Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

PetriP
loka 5, 2020, 11.43
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kuristusten vaarat
Vastaukset: 41
Luettu: 23432

Kuristusten vaarat

kuristus on varmasti kohdistunut vain verisuoniin koska ei ole tullut yskimistarvetta. Ruhjeita syntyy vasta jos voimaa laitetaan paljon. versiosuonikuristus voi vaikuttaa aivojen toimintaa monellakin tavalla miksi sitten näköhäiriöitä. Itse kun taputan hyvissä ajoin niin ei ole omakohtaista kokemusta mitä tapahtuu. Kerran kovassa kuristuksessa näkäalue supistui ja alueen reunat olivat mustaa. Kaippa tuokin on näköhäiriö. Ei itse edes sillein ajatelluat asiaa muutenkuin että osuipa tarkasti kohdalleen kuristus ja voimalla
PetriP
loka 21, 2019, 14.43
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kuristusten vaarat
Vastaukset: 41
Luettu: 23432

Kuristusten vaarat

MikaM kirjoitti: loka 21, 2019, 10.40 Eikö tuossa kauluskuristuksessa se lihas suojaa suonia? Ainakin omassa kaulassa. Jos siis paine tulee sivulta-takaviistosta, eli kauluksesta.
suojaa, mutta kyllä ne normihmisellä tukkeutuu. Viimeviikolla edesmennyt mattojudon todellien spesialist Fagu kestikuristuksia todella hyvin. Varmaan olis erikseen harjitellut sitä. En saadut häntä taputtamaan hadaka-jimellä. Muttei saanut kovin moini muukaan.

Hapensyöttö päähän ei katkea kokonaan kun pikkuverisuonet jatkaa hommia. Sen sijaan verenpoisto toimii yhden laskimon kautta ja se menee kokonaan poikki. Nassikkana muistan ristikuristukseen jäämisen sillein, että ensi tuntui huulissa turvotusta kun veri pakkas päähän ja sitten tulikin tahtotila taputtaa

Nykyään taputan jos en näe suoraa karkaamista.
PetriP
loka 21, 2019, 07.15
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kuristusten vaarat
Vastaukset: 41
Luettu: 23432

Kuristusten vaarat

Daddy kirjoitti: loka 20, 2019, 12.08
Kuten kaikki tietävät,niin kysymys on tosiaan verisuonikuristuksesta, henkitorveen ei saa kohdistaa minkäänmoista painetta. Hengitystä ei siis saa missään tapauksessa estää, ja samoin on varottava aataminomenan tai kieliluun murtamista - ei paljoa tarvi että henkitorvi turpoaa umpeen ja se olikin sitten siinä.
Judon hadaka-jime kyllä perustuss suoraan putkeenkuristamiseen. Kyllä se hengityksen blokkaa mutta sitä ei huomaa kosksa satuu niin paljon. Eikä sekäään ole vaarallinen harjoitusoloissa. En ole kuullut siihen liittyvistä ongelmisa. Tilanne missä molemmilla on taistelumoodipäällä voi olla kovin eriasia. okuri-eri-jime eli kauluskuristustakaa laittaa myöspainetta pilliin riippuen käden tarkasta asennosta. BJJ tyylinen RNC taitaa olla jolla voi olla varma että piippua ei rutisteta
PetriP
loka 19, 2019, 16.08
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kuristusten vaarat
Vastaukset: 41
Luettu: 23432

Kuristusten vaarat

vagus hermoon pääsee käsiksi lähinnä kansankuristuksella jolloin peukalot painaa siihen. Tästä on ennenkin keskusteltu. Mutta tottakai on vaarallinen. Kamppailutekniikat on. USA:ssa poliisien tekemiin kuristuksiin on kuoltu, mutta niitä on tehty aikakovalla voimalla ja joskus apuvälineitä käyttäen.

Perinteinen judo-kuristus on varsin turvallinen. Yli sadanvuoden aikana ei ole judossa tullut yhtään kuristuksiin liittyvää kuolemantapausta.

Vaikea kuvitella tilannett jossa kuristaminen olisi pakko. jos oot kaverin selässä niin ei se enää kauheasti uhkaa. Siinä pitäis jo pohtia irtautumista