Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

Jasse
helmi 7, 2023, 12.43
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Pilates
Vastaukset: 54
Luettu: 27971

Pilates

Minä olen vieläkin mystikko - koska elämä on mysteeri :)

Antin vastausta odotellessa sanon oman näkemykseni: Vuonna 1905 alkoin japani/jujutsuä-buumi Japanin voitettua sota Venäjää vastaan. Vaikkakin japanialiset opettjat opettivat oppilaita eri maissa niin suurin osa oppi taitoja kirjoista. Vaikuttavimpina Irvin hanckokin teokset jossa jujutsu esitettiin sekä taistelutaitona että kokonaisvaltaisena hyvinvointisysteeminä. Uskon että Saksan jujutsun isä Eric Rahn oppi nuorena jujutsunsa kirjoista vaikkakin vanhempana mainitsi opettajikseen melkein kaikki tunnetut maailmaa kierrelleet jujutsukat/judokat. Erich opetti ja levitti Jujutsua aktiivisesti ympäri Saksaa ja veikkaan että Pilateksenkin taidot ovat lopulta häneltä peräisin. Tai sitten vain kirjoista. Saan tuskin ujutettua Pilatesta tulevaan kirjaani "Taistelutemppuja - Jujutsun matka maailmalta Suomeen, mutta Eric Rahnista sekä Hankiking kirjoista olen jo kirjoittanut omat lukunsa.
Jasse
helmi 6, 2023, 14.04
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Pilates
Vastaukset: 54
Luettu: 27971

Pilates

Pitääpä lukea. Minulla on tyo Myllerin kirja (1904). Vaikutti ilmeisesti todella laajalti. "Joogan historia" kirjassa muistaakseni sanotaan että vaikutti myös moderniin jogaan. Itse aikoinani kirjaa katsoessani ajattelin että jooga on vaikuttanut tähän - ja muihin tuon ajan länsimaisiin voimistelusysteemeihin. Mutta ilmeisesti asia on enemmänkin päin vastoin. Länisimmalainen miekkailu ja tanssi toimivat pohjana länsimaiselle voimistelulle joka sitten puolestaan vaikutti muiden modernisoituvien maiden systeemeihin.

https://en.wikipedia.org/wiki/Jørgen_Peter_Müller
Jasse
joulu 15, 2019, 21.10
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Pilates
Vastaukset: 54
Luettu: 27971

Pilates

Onnea! Missä ohjaat?
Jasse
maalis 23, 2019, 14.33
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Pilates
Vastaukset: 54
Luettu: 27971

Pilates

Tuli uutena tuo että Mr Pilates oli kamppailu ja voimailu miehiä. Jostain syystä ajattelin että joku nais-joogi olisi tämän systeemin kehittänyt.

Itseäni kiinnostaa tätä nykyä paljonkin keho-mielen huolto ja optimointi. Olin viikko sitten juoksu-analyysissä ja valmentaja totesi saman sen mitä olen epäillytkin - lonkan liikkuvuus (jäykkyys) ei mahdollista juoksua (työntöä ja rullausta). Luulempa että vaikuttaa kaikkeen tekemiseen ja olemiseen - kamppailuuun ja elämään.

Nyt alkoi tuskastuttava projekti etureiden ja lonkankoukistajien avaamiseksi ja pakaralihaksen sekä vinojen vatsalihasten aktivoimiseksi. Eikö tällä ole jotain tekemistä pilateksen kanssa?