Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 3 tulosta

AlexMachine
heinä 23, 2019, 15.42
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Portsarit
Vastaukset: 1336
Luettu: 203159

Portsarit

AlexMachine
loka 26, 2012, 08.16
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Portsarit
Vastaukset: 1336
Luettu: 203159

Portsarit

Ralle Ryökäle kirjoitti: Vaan eipä kuulu vartijoille ja jv:ille valtuuksien lisäämistä toistaiseksi, ei etälamauttimia, eikä sympatiaa.
Sakkoja sen sijaan tulee ja kortteja viedään, jos joltain on revennyt takki tai tullut nirhauma käteen ulosvietäessä.

Ei voi kun ihmetellä, kuka hemmetti alottaa poke-hommat tänäpäivänä. Noilla palkoilla ja asetelmilla.
Tässä on kyllä näkökulmaa tavallaan. Nykynuorilla ja miksei vanhemmillakin tuntuu olevan käsitys että heillä on vain oikeuksia, mutta ne oikeuksien mukana väistämättä tulevat velvollisuudet eivät käy mielessäkään. Jos on oikeuksia, on oltava velvollisuuksia, koska pelkät oikeudet tuovat anarkian.
Pelon sekaisin mielin odotan koska sattuu oikeasti pahasti ja pari portsaria kuolee johonkin piripään puukkoon ovella tms. Millainen älämölö siitä nousee ja onko sillä mitään vaikutusta asiaan. Pelkään pahoin että ei. Jeesustellaan vain tekijän asemaa ja uhreja syyllistetään ja syyllisestä tulee viaton olosuhteiden uhri.
AlexMachine
elo 11, 2010, 08.33
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Portsarit
Vastaukset: 1336
Luettu: 203159

Portsarit

Noin 15-20v sitten olin Vaasan markkinoilla järkkärinä koiran kanssa, suursnautseri. Myös faija ja mutsi olivat koirien kanssa hommissa. Koko tori oli vedetty lippusiimalla umpeen ja järkkäreitä oli riittävästi vartioimaan kauppapaikkoja. Eikö yksi sankari potki siimat kumoon kävele torille ja potki siinä samalla kauppiaiden tavaroita. Olin torin toisella reunalla ja näin kun mutsi lahti koiran kanssa paikan päälle. Lähdin itsekin liikkeelle sihen suuntaan ja kun oli jo aika lähellä käytiin seuraavanlainen keskustelu.
Mutsi: Hei, tämä on suljettu alue ja sinun pitäisi nyt poistua täältä tuonne suuntaan jne. Ystävälliseen sävyyn. Mutsin koira oli käskytetty istumaan sivulle. No tämä sankari päästää suustaan Vtu Vtu sinä mitään minua komenna jne ja otti molemmin käsin mutsia kaulasta ja olkapäästä kiinni ja yritti ravistaa. Tulos, iso suursnautseri iski saman tien reiden yläosaan/pakaran sivuun kiinni ja tämä herra huutaa kuin syötävä ja kaatuu maahan. Lopputulos poliisit maijalla paikalle, sankari vieläkin riehuu raudoissa ja huutaa stana, vtu saako tuo koira purra minua. Sankari pakettiin maijan lattialle, polille ja putkaan.

Aikanaan tuli paljonkin tehtyä koiran kanssa järkkärihommia/vartijan, mm rantarokissa Vaasassa, hyviä aikoja. 95% jää juopoilta suunsoitto pois kun 45 kiloinen snautseri murisee hiukan ja tuijottaa samalla kun itse kehottaa poistumaan suljetulta alueelta. Rantarokin tapauksessa suljettu alue oli öljysatama jonne humalaiset yleensä yrittivät kutemaan, tekemään nuotiota ja grillaamaan, tai pöllimään jotain.