Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

AlexMachine
syys 10, 2019, 21.57
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Asennoista
Vastaukset: 261
Luettu: 25010

Asennoista

Toki, Lasse on oikeassa. Tarkoitin että tuo on hyvä perusta josta lähdetään tekemään pakettia. Kun kyky kasvaa, voidaan sitä avata, muokata vastustajalle vaikeaksi jne. Hyvän puolustuksen ja tiiviin paketin kautta avoimemmaksi ja tilanteeseen/vastustajaan sopivaksi. Muoto elää mutta mutta se perusta pitäisi tuntea ja hallita hyvin.
AlexMachine
syys 9, 2019, 22.01
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Asennoista
Vastaukset: 261
Luettu: 25010

Taisteluasento

Lasse Candé kirjoitti: syys 9, 2019, 20.55 Eikä sekään ole sanottu että vastustaja on keskilinjan edessä eikä esim vasemman olkapään. Eiväthän esim ottelut ihan staattisia "kaksi patsasta rintamasuunnat vastakkain" -tilanteita ole. :D
Tämä vaatisi niin pitkän avautumisen ettei ehdi, ehkä huomenna. Jalkatyö on sitä varten että saadaan se keskilinja pidettyä itselle edulliseksi. Mutta tuo kuvaamani vasen olka edellä antaa myös vastustajalle pienemmän maalin keskivartaloon ja kädet peittävät tehokkaammin, eli suoja on parempi, kyynärpäät ja käsivarret suojaavat vartaloa paremmin kuin rintamasuunta edellä (siis ilman että kyynärpäitä tarvii vetään sisään suojatakseen, koska ne ovat jo rennosti siinä - mitä ne eivät ole jos rintama on suoraan vastustajaa kohti, jolloin kädet pitää vetää keskelle suojatakseen)
AlexMachine
syys 9, 2019, 12.57
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Asennoista
Vastaukset: 261
Luettu: 25010

Taisteluasento

No, paljaat nyrkit kadulla osastosta löytyy myös ketju Potkusta. Jos haluaa niin Carl Cestari hakusanaksi Youtubeen ja alkaa katsomaan läpi.
Vanhoja, huonolaatuisia videoita, mutta asiasisällössä on kyllä painoa.
AlexMachine
syys 9, 2019, 08.31
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Asennoista
Vastaukset: 261
Luettu: 25010

Taisteluasento

Ile kirjoitti: syys 8, 2019, 13.56 Mulla on muuten nyrkkeilyssä ollut taipumusta pitää ylävartaloa siten, että rintamasuunta on melkein kohtisuoraan vastustajaan päin.

Saattaa olla aikaisemman kamppailutaustan peruja, johon liittyy myös taipumus käyttää aavistuksen laajempia torjuvia/”ohjaavia” liikkeitä kuin nyrkkeilyssä ehkä yleensä on tapana.

Olen kokenut, että pitkäkätisenä ja yleensä pitkältä etäisyydeltä ottelemaan pyrkivänä kontraajana saan tuosta asennosta myös lyötyä takakedällä nopeasti ja etukädellä voimakkaasti.

Kai tuossa sitten puhtaan nyrkkeilyllisesti ajateltuna on huonotkin puolensa mutta se ei haittaa, koska mä oon niin hyvä.
Lähinnä tuossa tulee mieleen se että rintamasuunta suoraan vastustajaa kohti tekee sen että hartiasi (ja sitä kautta kädet) ovat ikään kuin klo 9 ja klo 3 kohdalla. Se mitä tuosta seuraa on se että lyönnit lähtevät myös samoista suunnista, eikä keskilinjaa (tai no klo 11 ja klo5) pitkin ja osuvat silloin helpommin vastustajan suojiin, koska tulevat viistosta.