Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 7 tulosta

mronkain
Huhti 19, 2010, 10.53
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: ViFi
Vastaukset: 69
Luettu: 6162

ViFi

mronkain kirjoitti: Osaakos muuten kukaan sanoa mistä saisi vielä videonauhurin? Suhteellisen laadukasta nauhuria kaipaisin, vanha on/oli Panasonicin NV-HV61EC, joka meni eilen mykäksi ja vielä on iso kasa nauhoja digitoimatta. Ihan kotimaasta mielellään, tuo maksoi viisi vuotta sitten joku kolme sataa ja risat, sen enempää en nytkään viitsisi laittaa. Ja uutta siis kaipaan (ennen kuin joku kauppaa omaansa). Tai, kannattaako tuota enää huollattaa? Hajalla on todennäköisesti poweri ja/tai joku sulake/vastus. Muuten on toiminut moitteettomasti, mutta nyt hajosi pyytämättä ja yllättäen.
Korjautin muuten tämän joku aika sitten Niinimaalla, maksoi 69 egeä ja vika oli powerissa jossain parissa pikkuosassa. Nyt taas pelittää ja nauha siirtyy kiekolle. Periaatteessa en raaskisi edes luopua noista kaseteista mutta kun vievät niin pirusti tilaa.

- Marko
mronkain
Loka 28, 2009, 09.57
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: ViFi
Vastaukset: 69
Luettu: 6162

ViFi

Osaakos muuten kukaan sanoa mistä saisi vielä videonauhurin? Suhteellisen laadukasta nauhuria kaipaisin, vanha on/oli Panasonicin NV-HV61EC, joka meni eilen mykäksi ja vielä on iso kasa nauhoja digitoimatta. Ihan kotimaasta mielellään, tuo maksoi viisi vuotta sitten joku kolme sataa ja risat, sen enempää en nytkään viitsisi laittaa. Ja uutta siis kaipaan (ennen kuin joku kauppaa omaansa). Tai, kannattaako tuota enää huollattaa? Hajalla on todennäköisesti poweri ja/tai joku sulake/vastus. Muuten on toiminut moitteettomasti, mutta nyt hajosi pyytämättä ja yllättäen.

- Marko
mronkain
Loka 27, 2009, 10.22
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: ViFi
Vastaukset: 69
Luettu: 6162

ViFi

Onkos kellään jo kokemuksia BRD-tallentimista? Siis sellaisista laitteista, joissa olisi digiviritin (antenniverkon, mutta T/C käy myös), kovalevy ja kirjoittava Blu-Ray (miel. tuplakerros)?

- Marko
mronkain
Helmi 21, 2008, 14.58
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: ViFi
Vastaukset: 69
Luettu: 6162

Joo, täsmennättäköön siis että ihan erillinen soitin.

Ei sinänsä mitään konsoleja vastaan, mutta kun on jo tietokone jolla voi pelata ja vielä se, että jos se konsoli sitten olisi kiinni telkkarissa, tulisi konflikteja että pelataanko sillä vai katsotaanko leffoja.

- Marko
mronkain
Helmi 21, 2008, 11.28
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: ViFi
Vastaukset: 69
Luettu: 6162

Polvi kirjoitti: Eiköhän tuo HD-DVD ole jo hävinnyt sodan. Onneksi, sillä olen sinisessä leirissä.
Siltä alkaisi vaikuttaa, ja hyvä niin. Blu-Rayssa on kuitenkin kapasiteettia enemmän. Betakin oli VHS:ää laadukkaampi, mutta hävisi. Ihan oikein että Sony saa revanssin... ;-)

Mutta asiaan. Suositelkaapa hyvää
a) Blu-Ray -soitinta, joka toistaa nikottelematta niin Blu-Rayt kuin vanhat DVD:t ja CD:tkin, kaikissa formaateissa. Saa olla myös kirjoittava mutta ei välttämätöntä. Erittäin iso plussa olisi jos osaisi toistaa myös DivX-filejä kuten nykyinen vemputin
b) tietokoneelle ulkoista asemaa, joka olisi
1) kirjoittava Blu-Ray (myös tietty DVD ja CD, sekä plussat että miinukset niin R- kuin RW-puolella, RAM ei välttämätön)
2) tai sitten kirjoittava CD- CD- mutta lukeva Blu-Ray.

Olen jo melkein saanut vaimon vakuuttumaan että meidän pitää hankkia uusi soitin ja Blu-Rayta olen kaupannut "tulevaisuuden formaattina". Oleellista on että vaimon Pelle Miljoona -DVD:n (Elä!) pitää siinä toimia... :lol:

- Marko
mronkain
Marras 28, 2006, 10.39
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: ViFi
Vastaukset: 69
Luettu: 6162

Mika kirjoitti: Ja on ihan hyvä, että tästä on oma ketjunsa, ovat toisaalta kuitenkin kaksi niin eri asiaa. Markohan tietenkin teki tämän päätöksen tietoisesti. ;)
Enköhän, kun kerran tuossa alussa viittasin siihen toiseen ketjuun...

- Marko
mronkain
Marras 28, 2006, 10.30
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: ViFi
Vastaukset: 69
Luettu: 6162

ViFi

Tuli tuosta HiFi-ketjusta mieleen, että mitenkäs sitten visuaalisella puolella? Siinä myönnän itse olevani enemmän hienoperse. Vaikka olenkin kärvistellyt tässä ilman digiboksia, nyt tuli tilattua tallentava DVD, jossa on digiviritin. Tietysti tosi vifistelijä olisi hankkinut kovalevyllisen digiboksin ja tallentavan DVD:n, mutta myös tilakysymys vaikuttaa valintaan. Laajakuvatelkkari on ollut aika monta vuotta, taulutelevisio saa odottaa niin kauan kuin nykyinen putkimalli kestää. Projektorin hankintaa lykkään todennäköisesti kunnes tulee ledimalleja markkinoille. Yksi houkuttava uutuus on HD-DVD ja/tai Blu-Ray. Todennäköisesti odottelen kunnes tulee malleja, joissa pyörivät molemmat formaatit, sekä onnistuu poltto myös kaksipuolisena. Sitä saanee odottaa.
Ongelmanahan elektroniikassa nykyään on kovan hinnan lisäksi lyhyt ikä. Jos laadullisesti kestäisikin, niin tekniikka kehittyy sitä vauhtia että esim. uusia tallennusformaatteja tulee suht. nopeasti. Ensimmäisen väritelevisiomme perheeni sai 1974, ja se oli vielä 80-luvun puolivälissä käytössä meillä, minkä jälkeen myimme sen ja uusi omistaja käytti vielä useamman vuoden. Ensimmäisen videot eivät olleet kuin vajaat 10 vuotta, mutta sitten ostin törkeän kalliit (yli 9000 mk 80-luvun puolivälin tienoilla) JVC:n videot, jotka lahjoitin pois toimintakuntoisina (kuvapäässä pientä vikaa johtuen asiantuntemattomasta huollosta) 2005. Nykyään odotettu "elinikä" on joku 5 vuotta, sitten viimeistään on jotain uutta herkkua tarjolla. Toki ennenkin oli näin, mutta se uusi ei ollut niin suuri houkutus, että sen vuoksi olisi ollut tarvetta uusia kalustoa.

And don't even get me started about computers...

- Marko