Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

jarkko
helmi 18, 2020, 10.57
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Taekwondon urheilu-uutisia
Vastaukset: 49
Luettu: 15257

Taekwondon urheilu-uutisia

Pian nähdään tilanne, kun ilmoittaumisen deadline sulkeutuu. Uskoisin, että Tokion paikka vaatii neljä voittoa karsintaturnauksessa. Mutta pian tiedetään varman päälle. 😊
jarkko
helmi 18, 2020, 10.32
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Taekwondon urheilu-uutisia
Vastaukset: 49
Luettu: 15257

Taekwondon urheilu-uutisia

Neljä kuudesta Nikon sarjan suoraan Rankingin perusteella Tokioon menneistä on Euroopasta. Muut maat ovat mukana ja kahden parhaan joukkoon pitää päästä Euroopan karsintaturnauksessa huhtikuussa.
jarkko
helmi 18, 2020, 06.32
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Taekwondon urheilu-uutisia
Vastaukset: 49
Luettu: 15257

Taekwondon urheilu-uutisia

Ilmaisin epätarkasti: Nikon sijoitus miesten -63 kg maailmanrankingissa on tällä hetkellä 52/1256.

Sinänsä yksittäisessä painoluokassakin voi ajatella todellisuudessa kilpailevan tuhansia ammatimaisesti valmentautuvia urheilijoita, sillä suurimmista maista likikään kaikkia ei lähetetä kansainvälisiin ranking-turnauksiin. He karsiutuvat kovasta tasostaan huolimatta jo kotimaisessa karsinnassa. Iranissa, Venäjällä, Koreassa, Kiinassa ja jopa Turkissa on todennäköisesti satoja Nikon kokoisia kovia otteijoita muodostamassa sitä laajaa kansallista pyramidia, jonka terävintä kärkeä nähdään ulkomailla. Nikolla ei siis ole konkreettisesti "tuhansia" vastustajia, mutta taustalla pyörii melkoisia myllyjä.

OLYMPIALISÄYS:
Tokion olympialaisten yhdistelmärankingissa Nikon painoluokassa (-58 kg) on 1808 nimeä listalla. Kaikkiin miesten neljään olympiapainoluokkaan näyttää olevan listattuna yhteensä 5972 urheilijaa ja naisten neljään olympiapainoluokkaan 3364 urheilijaa. Näistä listoilla olevista yli 9000 kansainvälisesti esiintyneistä urheilijoista noin yksi prosentti eli tarkkaan ottaen 128 urheilijaa nähdään Tokiossa (jaettuna kahdeksaan 16 urheilijan painoluokkaan).
jarkko
helmi 17, 2020, 20.02
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Taekwondon urheilu-uutisia
Vastaukset: 49
Luettu: 15257

Taekwondon urheilu-uutisia

Jos Puni tarkoittaa perseilyllä sitä, että Taekwondon valmennuskeskukseen ei ole uskallettu/tahdottu panostaa ihan niin paljon kuin olisi pitänyt, niin saan kiinni ajatuksen juoksusta. Olen kiitollinen kaikesta saadusta tuesta, mutta olen myös realisti.
Kansainvälinen menestys ei tule ihan pienillä panostuksilla lajissa, jossa useissa maissa urheillaan kirjaimellisesti miljoonabudjeteilla. Vertailu toiminnan laadun ja saavutetun menestyksen suhteen kannattaa tehdä tämä fakta mielessä, vaikka kaikki himoamme toki sitä kovinta mitalia.

Urheilijamme ovat kivunneet liikesarjojen osalta arvokisoissa mitaleille, olympiataekwondossa on useampia ottelijoita Euroopan TOP8-tasolla alle 21-vuotiaissa ja aikuisten maailmanrankingissa parhaat hätyyttelevät TOP 50-listan puhkaisua (Niko Saarinen tällä hetkellä 52. sijalla). Tuhansien tosissaan yrittävien aikuisurheilijoiden joukossa sekään sijoitus ei ole ihan vahingossa tullut, vaikka 19 vuotiaan matka on luonnollisesti vasta alussa.

Kilpailijoiden menestys ruokkii lajiin kohdistuvaa huomiota ja kasvattaa yleistä tietoisuutta. Se ei suoraan muutu suuriksi harrastajamääriksi, mutta on käsittääkseni yksi erinomainen apukeino siihen pyrittäessä. Urheiluun kannattaa panostaa, samoin kannattaa panostaa seurojen perustoimintaan, jotta potentiaaliset uudet harrastajat vakuuttuvat toiminnasta.