Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 2 tulosta

antti_lk
elo 16, 2018, 09.54
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Vetäjän karisma ja auktoriteetti
Vastaukset: 29
Luettu: 5258

Vetäjän karisma ja auktoriteetti

PetriP kirjoitti:
elo 16, 2018, 09.45
Vakuuttavaa esiintymistä ilman substanssi osaamista on varmasti kamppailuskenessä aivan riittämiin sitäkin
Kamppailu-urheilussa kyllä todella harvinaista. Pskanpuhujat erottuvat hyvin nopeasti, kun aletaan tekemään, eikä siinä vakuuttava puhe paljoa auta.
antti_lk
elo 16, 2018, 00.47
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Vetäjän karisma ja auktoriteetti
Vastaukset: 29
Luettu: 5258

Vetäjän karisma ja auktoriteetti

Määrittelisin karisman pääasiassa ammattitaidon, rauhallisuuden ja itsevarmuuden yhdistelmäksi. Parhaat valmentajat, joiden oppiin olen vuosien varrella päässyt, ovat olleet vahvasti moisia ja olen toivon mukaan valmennushommissa itsekin sellainen. Epävarmat ja ammattitaidottomat sortuvat (omien havaintojeni mukaan) usein häsläämään ja korvaamaan teknisen osaamisen puutteet vetämällä "kovaa" ja painottamalla voimankäytön ja voimaharjoittelun tärkeyttä – tai oheisharjoittelun noin yleensä. Karismaattisten tyyppien ei tarvitse todistaa mitään ja niiden toisten pitää sitten todistella minkä ehtivät.

Jos osaa asiansa (on karismaattinen) niin on yleensä riittävän arvovaltainen, eikä asioiden sujuvuudesta tarvitse huolehtia. Ellei sitten ohjaa epämotivituneita tai lapsia, jolloin haasteita yleensä riittää joka tapauksessa.
Andy kirjoitti:
elo 8, 2018, 23.48
Minä olen ohjaajana pyrkinyt siihen, että oppilaat tuntevat itsensä mahdollisimman nopeasti tosi hyviksi, koska kehittyvät niin nopeasti tasokkaan ohjaukseni ansioista.
En pidä valmennettavien tai ohjattavien harhaanjohtamista oikein hedelmällisenä touhuna. Ryhmäliikunnassa tai kuntoilijoiden kanssa voi toki vähän tsempata osaamattomia, mutta mitä totisempaa touhu on, niin sitä tärkeämpää raakojen faktojen rehellinen esilletuonti mielestäni on. Yritän enemmän rohkaista yrittämään, vaikka olisikin vaikeaa ja kehua sitten kun sille on aihetta. Se, että porukka ei osaa jotain, kannustaa usein yrittämään kovempaa tai sitten asennoitumaan siihen, että kehityksen eteen pitää tehdä töitä pitkään. Mikään oikeasti arvokas ei tule ikinä helposti ja nopeasti.

Parhaita omalle kohdalle osuneita valmentajia: Kari Korhonen (nyrkkeily), Lucio Linhares (MMA), Randy Couture (MMA), Joachim Hansen (BJJ/MMA), Martin Kampmann (MMA).