Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 7 tulosta

Abe Simpson
touko 14, 2009, 11.11
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Autoista
Vastaukset: 754
Luettu: 51236

Autoista

mronkain kirjoitti: Tuo ajatus liikkumisen vapaudesta on myös mielenkiintoinen,itselleni nimen omaan julkiset tuovat kaupunkialueella liikumisen vapautta. Ei tarvitse välittää ruuhkista, ei etsiä pysäköintipaikkaa, miettiä ajokieltoja ja yksisuuntaisia, ei tarvitse olla ajokunnossa :) ja väsyneenä voi pistää silmät kiinni ja vaikka torkahtaa.
Luulen että puhuimme kuitenkin samasta asiasta. Tarkoitin nimittäin tuolla henkilöauton satunnaisen vuokraamisen antamalla vapaudella sitä, että lähtiessä vaikkapa muutaman päivän lomareissulle mökille, ei ole sidottu julkisten aikatauluihin. Tarvittaessa pihassa on myös oma pirssi, jolla voi lähteä kiikuttamaan kärpässieneen tukehtuneen koiransa lääkärille tai ihmettelemään naapurikylän käpylehmämarkkinoita - ainakin itse koen nämä asiat tärkeiksi omalla autolla liikkuessa, joten olettaisin niistä nauttivan myös satunnainen autonkäyttäjä.

Ajoin muuten eilen kahdella linja-autolla sekä junalla, ja liityin vielä wwf:n kuukausilahjoittajaksi. Toivottavasti ne eivät lähetä sieltä mitään mainospostia, naapurit kurkkivat kuitenkin laatikkoon ja luulevat koijärveläiseksi.
Abe Simpson
touko 13, 2009, 00.28
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Autoista
Vastaukset: 754
Luettu: 51236

Autoista

Autonvuokrauspalvelut ovat kyllä yllättävän edullisia vaihtoehtoja, jos ei ole tarvetta päivittäiselle käytölle. Jos laskee vertailuksi vaikkapa nelihenkisen perheen liput julkisiin, ei eroa taida juurikaan jäädä - ja kaupanpäällisiksi saa liikkumisenvapauden.

Omalla kohdalla tuo ei oikein toimi, Citycarclubin laskuri kertoo, että kuukausittainen lasku olisi puolentoista tonnin luokkaa. Kilometrit eivät itsessään ole kyllä kovin kalliita, ajomatkan puolittaminen vähentäisi laskua vain n. 200 eurolla. Jos ei ajaisi metriäkään, maksettavaa jäisi hiukan toista tonnia.
Abe Simpson
maalis 23, 2009, 11.36
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Autoista
Vastaukset: 754
Luettu: 51236

Autoista

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tata_Nano" onclick="window.open(this.href);return false;
http://en.wikipedia.org/wiki/Tata_Nano" onclick="window.open(this.href);return false;

250 000 auton vuositahti ei ainakaan alkuun vaikuta kovin kovalta tahdilta, saa nähdä mitä tulevaisuus tuo. Ainakin nuo kaavaillut paineilma- ja sähkömoottorit saavat tuosta luultavasti kevyen kopan kuljetettavakseen.
Abe Simpson
touko 15, 2006, 23.13
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Autoista
Vastaukset: 754
Luettu: 51236

Kari Aittomäki kirjoitti: Tuota 200-mallin farmarimersunakuttajaa olen kauan haikaillut. Yksi sopiva löytyi mutta meni ennekuin ehrin.
Aika lailla täydellinen auto.
Nyt ollaan totuuden lähteillä. 123-korinen Preussin Panssarijuna olisi oiva kulkine juhlaan ja arkeen. Hevosenkenkä ja vermon voittokuitit takalasilla olisivat autenttinen lisä klassikkoon - tosin tuo hevospeleissä ja pitsikaupassa kannuksensa koonnut kulttuurivähemmistö on siirtynyt kuljetustarpeidensa tyydyttämisessä toyota hiacen eittämättä tilavampaan kyyditykseen.

Joo ei tämän päivän korkeamman viritysasteen diiseleillä miljoonamittaria noin vain pyöräytetä. Toista oli ennen kun kolmannella litralla olevasta nakusta tiristettiin kaikki 60 villisti hirnuvaa hevosvoimaa.
Abe Simpson
touko 14, 2006, 00.47
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Autoista
Vastaukset: 754
Luettu: 51236

Kari Aittomäki kirjoitti: Sitäpaitsi auto on ase.
Tämä selittää paljon, ilmeisesti renkaan rooli on toimia jonkinlaisena projektiilina. Karkeamman kaliiperin kumiluoti.

Harvoinpa on muuten nauru kuollut huulille yhtä nopeasti, kuin Jukan todetessa joskus tuolloin, että hän ajaa. Noin kolmen sekunnin ajan se kuulosti hyvältä huumorilta. Positiivisena puolena voi toki todeta, ettei tuosta kanarianlinnun keltaisesta tila-autosta olisi mahtunut varmastikaan lentämään ulos.

Katsastusmiehellä oli taannoin hieman eriävä näkemys Camryn taivaallisuudesta, jopa siinä määrin että määräsi kuljettajan oven kokonaan vaihdettavaksi, koska vallitsevan lainsäädännön mukaan ihmiskuljetukseen käytettävän ajoneuvon ovissa ei saisi olla omenan kokoisia ruostereikiä. En ole koskaan kuullut, että kokonaista ovea olisi moisen pikkuvian tähden tarvinnut vaihtaa, mutta syykin selvisi kun lähtiessäni katsoin katsastukseen jonottavaa, uuttuuttaan tihkuvaa mersuvolvoaudi-letkaa - saatan kuvitella että armas toiotani maistui katsastussedän suussa hieman happamalta. Ehkä jatkossa katson hieman tarkemmin minkä lähiön konttorille koslani kiikutan.
Abe Simpson
touko 13, 2006, 19.55
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Autoista
Vastaukset: 754
Luettu: 51236

Hoikanomainen Söpöliini voisi raportoida hieman uudesta uljaasta kiituristaan, siinä on auto jolla itse Kuningaskin voisi huristella, vaikkei edes eläisikään - olen avoimesti kateellinen tuosta kalmantuoksuisesta kilpurista, joka on suorittanut ansiokkaat virkavuotensa raatovankkureina, eli ruumisautona. Tuollainen tummanpuhuva tuonelan lautta yhdellä makuupaikalla kelpaisi itsellenikin.
Abe Simpson
touko 13, 2006, 16.59
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Autoista
Vastaukset: 754
Luettu: 51236

Kari, saatatko kuvitella, että matkustushalukkuuteen olisi vaikuttanut myös varsin poikkeuslaatuisiksi havaitut huristelutaitosi? Ja jos en ihan väärin muista, niin yhdestä kilpuristasi irtosi rengas kesken kurvin - evoluutio on tehnyt kymmeniä tuhansia vuosia ankaraa työtä sen eteen, ettei tuollaisiin ajokkeihin astuttaisi aikailematta.

Sitävastoin oma, jo äänestysikään ehtinyt Camryni on ihana. Jos elvis eläisi, ajaisi hän samanlaisella. 440 000 nautinnontäyteistä kilometriä takana. Ajotaitoja olen toki jäävi kommentoimaan, mutta hämärännäkökykyni on laajalti tunnustettu ja auringon laskeuduttua ohjastamani ajokit lipuvatkin kuin korkeimman johdatuksessa.