Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Mouhi
tammi 22, 2007, 13.17
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Asennoista
Vastaukset: 261
Luettu: 25338

kenttiensankari kirjoitti: Jos haluat Mouhi pärjätä boogutsukiottelussa, niin ole sellaisessa asennossa kuin ne isot herrat opettaa. "Kehäasento" ei toimi boogutsukissa. Jyväskylässä kun on kuitenkin kaikista kovatasoisimmat boogutsukiottelijat, Miia Nietosvuorea lukuunottamatta. Karatesi kannalta on muutenkin parempi ettet sekottele telkusta katottua mukaan.
Noh, itehän olen sikäli vanha, että en enää millekään kilpailu-uralle aio suunnata ja matsini tulevat olemaan tyyliin salikisoja. Eli motivaationa on vaan tulla tehokkaaksi killing machineksi, hylätä tyylit ja muodot ja luoda itselle toimivin ja tehokkain itsepuolustus- ja taistelutapa. Hoho!
(Vaikka tuon kieliposkessa kirjoitinkin, niin siinä on totuuden jyva. Eikä se tarkoita sitä että en olisi kiinnostunut muodosta, traditiosta ym. mikä karateen liittyy. Päinvastoin.)
Mouhi
tammi 22, 2007, 13.09
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Asennoista
Vastaukset: 261
Luettu: 25338

Gyokuro kirjoitti: 4. Jalat
Jalkojen tehtävänä on pitää liike yllä, blokata potkut, potkia ja antaa polvea. Pianon tulee olla päkiöillä ja polvien lievästi koukussa.
Aijai, kivuliasta hommaa. Eikös tuo piano päkiöillä kuitenkin vaikeuta esim. potkuihin lähtöä, vai toimiiko se siinä ikäänkuin lyömäaseena?
:D
Sorry, oli ihan pakko.
Mouhi
tammi 21, 2007, 22.15
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Asennoista
Vastaukset: 261
Luettu: 25338

Otteluasennosta tuli mieleen, kun katoin tuossa nyrkkeilyä...
Karatessahan tuntuu olevan tuo otteluasento hyvinkin rajusti kylki edellä vastustajaan, kun taas esim. nyrkkeilyssä (ja useissa muissa kehälajeissa) ollaan lähes rintamasuunta vastustajaan. Kumpi onpi parempi ja miksi?
-Millaista otteluasentoa SINÄ suosit ja miksi? Jalkojen leveys, rintamasuunta, (leuasta on jo jauhettu aika paljon), hartiat, jalkojen asento?
Bruce Leen oppia oli että takajalka on kantapää ilmassa, onko hyvä asia?
Omaa asentoani olen pyrkinyt kääntämään vähemmän kylki edellä -tyyliseksi. Eipähän mene jalat niin helpolla ristiin, ja takakäsi on nopeampi. Tiedä sitten. Sanokaa viisammat.