Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Pyrkele
kesä 28, 2017, 20.45
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bagua Zhang
Vastaukset: 96
Luettu: 32446

Bagua Zhang

Hyviä kysymyksiä.
Joihin minulla ei ole vastauksia :smt003
Oletan meidän Baguan olevan ns. varsinaista baguaa, tai ainakin siitä johdettua. Mutta en tiedä onko se tullut nykyisen vai edellisen suurmestarin aikana. Sen verran olen antanut itselleni kertoa, että nykyinen SM on kiertänyt opettelemassa erilaista matskua ympäri aasiaa. Mutta tämähän ei vielä mitään todista. Oletan kyllä että nykyinen SM on jossain välissä matkoillaan tavannut Baguan osaajia, mutta en tiedä kuinka paljon tämä on muokannut meidän baguaa.
Valitettavasti en siis todellakaan tiedä.
Meillä on kyllä ihan hitosti muutaki tavaraa kuin apinatyylit, joista ei oikein tiedä miten ne on päätyneet TSM kouluun. Veikkaan vaihtokauppoja.

Sen verran osaan sanoa että ainakaan kaikki meidän bagua chyen taot eivät ole ympyräkävelyä, mutta bagua-askellukselle on olemassa kyllä omat harjoitteet, myös tolpille.
Uskon että esim. sinulla on paremmat edellytykset tällä hetkellä nähdä meidän baguan ja ketjun Baguan erot ja saada jonkinlainen käsitys, onko nämä mitään samaa tavaraa. Itse voin ehkä seuraavan kymmenen vuoden sisään saada jotain käsitystä asiasta, mutta en voi luvata mitään.
Eli käy tsekkaan.
Pyrkele
kesä 16, 2017, 20.34
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bagua Zhang
Vastaukset: 96
Luettu: 32446

Bagua Zhang

Nostanpas vanhaa topikkia. Tuli näet mielee jälleen että Tai shin munillakin on oma baguansa. Sisältäen liikesarjat (en muista montako, veikkaan 12) ja ainakin tolppa-askelluksen sekä käsittääkseni perinteisen kahdeksan askeleen kävelyn.
Itse en vain valitettavasti osaa sitä, enkä näin oikein kykene näkemään yhteneväisyyksiä ketjussa keskusteltuihin tekemisiin. Käsittääkseni periaatteessa samaa baguaa, mutta tsm:n tavalla tehdä. Ehkä.

Ajattelin asiasta mainita ihan sillä, että jos jollain haluttaa ottaa asiasta selkoa, niin kannattaa kysellä paikallisesta tsm-seurasta. Tai käydä esim. täällä Rovaniemellä tai Oulussa, joissa molemmissa ainakin treenataan sitä.

Pitänee myös minun keskustella paikallisten osaajien kanssa tästä. Aloitin myös uudelleen opettelemaan tuota, jotta ehkä saan jonkinlaista käsitystä ajan myötä