Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 8 tulosta

JanneM
huhti 16, 2020, 20.36
Keskustelualue: Sauna
Aihe: McDojo
Vastaukset: 88
Luettu: 16470

McDojo

COnditional black belt on siis vyö ruskean (tai mikä ikinä onkaan värivöiden viimeinen vyöarvo) ja mustan vyön välillä. Ikään kuin mustan vyön kokelas tai ehdon alainen musta vyö...
JanneM
elo 13, 2015, 15.04
Keskustelualue: Sauna
Aihe: McDojo
Vastaukset: 88
Luettu: 16470

McDojo

Andy. Näytä se kohta jossa kerron menettäväni yöuneni sen vuoksi että olemme eri mieltä.

Eli mielestäsi maastonvärisen vyön lisääminen vyökoevaatimuksiin on McDojomainen piirre mutta valkoisen vyön lisääminen vyökoevaatimuksiin ei ole. Mielestäni se taas on.
Mitä tulee Shitoryu-Kempo Karate-Jutsuun, niin jos lajin kurrikulumissa on valkoisen vyön koe, niin siinä tapauksessahan se ei ole McDojomainen piirre. Varsinkin kun siitä ei laskuteta. Jos Shitoryu-Kempo Karate-Jutsussa ei normaalisti tuota valkoisen vyön koetta olisi ja se pidettäisiin jossain seurassa että saataisiin myytyä enemmän vöitä tai perittyä enemmän vyökoemaksuja, niin silloin se olisi McDojoilua.

Mutta se siitä.
JanneM
elo 12, 2015, 22.32
Keskustelualue: Sauna
Aihe: McDojo
Vastaukset: 88
Luettu: 16470

McDojo

NYt en oikein ymmärrä...
olen siis sanonut, että minun henkilökohtaisesta mielipiteestäni valkoisen vyön koe on McDojomainen åiirre. Se ei siis ole mikään absoluuttinen totuus tai muukaan erityisen vakava juttu. Se on minun mielipiteeni.
Jos tuosta valkoisen vyön koeesta vieläpä laskutetaan Kyllä laskutetaan musitakin vyökokeista, mutta kuten sanoin aiemmin niin mielestäni se valkoinen vyö on se millä se takki pidetään kiinni kun ensimmäisen kerran tullaan salille eikä mikään ensimmäinen arvomerkki. Esim taekwondopukuun noin niinkun kukkiwonin ja WTF:n määritelmän mukaan kuuluu housut, takki ja vyö. Ei niin, että ensin salille tullaan shortseissa ja graduoidaan housut ja sitten graduoidaan takki ja sitten vyö. SAmoin minun mielestäni esim taekwondossa vaikkapa maastokuvioinen tai violetti vyö (kyllä näitäkin on nähty) on niiden perinteisten valkoinen, keltainen, vihreä, sininen, punainen ja musta lisäksi, tai aikuisten poom vyö tai conditional black belt tai mikä tahansa ylimääräinen vyö joka ei lajiin kuulu on McDojomainen piirre.

TAi jos mielipiteet eivät käy tähän keskusteluun, niin kertokaa ystävät hyvät minulle mitkä ne oikeat määritelmät McDojolle on, niin pidän turpani kiinni väärissä kohdissa...
JanneM
elo 12, 2015, 15.49
Keskustelualue: Sauna
Aihe: McDojo
Vastaukset: 88
Luettu: 16470

McDojo

Lasse Candé kirjoitti: Onko taekwondon kurrikulumi kiinteä kaikilla värivyöasteilla? :o
No ei se kyllä ole. :D
Jotain kurrikulumeja kyläl on levitelty, mutta esim. Kukkiwonin vyökriteerit taitavat alkaa vasta 1.dan kohdalla.
Mutta lähes poikkeuksetta aloittelijoiden puvut myydään vyön kanssa. :P
Mielestäni se perustelu ei oikein futaa että näin on tehty jollain McDojolla, joten tämä on McDojo-piirre.
Ei vaan. Mielestäni tämä on McDojomainen piirre ja todisteeksi annan tämän yhden McDojon Baltimoresta.
sinapin kanssa samaa mieltä ja juuri tuota pohdin itsekin. En oikeastaan näe mikä koko asiasta tekee nimenomaan McDojo-piirteen, vaikka jaan Jannen mielipiteen tuosta vyöstä vaatekappaleena, kuten jo edellä kirjoitin. Pidän tuota ehkä siis vähän höhlänä, mutta en näe että höhlä=McDojo.
Siinä olet kyllä ihan oikeassa, että yksi yksittäinen hölhlä piirre tai edes yksittäinen McDojomainen piirre ei vielä tee seurasta McDojoa. Opetuksen taso ja sali muuten voi olla erittäin tasokas. Pitäisi katsoa hieman pintaa syvemmälle, että pääsisi McDojouden ytimeen. AJaako opettamista raha vai oppiminen jne...
JanneM
elo 12, 2015, 15.23
Keskustelualue: Sauna
Aihe: McDojo
Vastaukset: 88
Luettu: 16470

McDojo

Ystäväperheeni lapset harrastivat Baltimoressa, Marylandissa taekwondoa paikallisella salilla ja siellä valkoinen vyö suoritettiin vasta pari kuukautta harjoittelun alkamisen jälkeen. Lopettivat sittemmin koska salilla oli muitakin McDojo piirteitä.

Jos valkoinen vyö suoritettaisiin heti kärkeen ikään kuin initiaationa, niin sehän voisi olla ihan hauskaakin ja motivoivaa harrastajille.

Itse none asian, niin, että mikäli valkoinen vyö on se alin vyö kuten varmaankin kaikissa lajiessa on, niin sen tulisi olla se millä puku ensin sidotaan kiinni ja sitten graduoidaan joku muu aste. TOki jos lajiin on kirjattu valkoisen vyön koe johonkin kurrikulumiin, niin by all means, mutta esim Taekwondoon sitä ei ole kirjattu. Siksi pidän sitä McDojomaisena piirteitä.
JanneM
elo 12, 2015, 12.12
Keskustelualue: Sauna
Aihe: McDojo
Vastaukset: 88
Luettu: 16470

Re: McDojo

TimoS kirjoitti:
JanneM kirjoitti: Minusta valkoisen vyön graduointi on McDojomainen piirre riippumatta siitä onko seurassa harrastaminen mukavaa lastenliikuntaa vai ei.
:D Suomen Seibukanissa on muuten olemassa vaatimukset valkoiselle vyölle, tosin mielestäni vain yksi seura pitää valkoisen vyön kokeita
MÄK DOJO!!!!! :P
JanneM
elo 12, 2015, 10.48
Keskustelualue: Sauna
Aihe: McDojo
Vastaukset: 88
Luettu: 16470

McDojo

Minusta valkoisen vyön graduointi on McDojomainen piirre riippumatta siitä onko seurassa harrastaminen mukavaa lastenliikuntaa vai ei.
JanneM
heinä 22, 2015, 10.00
Keskustelualue: Sauna
Aihe: McDojo
Vastaukset: 88
Luettu: 16470

Re: McDojo

TimoS kirjoitti:
Andy kirjoitti: En näe että tämä Farmington Martial Arts olisi erityisen huolestuttava ilmiö vaan päinvastoin se vaikuttaa paikalta jonne hyvinkin kannattaisi viedä lapsensa harrastamaan kamppailulajeja.
No sitten pitää ihan kysyä, että miten se liittyy aiheeseen?
Päpin vastaisen esimerkkinä ehkä?
Paikka joka varmuudella ei ole kultti tai jotain....