Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 36 tulosta

maminglei
helmi 18, 2024, 20.52
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Shuai Jiao
Vastaukset: 161
Luettu: 34176

Shuai Jiao

Perään pari oman opettajani Li De Shunin videota:





maminglei
helmi 17, 2024, 21.06
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Shuai Jiao
Vastaukset: 161
Luettu: 34176

Shuai Jiao

Kiitos Shaolinsi! Harmi ettei paikkakunta ihan osunut.

Mutta kysytäänpä sitten koko porukalta suoraan: löytyykö täältä kiinnostuneita treenaamaan Shuai Jiaoa PK-seudulla?

En ole lajissa mitenkään kovatasoinen, mutta pystyn kyllä opettamaan treenikaverille tekniikat ja harjoitteet oikein. SJ-taustana mulla on Pekingissä puolisen vuotta Li Bao Ru:n ja Ma Jian Guo:n treeneissä ja pari-kolme vuotta Li De Shun:in opissa. Sitä ennen treenailin Guangzhoussa vajaa pari vuotta sekalaista kungfua opettajan kanssa, jolla oli vahva SJ-tausta ja elementtejä siitä oli osana opetusta. Sitä ennen Shanghaissa puolisen vuotta Sanda:a, joka oli ensikosketukseni kiinalaiseen kaatamiseen. Pekingin vuodet olivat kuitenkin ihan vaan sitä itteään ja opettajat lukeutuvat maan parhaimmistoon. Li Bao Ru:n treenit olivat pari kertaa viikossa, mutta ryhmän taso mulle silloin vähän liian korkea eikä valmentajilla riittänyt aika opettaa mulle erikseen riittävästi perusteita. Li De Shunin kanssa sitten tehtiinkiin perusteita oikein perusteellisesti - ryhmätreenit kahdesti viikossa ja sen lisäksi treenasin hänen kanssaan paljon yksityisesti. Loukkaantumiset kuitenkin vaivasivat tuota jaksoa: ensin jouduin selän vuoksi ottamaan hyvin iisisti sparrissa ja loppupuolella kyynärpäät olivat niin tårta på tårta etten pystynyt juurikaan treenaamaan qiang shou:ta eli otetaistelua (takista) tai takkisparria. Toisin sanoen, osaan harjoitukset ja tekniikat, mutta painijana en ole kummoinen. Sain kuitenkin Pekingissä suoritettua jonkinlaisen valmennuksen perustaso-kurssin/testin.

Nyt useamman vuoden ruuhkavuositauon jälkeen polte lajiin ei ole yhtään helpottanut ja toivonkin löytäväni treenikaverin (tai useamman), jonka kanssa voisin lähteä ihan perusteista alkaen työstämään tekniikkaa varmemmaksi ja paremmaksi ja siitä sitten sparrailuun. Tarkoituksena on vielä jossain vaiheessa mennä takaisin Pekingiin kartuttamaan taitoja, mutta sitä ennen olisi kiva harjoitella noi vanhat opit oikein kunnolla kuntoon.

Millainen treenikaveri tähän sitten olisi ideaali? No ensinnäkin joku jota kiinnostaa oppia ja treenata nimenomaan Shuai Jiaota. Tekniikka-exchange sessiot on ihan kivoja, mutta en ole hakemassa sellaista. (Toki pitkässä juoksussa mua kiinnostaa sparri muiden painilajien kanssa sekä SJ-oppien yhdistäminen muuhun pystykamppailuun, mutta ensin haluan SJ:n kuntoon.) Toiseksi joku joka pystyy ja haluaa treenata “fyysisesti”, eli liikkuvuus ja lihaskunto on kondiksessa, kontaktilajeista on kokemusta ja treeneissä toistot ja hikoilu kiinnostaa enemmän kuin seisoskelu ja juttelu. Kolmanneksi, olen itse n. 180 cm ja 80kg ja treenikaveri olisi ideaalisti suurin piirtein samaa kokoluokkaa. Kaiken kokoisten vastustajien kanssa pitää pystyä painimaan, mutta alussa tekniikoiden opettelu on huomattavasti helpompaa jos kokoeroa ei ole ihan hemmetisti. Sillä ei niin ole väliä, onko aiempaa kokemusta painilajeista.

Pistäkäähän viestiä jos jotakuta kiinnostaa, tai vinkkiä mistä muualta voisi löytyä kiinnostuneita. En ole yhtään miettinyt missä voisi treenata, mutta eiköhän jostain joku maton kulma löydy. Takkeja mulla löytyy muutama ylimääräinen.
maminglei
helmi 17, 2024, 01.43
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Shuai Jiao
Vastaukset: 161
Luettu: 34176

Shuai Jiao

Shaolinsi kirjoitti: syys 12, 2022, 11.33 Mitä se @maminglei nykyään touhuaa? Onko vielä Shuai Jiaon parissa?
Tässä ollut "vähän" taukoa Potkusta ja fyysisestä kamppailusta, mutta sydän edelleen Shuai Jiaon parissa. Viimeiset monta vuotta homma on ollut lähinnä mielikuvatreeniä, ajoittaista soolotreeniä ja katkonaista yhteydenpitoa opettajiin ja treenikavereihin. Nykyään Espoossa ja viime aikoina on kyllä enenevissä määrin kutkutellut päästä taas treenaamaan. Löytyisiköhän täältä treenikavereita?
maminglei
kesä 7, 2017, 21.28
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Shuai Jiao
Vastaukset: 161
Luettu: 34176

Shuai Jiao

Perinteisesti on harjoiteltu ja oteltu hiekalla, niin kuin Intiassakin. Varsinaisia liikesarjoja ei harjoitella, mutta kuivaharjoitteita on paljon. Erilaisten välineiden kanssa harjoitellaan tekniikoihin rakennetta, voimaa, nopeutta, räjähtävyyttä ja parin kanssa harjoitellaan tekniikkaa, kamppaillaan otteista (grip fight) ja sparrataan takilla ja ilman. Nykyään alkaan nähdä kouluja joissa perinteisiä välineitä harjoitellaan vähemmän ja voimaa hankitaan puntilla ja paininukke korvaa tekniikkaspesifisemmät perinteiset välineet. Lajissa on Kiinassa sen verran kova taso että on jännä nähdä miten perinteisten harjoitusmetodien seuraavan kymmenen vuoden aikana käy kun vanhan polven opettajia siirtyy eläkkeelle ja olympia-judon ja -painin puolelta tihkuu jatkuvasti modernin fysiikkatreenin oppeja.
maminglei
kesä 13, 2011, 15.13
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Shuai Jiao
Vastaukset: 161
Luettu: 34176

Shuai Jiao

Jes, Shuai Jiao on yleistermi, joka tarkoittaa painia. Sitten jos halutaan ilmaista tarkemmin, sanotaan esim. Zhong Guo Shi Suai Jiao (kiinalainen paini), Mong Gu Shuai Jiao (mongolialainen paini), Guo Ji Shuai Jiao ("kansainvälinen paini", eli freestyle), jne. Silti alan piireissä pelkkä Shuai Jiao usein viittaa juuri kiinalaiseen painiin ja muista puhuttaessa pitää tarkentaa. Mutta jos tavalliselle kiinalaiselle kerron harrastavani Shuai Jiaota, hän todennäköisesti ensin ajattelee vapaapainia tms. Muita kieliä kuin kiinaa puhuttaessa onkin sitten jo aika selvää että termi Shuai Jiao viittaa kiinalaiseen painiin.
maminglei
kesä 10, 2011, 21.44
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Shuai Jiao
Vastaukset: 161
Luettu: 34176

Shuai Jiao

Shenyangin pojat ovat tehneet mallikkaan tekniikkademovideon: " onclick="window.open(this.href);return false;

Ja tässä Tianjinin pikkupojat näyttää mallia, jesusauta! " onclick="window.open(this.href);return false;
Vahvaa symboliikkaa... nuorimman polven junnut harjoittaa sitä kaikkein vanhinta kulttuuriperintöä ja taustalla rakennetaan uutta Kiinaa. Kaunista ja surullista.

Tässä vielä aikamiesten vääntöä samasta tilaisuudesta: " onclick="window.open(this.href);return false;
maminglei
tammi 12, 2011, 16.39
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Shuai Jiao
Vastaukset: 161
Luettu: 34176

Shuai Jiao

Oli pitkästä aikaa mahdollisuus tavata vanha sanda-opettajani Shanghaista, Cheng Liu Zhong 程留忠. Treenasin Chengin sanda-salilla 2003 ja sain siellä ensi kosketukseni myös Shuai Jiaoon. Cheng oli tuolloin vielä aktiivinen valmentaja ja opetti päivittäin työnsä ohella. Nykyään tuota salia ei enää ole, vaan tilalla on säihkyvä ostoskeskus ja herra Cheng on eläkkeellä työstään Shanghain poliisivoimien erikoisjoukkojen kamppailukouluttajana. Lähetessään kuuttaviittä hän tosin edelleen kouluttaa poliiseja osa-aikaisesti, tällä hetkellä poliisivoimien henkivartiakaartia. Näiden henkivartijoiden hommiin kuuluu suojata lähinnä hallituksen ylempiä pamppuja ja isomman luokan julkkiksia Yao Mingistä lähtien. Cheng on käynyt antamassa tätä koulutusta myös mm. Hong Kongin poliisivoimille.

Cheng Liu Zhong on hyvin tunnettu nimi Shanghain gongfu-piireissä ja hän on tehnyt pitkän uran gongfun, wushun ja sandan parissa. Hän aloitti treenaamisen perinteisellä gongfulla Shandongilaisen Hou Chang Xin:in 侯长信 opetuksessa, oppien Tang Langia (muistaakseni Mei Hua, tosin Mantisboxing.comin sukupuun mukaan ei näköjään kovin kaukana Brendan Tunksin oppimasta linjasta) ja Shuai Jiaota ja myöhemmin tunnetun Cai Hong Xiang:in 蔡鸿祥 opissa keskittyen San Shouhun ja hänestä kehittyi mestari Cain ykkösnyrkki. Cai Hong Xiang oli vahvasti mukana Sandan kehittämisessä ja Cheng Liu Zhong oppi häneltä myös modernia wushua. Cheng Liu Zhong oli mukana Shanghain Sanda-joukkueessa sen alkumetreillä ja osallistui ensimmäisiin kansallisiin Sanda-kisoihin vuonna 1979 jo kypsässä 35 vuoden iässä ja sijoittui kolmanneksi. Myöhemmin poliisien koulutuksessa hän yhdisteli ja muokkasi taitojaan vastaamaan niiden hommien vaatimuksia ja sen myötä kehittänyt perinteisten lajien Qin Naa poliisihommiin. Cheng laoshi oli kovin hyvillään kuullessaan että olin saanut hänen opistaan vahvan kipinän Shuai Jiaoon ja hän jaksoi moneen kertaan mainita kuinka SJ on tehokasta käytännön tavaraa ja muodostaa hänen koulutuksensa pohjan. Jomman kumman pääopettajansa taustalla oli ilmeisesti myös Liu He Xin Yi:tä, mutta se jäi vähän epäselväksi, kuin myös kaikki ne mainitsemansa Tan Tuit, Hua Quanit, Chang Quanit jne että oliko oppimansa perinteistä vai modernia.

Opettaja lupasi että jos joskus eksyn Shanghaihin niin että hänellä on poliisien treenaus meneillään niin pääsen mukaan nujuamaan.. olisi kyllä pirun mielenkiintoista!

Kuvassa Cheng Liu Zhong joulukuussa 2010 Shanghain Sanda-turnauksen päätuomarina
Kuva
maminglei
joulu 13, 2010, 07.16
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Shuai Jiao
Vastaukset: 161
Luettu: 34176

Shuai Jiao

Videonpätkä Wang Wen Yongin salilta: lämmittelyä, sparria ja vanha herra opettamassa. http://v.blog.sohu.com/u/vw/4875656" onclick="window.open(this.href);return false;

Wang Wen Yong on yksi Beijingin Shuai Jiao skenen vanhoja suuruuksia ja edelleen aktiivisesti toiminnassa mukana. Oli aikoinaan kuulemma suht voittamaton ja otteli tililleen monta kiinanmestaruutta.
maminglei
marras 23, 2010, 08.27
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Shuai Jiao
Vastaukset: 161
Luettu: 34176

Shuai Jiao

No Kiinassa kyllä treenataan Judoa urheilukouluissa kon se on olympia-laji ja täällä monella judokalla on SJ tausta, mutta harrastelijatasolla Judoa ei oikein ole. Puolueen koneisto poimii sopiviksi katsomansa lahjakkuudet jo varhain Shuai Jiaosta Judon pariin - siihen pitää panostaa kun siinä kisataan kansainvälisissä arvomittelöissä. Huipputasolla en ole kuullut aktiivisesta ristiintreenaamisesta tai lajiloikista, sillä lajien sääntöerot ovat kuitenkin niin suuret että menestyminen vaatii keskittymistä yhteen lajiin. Vanheman kaartin judovalmentajissa on uskoakseni enemmänkin SJ taustaisia ja esim. vanha Shuai Jiao mestari Li Bao Ru toimi ennen pekingin olympia-kisoja Kiinan naisten judotiimin konsulttina. Kun kumminkin takit ja sitä myöden koko otekamppailu kun on erilaiset, niin tasapuolinen mittely Shuai Jiao- ja Judo-ottelijoiden välillä pitäisi varmaan tapahtua ilman Gitä. Paljonko Judossa muuten ylipäätään treenataan ja sparrataan ilman takkia?

Nyt kun BJJ on alkanut vaparin myötä yleistymään Beijingissä niin meilläkin on alkanut käymään jonkin verran BJJ harrastajia hakemassa lisäoppia pystypainiin. Kiinan vapaaottelijoistahan suurella osalla on jonkinlainen Shuai Jiao- tai mongoolipainitausta. Samoin Shuai Jiao ja mongolialaisen painin sekoittaminen on aika yleistä. Painipiireissä ristiintreenaamista tunnutaan katsovan suopeammin kuin Kungfussa yleensä.
maminglei
marras 20, 2010, 00.11
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Shuai Jiao
Vastaukset: 161
Luettu: 34176

Shuai Jiao

Hyvä juutuubivideo, tämän päivän Jiao Wang:eja eli painikuninkaita:

[youtube][/youtube]

Vauhdikas ja tekninen matsi, sportti-shuaijiaota parhaimmillaan
maminglei
loka 29, 2010, 17.32
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Shuai Jiao
Vastaukset: 161
Luettu: 34176

Shuai Jiao

Tässä vielä hienosti tehty traileri meidän koulun edellisistä salikisoista, joissa en ollut mukana. Ensin nopeat treenit ja sitten pienet kisat

http://www.sxjg2006.com/bbs/Announce/An ... 00&ID=2448" onclick="window.open(this.href);return false;

video löytyy tosta foorumiketjun ekasta viestistä, en kerinnyt kaivaa suoraa linkkiä
maminglei
loka 29, 2010, 17.05
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Shuai Jiao
Vastaukset: 161
Luettu: 34176

Shuai Jiao

Joo totta tuokin, kyllähän se silti mukavalta tuntuu että voitti, vaikka tietääkin että huonompiaan vastaan kilpaili. Tuo mun opettaja kyllä tietää miten mua motivoidaan, osaa kehua ja moittia just oikein.
maminglei
loka 29, 2010, 15.14
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Shuai Jiao
Vastaukset: 161
Luettu: 34176

Shuai Jiao

Heh, ensimmäiset Shuai Jiao salikisat takana! Kuukauteen en ole käynyt treeneissä ja menin vain huvikseni kokeilemaan. No opettaja tietenkin halusi kiinalaiseen tapaan "give face" ulkomaalaiselle ja pisti minut aloittelijoitten sarjaan jonka vein mennen tullen puhtaalla kuuden ottelun voittoputkella. Kauemmin harrastaneitten sarjan paristakymmenestä ottelijasta reilu kolmannes oli sellaisia joita vastaan olisi ollut mahdollisuuksia, lopuilta olisi varmaan tullut kyselemättä takkiin. Hauska kokemus kaikenkaikkiaan, porukka oli kaikki oman koulun väkeä, tosin joukossa oli sellaisia vanhoja konkareita joita en ole treeneissä nähnyt. Tasoerot joissain matseissa aika huimia ja kaikki painoon katsomatta samassa sarjassa, mikä teki osaltaan matseista hauskaa katseltavaa. Meillä oli vain pari tuntia aikaa joten ottelut käytiin sovelletuilla mongol-säännöillä, eli kahden minuutin ottelu ja ensimmäisestä kaadosta poikki, tasapelissä kevyempi voittaa. Kaksi lyhintä ottelua kesti kumpikin alle kolme sekuntia! Normaalistihan SJ ottelussa otetaan muutama erä ja lasketaan pisteitä, mutta nämä sovelletut säännöt sopivat minulle oikein hyvin koska kunto ei olisi riittänyt kuuten täysmittaiseen matsiin. Seuraavat salikisat pitäisi olla parin kuukauden päästä, silloin sitten "aikuisten" sarjaan kokeilemaan. Sitä ennen pitäisi opetella tota takkipainin otepeliä vähän paremmin
maminglei
elo 18, 2010, 18.53
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Shuai Jiao
Vastaukset: 161
Luettu: 34176

Shuai Jiao

Mika, Kiinassa noi videot pyörii aivan komijasti, joten sulla on varmaan vaan liian heikot suhteet Puolueeseen ja vauhti tyssää kansalliseen palomuuriin ja muuhun suodatukseen. Täytyy joskus koittaa käydä tuolla kuvailemassa ja laittaa länsinettiin.
maminglei
elo 18, 2010, 16.08
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Shuai Jiao
Vastaukset: 161
Luettu: 34176

Shuai Jiao

Alioppilas kirjoitti: Hyvännäköinen tuo kivisankotreenivideo.
Kiitos. Tykkään kyseisestä harjoitteesta kovin, sillä se on suoraan sellaisenaan kaatotekniikka (kunhan vaihtaa paljun ukkoon) ja treeni ottaa pirun hyvin kylkiin missä mulla ei ole luun ja nahan välissä paljon mitään