Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 6 tulosta

PetriP
joulu 27, 2019, 11.34
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?
Vastaukset: 291
Luettu: 70370

Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?

magamies kirjoitti: joulu 27, 2019, 09.15
Petri, äläpä yleistä; "normi ihminen ei joudu turvautumaan väkivaltaan aikuiselämänsä aikana" Mikäli työmatkalla oleva normi ihminen pahoinpidellään tai häneltä puhkotaan silmä bussipysäkillä
Niin siitä puuttui "yleensä". Mutta silti - espossa asuu noin 280 000 ihmistä. Tuo on ainoa tuon kaltainen täysin random jonka nyt muistan kuulleni. Tuommoinen hyökkäys on tosi harvinainen. Syksyllä oli lyhyt ryöstelyjakso, siinä hyökkääjiä oli sen verran paljon että tilanteen ratkaisu muutoin kuin luopumalla siitä mitä vaadittiin ei ollut uhreille realistinen vaihtoehto. Sitten:
- Kuinka moni jaksaisi harjoitella riittävästi että yllättäen tuleva teräasehyökkäys on torjuttavissa
- onko tuollainen täysin puskista tuleva hyökkäys torjuttavissa lainkaan?

vaatii melkoista panostusta kamppailutaitoihin että saa riittävän agression alle sekunnissä päälle. Tai jatkaa viellä viillon jälkeen.
PetriP
joulu 27, 2019, 08.13
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?
Vastaukset: 291
Luettu: 70370

Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?

Kari: toi vertaus on kertaikaikkiiaan väärin. Se että tulipalot on mahdollisia ei tarkoita että normaali ihmisen kannattaisi opetella savusukeltamista ja turvaovien läpimurtautumista. Se kannattaa jättää palomiehille.

Hätävarjelusta tilanteiden välttäminen ja pakeneminen on pääsääntöisesti riittäviä. Normi ihminen ei joudu turvautumaan väkivaltaan aikuiselämänsä aikana. Ja kun on treenannut kymmenen vuotta VAIN sen hätävarjelutaidontakia ja sitä koskaan tarvikkaan niin mitäs sitten? Jaksaako vielä pitää taitoja yllä. Lisäksi saleilla tapaa paljon sellaisia kavereita joiden habitus ei helposti taivu oikeasti väkivaltaisiin tilanteisiin. Tai ainakin siihen menis todella paljon aikaa. Eli kamppailu-harjoittelu kannattaa jos siitä tykkää. Se voi boostata olemusta jo sen verran ettet vaikuta uhrilta.

Se että Krav-maga kurssit on aina täynnä ja jatkokursseilla on reilusti tilaa kuvaa hyvin kuinka paljon se pelkkä itsepuolustustaito loppujenlopuksi motivoi.
PetriP
joulu 24, 2019, 10.00
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?
Vastaukset: 291
Luettu: 70370

Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?

Krav Magassa ainakin korostetaan agressiivista vastahyökkäystä. Ei toi Defendonkaan toimintamalli kauhean defensiiviseltä vaikuta. Puhtaasti defensiivinen hätävarjelu epäonnistuu aina. Mutta paikaltapoistuminen toimii vielä paremmin kuin hyvä vastahyökkäys. Siis jos puhutaan itsensäpuolustamisesta eikä egon kasvattamisesta.

Totta varmasti että laji jonka harjoittlussa on lievä raudanmaku suussa tuottaa hyviä valmiuksia siihen tilanteeseen kuin kolisee, mutta aavistuksen pienemmällä vaivalla voi päästä moderneilla lajeilla. Mutta vain aavistuksen. minkään lajin alkeiskurssilla ei saavutata taitotasoa jolla voi pudottaa 20kg painavamman hyökkääjään lattiaan. Eikä sellaista suomessa taida kukaan väittääkkään.

Nykymaailmassa se ei vaan välltis oo sen suurempaa hyötyä olla pelätty ja rok. Noin niinkuin 90% ammateissa se on joko yhdentekevää tai haitallista
PetriP
joulu 23, 2019, 08.13
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?
Vastaukset: 291
Luettu: 70370

Hätävarjelutilanteet

Valtaosa väkivaltatilanteista on vältettävissä. Keskity siihen. Jos sulla on kavereita joilla on taipumus joutua tappeluun vaihda kaverit. Jos joku uhittelee näyttääkseen mahtinsa kävele pois. Se pääsääntöisesti riittä sille. Kaikissa paikoissa joilla tulilientä tarjoillaan on väkivallanriski.

Tuo Karin "jos joku maalittaa" on totta, mutta riskiä joutua maalitetuksi voi pienentää. Ja tuollaiseen hyökkäykseen on sitten hyvin vaikea vastata koska maalittajan hyökkäys tulee todennäköisesti yllätyksenä ja siinä pitäis muutama kolhu kestää ennenkuin kykynee aloittamaan vastahyökkäyksen jos silloinkaan.

Harjoittelu pelkästään hätävarjetaidon takia jää monilta lyhyeen, koska normi ihminen ei sitä taitoa joudu koskaan käyttämään. Siksipä sellaiset lajit joiden anti hätävarjeluun, mutta joissa harjoittelu on kivaa kantaa monesti pidemmälle. On ammatteja joissa joutuu kohtaamaan väkivaltaa kokoajan ja silloin parempi olla yhtä häijy. Ja mielellään vielä tykätä siitä harjoittelusta yhtä paljon. Mun kaltaiset ihmiset yksinkertaisesti ei pärjäis siellä pahoilla ovilla koskaan.
PetriP
tammi 28, 2019, 09.13
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?
Vastaukset: 291
Luettu: 70370

Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?

Joissain heitoissa voi kontrolloida impaktia. Mutta se rantussa hiottu kova heitto joka tulee makikomina.... en usko että osaisin suojella vastustajan päätä o-soto-garissa jos se tommosessa tilanteessä lähtis. Tiedän yhden tutun joka rauhoitteli toista tekemälä kevyen ouchin ja pitälää oikeall kädellä kevyesti niskantakaa jolloin tippuu ahterilleen. Häntäluuhun sattuu mutta ei se rikki ihan pienestä menee

Uhrautumisheitot ei kaikki ole kovia sumi-gaeshi on kovin usein pehmeä rollaus. Mut ei sekään kaoottiseen tilenteeseen helposti istu. pitäis saada samantyylinene ote kuin tuossa videolla eli hiha + niska/selkä. Sellaisten kaivaminen jos tilanne on pelottava ei sovi kaikille.

Eli Judo ei varmaan ole ykköslaji koska osa heitoista sisältää selänkääntämisen vihullea ja osa sisältää liiankovan vammautumisriskin. Niin ja varmaan pitäis olla harjoitteita erikseen sen kaltaisiin tilanteisiin. Ei normi harjoituksissa harjaannu piripään ryntäyksen torjumiseen
PetriP
tammi 13, 2017, 08.59
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?
Vastaukset: 291
Luettu: 70370

Mitä itsepuolustajan pitäisi treenata?

jonne.härkänen kirjoitti:
Snake-Master kirjoitti: En ajatellut silloin kyseisellä hetkellä juuri mitään tekniikkaa. Paitsi että olin jostain syystä laittanut kädet valmiusasentoon. Polven nostin ihan automaattisesti, siinä ei ollut mitään vaikeuksia, eikä siinä, etteikö se olisi osunut keskelel naamaa.
Hyvä shoottaaja vie maahan lähes kenet vaan. Heppu, joka oikeasti osaa viedä kaverin maahan ei tee sitä niin, että siinä on nyrkit ja polvet välissä. Vastustajaa hämätään ensin vaikka lyömään ja sitten shootataan. Peruskauraa niille, jotka on yhtään paininut. Tästä päästään siihen, että kuinka helposti lähtee mukaan niihin hämäyksiin. Jos pysyy rauhallisena ja venttailee hyvän etäisyyden päässä niin miksi kukaan ampuisi jalkoihin kiinni?

No, aina on se kuuluisa mitä jos, mutta tässä yksi esimerkki...
Ainkin mulle on opetettu että se naamari tähdätään polvista ohi. Juurikin tuollaisten "nostin vahingossa polvea" takia. Hampaat on aika kalliit värkit. Paini-versiossa se pää jää mahankorkeudelle joten ei siinäkään naamaa polvelle tarjota.