Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 2 tulosta

kollegiassessori
joulu 4, 2010, 20.42
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Miksi treenata, ellei tapellakseen?
Vastaukset: 199
Luettu: 21895

Miksi treenata, ellei tapellakseen?

Vanhakankea kirjoitti:
DeusVult kirjoitti: Vedän historiakortin, ja totean että antiikissa ja keskiajalla painiminen näyttää olleen nimenomaan se pääasiallinen aseettoman kamppailun muoto. Eli kyllä tuo lähietäisyydeltä kampeaminen on tiedetty kovaksi jutuksi jo aikapäiviä sitten.
Olen antanut itseni ymmärtää, että tuohon aikaan myös haarniskat tai vastaavan varusteet paino jonkun kilon, joten tuollainen "liidän kuin perhonen, pistän kuin ampiainen"-tyyppinen "hifistely" ei tainnut tulla aseettomassa kamppailussa mieleen. ;-)
Jos sulla taittuu lontoonkieli, kehottaisin tsekkaamaan Rory Millerin kirjan Meditations on Violence. Erinomainen opus joka kantilta katsoen, mutta tärkeimpänä on ehkä hyvin rehellinen ja hyvin nöyrä katsantokanta väkivaltaan ja kamppailulajeihin. Vaikkei omaa kokemusta mikään voitakaan, sitä ei silti välttämättä osaa tulkita oikein ja vaikka jokin juttu olisikin totta jossain kohdassa, sillä ei välttämättä ole paikkaa jossain toisessa kontekstissa.

Mä olen mestari tässä lajissa, tsekkaappa esimerkiksi nämä pari viestiä jotka kirjotin Tang Lang-ketjuun muutama kuukausi sitten:
Mika kirjoitti:
kollegiassessori kirjoitti:
kollegiassessori kirjoitti:
Mika kirjoitti:
kollegiassessori kirjoitti: Tankulassa ollaan matsiasennossa kuulemma vahvempi puoli ensin. Miksi näin?
Tarkoitus ei ole kehämaiseen tapaan odottaa sitä sopivaa paikkaa takasuoralle, vaan rynnätä täysillä päälle (tietenkin vähän riippuen) ja mahdollisimman nopsaan vetää tonttiin, ja kuten judosta tiedät, yleensä on helpompi heittää tai kaataa paremmalle puolelle.
Sounds reasonable. Tuntui vain kummalta "tuhlata" paremman puolen hyvät iskut tarpeettomaan puolenvaihtamiseen. Vaan jos jokin onkin eri lailla, ei se välttämättä ole väärin.
Mika kirjoitti: Hä? Mihin puolen vaihtamiseen? Voihan sitä puolta vaihtaa (ja vaikka alunperinkin olla heikompi puoli edessä), jos halajaa, mutta ei Tanglangin suoraviivaisissa hyökkäyksissä puoli vaihdu. Se on ihan sama, miten se vastustaja siinä seisoo, sivuttain, päällään, käsillään - Tanglangissa harjoitellaan yksinkertaisia kaatoja ja kamppeja, joiden toteuttaminen ei riipu sen toisen kaverin asennoista (tää on juuri sitä periaatteiden harjoittelua tekniikoiden kautta).
Meinasin lähinnä, että jos oikeakätisenä jättää vasemman puolen eteen, ovat oikean puolen tehokkaat iskut hyvin käytettävissä, mutta jos oikea puoli on oikeakätisellä edessä, menevät takakäden mätöt "tarpeettomasti hukkaan" (ei hyväkään jabi ole takakäden suoran veroinen tehokkuudeltaan).
Joo, sä olet kollegijne. vähän pihalla nyt. En edes tiedä miten tätä selittäisi ilman näyttämistä, mutta et taida ihan ymmärtää, miten kamppailla voi muutenkin kuin harrastamissasi tai seuraamissasi lajeissa. Katso vaikka tuolta Lankakorista noita TLQ-videoita. En valitettavasti oikein muuta osaa sanoa, sen verran kaukana olet tästä ajatuksesta nyt.

MUOKKAUS: Tosin kolme edeltävää kirjoittajaa avasivat aihetta mainiosti, en vaan sitten tiedä, miten kollegijne. nuo viestit lukee.
Huomaatko mitä haen takaa? Vaikka ajatusketjuni oli itsessään ihan looginen, ei päätelmäni kuitenkaan pitänyt paikkaansa, koska kokemukseni oli rajallinen, väärin tulkittu ja väärässä paikassa.

Tärkeää olisi katsoa jokaista lajia omassa kontekstissaan ja löytää ne kysymykset joihin laji on antanut vastaukset, eikä tuomita kaikkea sellaista, mikä ei omiin mielikuviin mahdu. Miller selittää nämä jutut oman lajinsa Sosuishitsu-ryu jujutsun kautta oikein erinomaisesti.
kollegiassessori
loka 30, 2006, 19.29
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Miksi treenata, ellei tapellakseen?
Vastaukset: 199
Luettu: 21895

Kamppailulajit ovat kuntoilun puolelta paljon parempia kuin esim. jalkapallo ja salibandy. Futiksessa ei paljoa ylävartaloa treenata(ainakaan minun tietääkseni.) eikä kyllä sählyssäkään. Kamppailulajeissa kaikki paikat saavat reeniä ja venytystä kaikkien ruumiinosien tarvitsemisen takia.

Toisekseen ei (välttämättä) tarvitse kilpailla jossei kiinnostus riitä. Nykyään lähes kaikki urheilu on hampaat irvessä vääntämistä voiton tähden, joukkuelajit kirkkaasti kärjessä.