterin suurta sydäntä kamppailijana/opettajana, hän haluaa ottaa oppia muista myös kilpailevista järjestelmistä, katsomatta ahtaasti oman systeemin etuja.

Tässä voisi olla oppia myös tänne pohjan perukoille..... :idea:
Juu, pistetäänpä ilmoitus tännekin:
”Hunddagar” på 414!

Benjamin ”Lonely Dog” Rittiner från Dog Brothers Martial arts

Den 28-29 oktober håller 414 seminarium med Dog Brothers för första gången i Skandinavien. Benjamin är en av endast
två personer som givits titeln ”Guru” (instruktör) av Dog Brothers chefsinstruktör Marc ”Crafty dog” Denny.

Det kommer att vara träning mellan klockan 10-13 och 14-16 bägge dagarna alltså minst fem timmar träning/dag.

Lägret kostar 850 kr för hela helgen och 600 kr för en dag. Sista anmälningsdag är den 20:e oktober och då skall även
lägret vara betalt, Om plats finnes så är betalning vid dörren 1000 kr för hela helgen, 750 kr för en dag.

Har ni inte hört talats om Dog Brothers tidigare så titta här: http://www.dogbrothers.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

och här: http://www.mypage.bluewindow.ch/lonely72/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vi kommer ha ett begränsat antal platser. Först i kön kommer medlemmar på 414, efter det är det först till kvarn som
gäller.

Utrustning: egna pinnar, palmsticks och dyl. (det finns att låna i värsta fall, och även att köpa på plats).
Hockeyhandskar eller liknande skydd för handen samt träningskläder.

Övernattning kan göras på klubben mot att man hjälper till att städa sista dagen innan hemresa.

Det finns även ett vandrarhem ca 10 meter från klubben.

***********************

"Koirapäivät" 414:ssa [414 FightGym on siis järjestävä taho]

Benjamin "Lonely Dog" Rittiner Dog Brothers Martial Arts Associationista

28.-29.10. 414 järjestää ensimmäistä kertaa seminaarin Dog Brothersien kanssa Skandinaviassa. Benjamin on toinen niistä kahdesta henkilöstä, joilla Dog Brothersien pääkouluttaja Marc "Crafty Dog" Denny on antanut tittelin "guru" (opettaja).

Harjoitukset pidetään klo 10-13 ja 14-16 molempina päivinä, eli vähintään viisi tuntia harjoittelua per päivä.

Leirin hinta on 850 kr [91,87 €] / koko viikonloppu tai 600 kr [64,85€] / yksi päivä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 20.10. ja silloin leiri pitää olla maksettuna. Jos paikkoja on vapaana, ovella maksettuna 1000 kr [108,08 €] koko leiri ja 750 kr [81,06 €] yksi päivä.

Jos ette ole kuulleet Dog Brotherseista, ks. täältä ja täältä.

Paikkoja on rajattu määrä. Etusijalla ovat 414:n jäsenet, sen jälkeen vapaat paikat varausjärjestyksessä.

Varustu: omat kepit, palmstick ja veitsi (?) (voi myös lainata tarvittaessa, tai jopa ostaa paikan päältä).
Jääkiekkohansikkaat tai vastaavat, sekä treenivaatteet.

Salilla voi yöpyä siivousapua vastaan viimeisenä päivänä ennen kotimatkaa.

Noin kymmenen metrin päässä salilta on myös matkustajakoti.

Yhteystiedot:

http://www.414fightgym.se" onclick="window.open(this.href);return false;
Stigbergsliden 5
414 52 Göterborg
Sweden

Yhteydenottolomake
Käännös ja virheet omani. Kestäkää tai itkekää.

Jos joku on menossa, olisi hauska kuulla tarkemmin.

- Marko
mronkain
elo 29, 2006, 09.59
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Kali/Escrima ja kontakti
Vastaukset: 46
Luettu: 47393

Pari huomiota pätkästä:

Kannattaa muistaa että sparrausta ja ottelua on monenlaista. Tuossa nähtiin kontaktia pehmeillä kepeillä ja suojuksilla, täydellä kontaktilla. Se on vain yksi muoto. Andyltä hyviä huomioita tuollaista ottelutyyliä koskien. Ei tosiaan pysy tekniikka kasassa niin helposti paineessa. Eli väittäisin että tuonkin porukan taitotaso on harjoituksissa näyttävämpi kuin tuollaisessa ottelussa. Escrima Concepts on tyyli, jossa pyritään yksinkertaisiin ja suoraviivaisiin tekniikoihin, joten pitää muistaa myös se. Yleensä (siis suurimmassa osassa tyylisuuntia/lajeja) filippiinolajien treenauksessa joko treenataan myös teräaseilla tai painotetaan että kepeilläkin treenatessa tulee treenata niin kuin siinä olisi teräse. Siinä valossa kaikki clipillä näkyneet olisivat varmaan entisiä treenaajia.

Myös kovilla kepeillä ilman suojuksia otellessa homma muuttuu varovaisemmaksi. Yksikin osuma voi hajottaa luita ja niveliä, silloin ei tuollaiseen rummutukseen ole varaa. Tämä sama näkyy muuten WEKAFin (World Eskrima Kali Arnis Federation) otteluissa. Niitä on periaatteessa kahta tyyppiä. Stop-hit -ottelu, jossa ottelu menee osumasta poikki ja annetaan piste, sekä jatkuva ottelu, jossa otellaan erä loppuun ja tuomarit jakavat pisteitä osumista. Tämä on ihan tolkutonta rummutusta, kaverit ottavat iskuja kuin bongorummut heimopäälliköiden illanistujaisissa. Nyt en muista ihan varmasti oliko siinä eri sarjat vielä pehmokepeille ja koville.

Ei pidä ymmärtää väärin, pehmokeppikin sattuu, ja jos vielä käytetään muita ruumiinjäseniä, niin pelkokerroinkin nousee kyllä. En itse lähtisi näillä taidoilla tuollaisiin otteluihin.

Sitten voidaan vielä puhua treenauksesta. Jossain paikassa keskitytään taitoon, toisissa nopeuteen ja voimaan. Ja tietenkin myös tältä väliltä ja yhdistäen. Escrima Conceptsia en ole treenannut itse, mutta Inosanto Kalista oma kokemus on, että se on enemmän taitopainotteista. Opetellaan tekniikat hyvin ja toimivasti. En ole koskaan nähnyt tyylissä ottelua, tai tyylin edustajia otteluissa niin että olisi tiennyt heidän treenanneet Insanto Kalia, joten en osaa sanoa miten ovat mahd. pärjänneet. Mutta olen nähnyt Inosanton itsensä ja hänen oppilaitaan opettamassa ja sparraamassa, ja voin kuvitella että jos pistettäisiin terävät aseet käteen, siinä olisi kovilla vaikka taito olisi mikä.

Edelleen autenttisinta ottelua mitä olen videolta nähnyt, on Dog Brothersien touhu. Sayoc-porukka on myös tehnyt DVD:n nimeltä Stick Grappling, jossa on mm. pätkiä otteluista melko minimaalisella suojauksella (ala- ja hammassuojat), kovilla kepeillä. Olisi ihan kiinnostavaa nähdä noita.

- Marko