Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 14 tulosta

Eizei
huhti 24, 2019, 21.19
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Nunchaku
Vastaukset: 74
Luettu: 13460

Nunchaku

Korean ainoassa vähänkään vanhemmassa opuksessa (muyedobotongji ja mistä koostuukaan, eli kiina) on muuten tuo flail mallinen saranavarsta jossa pitkä keppi ja lyhyt keppi, ketju välissä. Oli opuksen mukaan jalkamiehillä mutta myös horsebackinä. Näiden mitat poikkesivat toisistaan. Tuossa sanotaan, että mäiskivät muurin yli yrittävää sakkia niillä. Kai ton saranan ykkösidea voisi olla esteen taakse lyöminen. Nimittäin jos ei ole niin sitten se on varmaan itsensä lyöminen. On tossa jotain mäiskintää tollasella pitkää keppiä vastaan. Mutta onhan tuo ihan pimee teos, ota nyt selvää noista.
Eizei
huhti 24, 2019, 15.14
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Nunchaku
Vastaukset: 74
Luettu: 13460

Nunchaku

Se sulkapallovideo on tulossa... :P
Eizei
huhti 13, 2019, 16.12
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Nunchaku
Vastaukset: 74
Luettu: 13460

Nunchaku

Ja jalasta puheenollen, luulen, että juuri vastustajan jalkaan saisi lyötyä aika surutta lyhemmällä otteella. Mutta TimoS, ehkä tämä ei Alen tapauksessa ole kohteliasta ihan heti jalkavamman parannuttua... :P

Molemmat kapulat yhdessä kädessä asiasta tuli mieleen, että ainakin narupään otteella tästä asetelmasta on vaivatonta lyödä vapauttamalla toinen kapula vain yhtä kättä käyttäen. Haltuunotto sitten haastavampaa. Tää kahden käden ase oli hauska huomio, jota en oo varmaan ikinä miettinyt. Miettinyt enemmänkin, että tuotahan vois käyttää vaikka kilven kanssa tarvittaessa.
Eizei
huhti 13, 2019, 13.09
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Nunchaku
Vastaukset: 74
Luettu: 13460

Nunchaku

Hyvä kysymys. Enpä oo miettinyt.

Mulle tulee mieleen hätäseen seuraavat vaihtoehdot:
1. Lyö otekapulalla tavalla x.
2. Lyö hiljaa vapaalla kapulalla arkaan paikkaan jolloin kimpoaminen on hallittavissa ja jatkaa sitten siitä jollain muulla.
3. Lyö kovaa ja määrätoetoisesti vapaalla päällä ottaen riskin, että kimmoke iskee itseen. Tarttis varmaan narupään otteen.

On aika eri asia onko sitoja iholla vai ei. Jos ei ja saisin oman käden verran etäisyyttä, luulisin että pystyisin iskemään niin kuin tuossa edellä säkkiin, rajoittuneemmalla liikkeellä. Tuli mieleen isku pään yli selkäpuolelta diagonaalisesti alaspäin kiinnipitäjää päähän.
Eizei
huhti 13, 2019, 10.28
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Nunchaku
Vastaukset: 74
Luettu: 13460

Nunchaku

Moi. Tossa treenin päätteeksi muutama sohaisu aiheeseen. En suosittele kenellekään säkin mätkimistä kapulalla, varsinkaan kovalla sellaisella. Tämä olkoon demoilua. Mulla on uusi sosiaalisäkki jo monnarille häkkivarastossa jos tää meidän porukan vanha raihnanen meidät joku päivä jättää.

En hirveästi miettinyt tätä tehdessäni. Lähinnä vaan demoksi tuo, että mahdollista se on narun vierestä pitämällä, kunhan tekee vaan muutamalla pointterilla turvalliseksi. En edes usko, että ote ihan hirveästi vaikuttaa tapaan iskeä loppupeleistä. En esim. Löisi väärällä osalla kapulaa, tai kunnolla saattamatta tällä toisellakaan tavalla.



Lisäys: Ekat kapulat on terästä, toiset puuta. Jälkimmäiset painavammat. Videon saatetekstiin listasin pointteja enemmän, kuin mitä videolla tuon esiin. Samoja mitä täällä.
Eizei
huhti 12, 2019, 20.43
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Nunchaku
Vastaukset: 74
Luettu: 13460

Nunchaku

Pieni lisäys. Kämmen edellä on sellanen oma lempparitapa saada kapula ojentumaan käden jatkeeksi ja rakenne pitämään. Vasarana tulee helpommin viiveellä kyynärsuunnan mennessä edellä. Rysty taas tuntumalta hankalampi kuin kämmenpuoli, käytän sitäkin. Ja se, että ojentaa paketin ennen osumakohtaa on tärkeää. Jos tulee pakka viiveellä kohteeseen, niin ei hyvä. Vapaa kapula ei saa jäädä liikaa jälkeen. Otekapula kyynärvarressa kinni ja vapaa kapula osumahetkellä lähes narun kanssa sen jatkeena, ojennettuna. Näin mää huiskin.
Eizei
huhti 12, 2019, 19.43
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Nunchaku
Vastaukset: 74
Luettu: 13460

Nunchaku

Kyynikko kirjoitti: huhti 11, 2019, 14.54 Miten helppoa on lyödä tuolla oikealla tavalla, jos pitää nuntsaa melkein narun kohdalta kiinni koska "silleen se pyörii nopeemmin"..?
Kapula on nopeampi käsitellä läheltä narua. Tietysti myös kikkailla. Mutta jos esimerkiksi teet kombinaatioita, lyöt ohi ja isket uudestaan olet nopeampi läheltä narua. Jos ei sitten panssariukkoa hakkaa niin voimataso lienee ihan käyttökelpoinen aihepiirissä smashtheface. Se, että toi pyörittely sitten itsessään olisi iskemistä, niin ei ole, jos ei sitten hutki kevyttä kohdetta esim. Käpyjä tai sulkapalloa, niin kuin meidän perheessä.

Mutta sen pyörittelyn ja iskemisen miksailu on oma taitolajinsa. Pyörittelystä iskiessä - hyvinkin kehoa avaten - helposti iskun saatto sakkaa, koska iskukulma jää helposti kaarevaksi ja osuessaan kapula kimpoaa ikävästi. Ei siis seuraa nätisti. Pyörittelystä iskeminen tarkoittaa oikeastaan sitä, että osaa avata ja sulkea käsiosastoa hyvin ja osata kohdistaa. Käsittely tapahtuu lähellä kehoa, ja sitten, kun isketään avaten kehoa, pitäisi ennen osumaa oikeasti tsekata se liikerata kondikseen (vähän niin kuin miekalla leikatessa katsella kulma kuntoon). Mutta juu joku nopea tasatempoinen kikkasarja tuskin on sarja iskuja. Mä nään asian niin, että se voi olla sarja, josta voi toimittaa potentiaalisia iskuja eri suunnista. Avaa oikealla hetkellä kohdistaen.

Miten helppoa on iskeä läheltä narua? Kohde tietysti merkkaa. Millaiset vastavoimat sitten jylläävätkään. Mutta kämmen edellä, raaja ojentaen ja läpi saattaen ei pitäs olla ongelmia, kun iskee vapaan kapulan kärkipäällä. Takaisin kimpoamisen riski kasvaa, jos iskee vapaan kapulan ketjunpuolisella osalla.

Näin äkkiseltään mietittynä. Tuli aika mutulla kirjoteltua ja oma pohja asiaan liittyen self-study. Mut näinmänäkisin. Tehdään video, jos tarvii jämäkämpää.
Eizei
huhti 10, 2019, 09.09
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Nunchaku
Vastaukset: 74
Luettu: 13460

Nunchaku

Jessellähän oli se hyvä lokerointivideo kolmesta karatesta. Jos siinä olis ollu samanlaista latausta, olis varmaan se okinawalainen ollu oikeeta ja japani- ja sportti- sitten jotain väärää tyyliin älä tee näin. Mut hei se oli Karate. :)

Kenelle tulee yllätyksenä, että kapulan päästä kiinni ottamalla ja raajan ojentamalla saa etäisyys- ja voimaetua, tai että itseään ei kannata lyödä? Sen lisäksi, että langanvarresta ottaminen (ja ilmeisesti myös vapaampi tutkiva ote) on "väärin" saa sillä myös nopeus ja käsittelyetua. Tämänkin voisi ymmärtää paremmin, jos se ei olisi jostain syystä väärin. Kun kapulalla lyödään jonkun naama muussiksi (vapaa käännös), se ei ole koskaan nättiä, pidettiin sitten mistä tahansa kiinni. Kamppailussa on tietysti järkeä miettiä maksimivoimantuottoakin, mutta jaksan ihmetellä miksi se on teema johon tykätään myös rakastua ja jumittua. Varsinkin kun puhutaan samassa yhteydessä kapulalla naaman muussiksi lyömisestä. Lähes yhtä terävää hakea miehisyystuhovoimapisteitä arcadehallin lyöntipallosta.

Aloittelijan lienee tuosta kiva katsoa tietoa tasolla mikä on oikein ja mikä väärin, helppo pääsy pätemään tiedolla eteenpäin. Ahaa näin tän pitää mennä. Nyt mä tiedän ja julistan.

Enkä epäile hetkeäkään, etteikö Jesse näitä asioita tiedostaisi ja paljon enemmänkin. Asiallinen ja selkeästi omistautunut kaveri.
Eizei
huhti 10, 2019, 00.31
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Nunchaku
Vastaukset: 74
Luettu: 13460

Nunchaku

Selkeä esitys asiallisista pointeista. Tuli jotenkin outo olo vaan esityksestä. Aikamoisella tunteenpalolla painaa noin simppelien asioiden äärellä.

Jopa luulisi, että kismittää vääräuskoisten kikkailu kaikilla syntisillä ei-okinawalaisilla lelukopioilla. Ehkä se tarve toitottaa sitä oikeaa totuutta haiskahti.

Tulee vähän mieleen tilanne jossa herutetaan hirveellä tarmolla, ettei joku toimi kehässä, kunnes tulee äijä, joka tekee sen kehässä. Se äijä, joka on rikkomassa rajoja, eikä toitottamassa totuuksia.

Tai sitten sattu vaan kikkailijan sydämeen. :P
Eizei
tammi 1, 2019, 12.05
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Nunchaku
Vastaukset: 74
Luettu: 13460

Nunchaku

Tuo torjunta-asento oli vähän huono termi. Ajattelin enemmänkin juuri valmius/suoja-asentoa, jolla on myös puolustava näkökulmansa. Tuossa asennossa ihmistä vasten on lähinnä naru, kämmenet on kapuloiden päissä, yläkapula suojaa kaulaa ja päätä, alakapula kylkeä ja ovat irti vartalosta.

Ajatukseni oli, että jos sillä jonkun odottamattoman randomikolhun saisi estettyä. Ei niinkään aktiivisena torjuntatekniikkana, vaan suoja-asentona. Kummoista kilpeä nyt kapulasta tietenkään saa, mutta jos ajattelee että jonkinlaista, niin...
Eizei
joulu 31, 2018, 15.01
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Nunchaku
Vastaukset: 74
Luettu: 13460

Nunchaku

Tuli mieleen tuosta aseettoman heebon kumauttamisesta. Toi etupuolelle kapulan virittäminen olka-kainalo-otteeseen... Mikä sen funktio on? Muu kuin että siinä on hyvä viritys vapauttamalla kumauttaa seuraavaa. Aika korostetusti ja määrätietoisesti tuntuvat hakevan tuon. Voisin jopa kuvitella sen olevan jonkinlainen torjuntaasento nimenomaan jotain kovaa lähestyvää kapinetta ajatellen. Miksei tietysti raajaakin, onhan se kenties ikävämpi iskeä puuta kuin sen heiluttajaa. Näyttäytyy vaan itselle sellaiselta torjunnalta, jolla suojataan päätä ja kylkiosastoa siten, kun tuollaisella kapistuksella nyt ylipäätään pystyy suojautumaan. Just guessing.
Eizei
joulu 12, 2018, 20.36
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Nunchaku
Vastaukset: 74
Luettu: 13460

Nunchaku

Edelliseen 6 sarjaa jatkeeksi. Vetelin nauhalle tänään töiden jälkeen ja ihan ripauksen löin aurinkoa pimeyteen editointivaiheessa. :P

Eizei
syys 10, 2018, 12.47
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Nunchaku
Vastaukset: 74
Luettu: 13460

Nunchaku

Osastoa perustavanlaatuisia liikkeitä kaikelle tekemiselle:

Joskus virittelin tällasen formin (tai oikeastaan aika montakin) yhden ja kahden nunchakun käsittelyn harjoittamiseksi lähtien tasolta nolla. Tämä on ensimmäinen. Aiheena kolmiotekniikka: diagonaali, horisontaali, vertikaali. Veivi kätkee sisäänsä iskut kyseisistä suunnista ja on löytämistäni paras perustekniikka lähteä harjoittemaan niin yhden kuin kahdenkin kapulan käsittelyä.

Sarja toistaa samaa kaavaa yhdellä kädellä ja kahdella kädellä. Kulku noudattaa seiskan rytmiä. Seitsemän kosketusta oikealla ja seitsemän vasemmalla kädellä +loppupose. Kun oppii seiskan rytmin, formin askeleet ja osaa tehdä kolmiotekniikan kahdella kapulalla perusmuodossaan pystyy sarjan veivaamaan läpi oikeastaan keskittymällä vain siihen seiskan laskemiseen paremmalla kädellä ja toinen käsi seuraa itsestään perässä. Siksi pöytälaatikkoprojektini nimi on Nunchaku7. :D Oon luokitellu liikkeitä, liikesarjoja ja rytmejä seiskan sarjoihin muistamisen helpottamiseksi.



Kikkailupuolelta lähestyvänä ote on läheltä kapulaa. Sen minkä häviää ulottuvuudessa ja momentissa voittaa vekottimen käsittelyssä. Ai että tuli ikävä mökille. Toi on meikän jumppailujen mekka toi laituri.

Ei muuta kuin sukat jalasta ja hutkimaan sarja läpi. :P
Eizei
syys 9, 2018, 19.54
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Nunchaku
Vastaukset: 74
Luettu: 13460

Yuji Matsuoi sensei, 30 vuotta Suomessa

Hauskan näköstä hommaa, kun on tehny nunuhommia vinkkelistä ilman perinteitä tai muotoja, tyyliin: 1. Perusliikkeet, vapaa soveltelu ja oivallus, projektiilin iskeminen, pehmokapulasparri. Oon kyllä luonut sitten itse päissäni melko laajan opetusjärjestelmän yhden ja kahden kapulan käsittelyyn.

Olis ihan mielenkiintosta ymmärtää tuota homman syvyyspuolta, kun aseen käsittely on aika monipuolisesti hanskassa ja sitä kun ei omista hommista käsin ole, muuta kuin mitä sitten oivalluksen kautta sattunut syntymään.