Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 1 tuloksen

Eizei
touko 19, 2020, 01.02
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Hitaasti oppiminen
Vastaukset: 17
Luettu: 3832

Hitaasti oppiminen!

Sosiaalisia taitoja tarvitaan aika monellakin elämänalueella ja niihin liittyvät haasteet voivat olla kovin moninaisia.

Urheilutausta ja erityisen hyvät sosiaaliset taidot tuskin ovat vaatimus kovinkaan monessa kamppailulajissa. Seuroja on tosin niin hirveät määrät ja seurakohtainen meininki taas sitten on enemmän vetäjänsä kuin lajin näköinen.

Ryhmämuotoinen toiminta asettaa monenlaista haastetta, mikäli joku, jotkut, eivät pysy muun ryhmän mukana. Valmentajan aikaa menee enemmän näihin henkilöihin, jos päättää huomiota enemmän antaa. Tämä on ryhmänohjauksen näkökulmasta haaste. Tämä saattaa ärsyttää sitä jengiä, joka kykenisi omaksumaan nopeammin, jos kokevat, että ryhmä etenee liian hitaasti. Ja hitaamalle oppijalle tilanne voi olla tietysti kuumottava.

On todella harmi, jos ilmenee ikävää käytöstä miltään suunnalta vain siitä syystä, että joku ryhmässä omaksuu hitaammin. Tämä ei kuulu asiaan. Hyvä koutsi kunnioittaa erilaisia ihmisiä, hanskaa erilaiset oppijat ja osaa ottaa huomioon heidän tarpeensa, sekä puuttuu kaikenlaiseen loanheittoon harjoituksissa.

Mikäli mahdollista, niin rohkeasti kokeilemaan lähialueen eri seuroja. Jostain löytynee porukka, jossa ei jää noista asioista kiinni. Hitaammin omaksuvan kannattaa tietysti varautua siihen, että meno voi olla tukalaa joka paikassa, mikäli on hankala hyväksyä omaa kehitystahtiaan ja tapaa vertailla itseään harmitellen muihin. Kannustavan ilmapiirin löytäminen ja tasonsa määrätietoinen nostaminen hyväksyvästi niistä lähtökohdista, joissa on, vienee mukavasti eteenpäin.

Tsemiä! Ystävälläni on oppimisvaikeuksia motorisine haasteineen ja niiden kanssa kamppailtu elämä. Siihen päälle hänellä on nykyään kahden lajin musta vyö. Älä luovuta, jos liekki palaa rinnassa.