Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 6 tulosta

Filipino
joulu 14, 2014, 21.47
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: MilFight
Vastaukset: 55
Luettu: 31438

MilFight

STR kirjoitti: " onclick="window.open(this.href);return false;

Itseäni häiritsee tässä se, että jos halutaan kunnon lyönti perille, niin ei siihen naamaan kannata mitään lehtiä ensin työntää. Pahiksen puolustusmekanismi alkaa toimia ja joko se tunkee kädet eteen tai kääntää naamansa/kroppaansa ja se lyönti menee käsiin tai muuten vaan osuu huonosti. JOS kerran lyömään päättää alkaa, niin miksei vaan lyö ensin kun toisella on kädet alhaalla. Tai jos kikkailla haluaa, niin ojentaa lehteä ja sanoo, että "kato, tuossa on sulle työpaikka" ja PAF.

Jotenkin väkisin kehitetyn tuntuinen harjoite. En siis arvostele Milfightia vaan Morrisonia.
Tätä kokeiltiin juurikin LeeM:n innoituksen pohjalta. Pari leiriä olen ollut hänen opissaan ja kyllähän herra kaikkinensa on hyvä tyyppi! Olen kyllä sitä mieltä, että kaikenlaisen "moskan" naamalle heitto voi antaa jonkun tarvittavan kymmenyksen (!) lisäaikaa lyönnille/potkulle/vast, jotta pääsee tilanteesta veks. Tai sitten vastaavasti on mahdollisempaa jatkaa jollakin muulla enemmän lamauttavalla. Lähtökohta oli se, ettei vastapuoli ihan samalla hetkellä (ehkä!??) vedä piilossa olevaa veistään esiin ja ehditään itse jollain tavalla "murjomaan". Jokatapauksessa erilaisia tilanteeseen tulotilanteita on kuitenkin syytä harjoitella, tämähän nyt on vain yksi irrallinen idea.
Filipino
joulu 11, 2014, 00.32
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: MilFight
Vastaukset: 55
Luettu: 31438

MilFight

Mika kirjoitti: @filipino osannee vastata tuohon tarkemmin, mutta itse arvioisin siinä opeteltavan käyttämään sananmukaisesti käsillä olevaa tilapäisesinettä, eli tässä tapauksessa sanomalehteä, yllättävää aggressoria vastaan.
Ajatus on juuri tuo: maski silmille ja kämmenlyönnit poskipäähän/ korvaan. Pyrimme välttämään paljaalla nyrkillä kovaan pintaan lyömistä, jotta käsi ei hajoa (pehmytkudoksiin lyödään sitten niin kovaa kuin pystyy!). Meillä on treeneissä hyvin pitkälle sama ajatus kuin FMA-lajeissakin eli hyökkääjällä saattaa olla teräase kätkettynä, jolloin puolustautumisen tulee olla samalla hyökkäys. Ko. treenissä lähtökohtana oli, että hyökkääjä jatkaa fataalimpaan suuntaan eli toimii tanakammin kuin pelkästään olettaa hänen kysyvän "Anteeksi, paljonkohan kello mahtaa olla?" Maaseudun tulevaisuus -lehden lukija oli "maalannut" kohteen jo ennalta tämän käytöksen perusteella ja keho odotti enää komentokeskuksen käskyä lihaksistoon. By the way, käsittelemme treeneissä hyvin usein myös putatiivista hätävarjelua, jollaisen toki tuostakin tilanteesta saa aikaan.
Filipino
syys 14, 2012, 23.38
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: MilFight
Vastaukset: 55
Luettu: 31438

MilFight

Well, on olemassa siis Keski-Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa ja Pohjanmaa. Kun vuosia sitten kursivat näitä uudelleen kokoon, niin Pohjanmaan pääosin rannikon suuntaisen kaistaleen alueellinen nimitys sai hienoista vastarintaa. Eli selkeä jako olisi ollut Rannikko-Pohjanmaa, koska "Pohjanmaa"- käsitteenä noin yleensä liitetään eteläpohjalaisuuteen (vrt. Pohjanmaa elokuva). Sitten on toki myös Pohjois-Pohjanmaa, mikä taasen on - tavallaan - eri asia, siis perinteisen pohjanmaa-käsitteen kanssa. Ja näissä kaikissa asuu tyystin erilaista heimoa!

Samoinhan käsite härmäläinen/Härmä jo Vexi Salmen sanoituksissa on merkinnyt merkitsevän yleisesti suomalaisuutta/Suomea ja vaikka Suomessa on ollut vain Ala- ja Ylihärmä Etelä-Pohjanmaalla. Ilmeisesti häjyyly on sen verran koukuttanut, että siitä on muodostunut arkikieleen hyväksytty yleiskäsite.
Filipino
heinä 2, 2008, 01.21
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: MilFight
Vastaukset: 55
Luettu: 31438

AkuraIchiban kirjoitti: MilFight meininki vaikuttaa aika maanpuolustushenkiseltä. Otetaanko treenaamaan esim. sivaria ilman kummempia ylenkatsomisia
Kurssit syksyisin (syys -joulukuu) ja keväisin (tammikuu-toukokuu) järjestetään Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen puitteissa (Vaasan maanpuolustuspiiri). Tämä rakenne on yksinkertaisen toimiva;
- kurssimaksu neljän viikkotreenin osalta/ noin 5 kk on harjoittelijalle edullinen (viimeksi 45 euroa)
- maksu sisältää vakuutuksen
- extrabonuksena on korvaavat kertausharjoitusvuorokaudet asevelvollisuuden suorittaneille (menettely on vakio kaikilla MPK:n kursseilla)
- väliajat vuodenvaihteessa sekä kesä-, heinä- ja elokuussa toteutetaan Vaasan Sotilaspoliisikillan alaisena, jolloin esim tämän kesäkauden maksu 35 euroa riittää kattamaan kesäkauden pari viikkoharjoituskertaa (mitään harjoittelutaukoja ei tunneta!)
- osallistujia ei kategoroida sen enempää sukupuolen, uskonnollisen, poliittisen kuin minkään muunkaan vakaumuksen perusteella mutta on aika luonnollista, että porukasta löytyy maanpuolustusmyönteistä nuorempaa ja vanhempaa aikuisväestöä (näiden vuosien aikana yhtäkään hörhöä ei porukassa ole ollut)
- systeemi on toki myös tarkoitettu reservitaistelijakuntoisuuden ylläpitämiseksi
- ja jos joku nyt erehtyisi luulemaan, että salilla raikaa "I wanna be an airborne ranger - I wanna kill a russian soldier" pettyy pahasti. Mutta hiki kyllä virtaa!

H M
Filipino
tammi 14, 2007, 23.55
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: MilFight
Vastaukset: 55
Luettu: 31438

Mika kirjoitti: Hannu, aiotko laajentaa toimintaa jossakin vaiheessa?


Tuo esittelysivu on muuten Potkun luetuimpia sivuja, joten kysyntää varmasti riittäisi Vaasan ulkopuolellakin.
Tervehdys. Hauska kuulla, että tuo juttu on kulunut näyttöpäätteillä. Tarkoitus on pikkuhiljaa laajentua - siis toiminnallisesti - on vaan tuota aikakapeikkoa. Viikonloput tuppaa menemään aika paljon joko MPK ry:n asekurssien vetämisessä tai sitten turva-alan voimankäyttökoulutuksissa.

Etelä-Pohjanmaan maanpuolustuspiirin puitteissa pidän yhden perustekniikkaleirin maaliskuussa Ilmajoen painihallissa. Tosin siis vielä pyöritään "pohojalaasten paris".
Filipino
tammi 5, 2006, 02.18
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: MilFight
Vastaukset: 55
Luettu: 31438

Suomen lipun symboliikka merkissä

Mietin todella pitkään tuon lipun laittamista ja systeemin nimeämistä. Pohdin asiaa ja päädyin MilFight nimeen, seuraavin syin;
- oma taustani
- järjestelmän synty juontuu vuoteen 1986 ja ensimmäiseen johtamaani sotilaspoliisialan harjoitukseen (ja siellä tietenkin pidettyyn voimankäyttökoulutukseen - tosin ensimmäisen kerran olen opettanut varusmiehille voimankäyttöä/ lähitaistelua luutnanttina 1978 Russarön linnakkeella Hangon edustalla)
- jokaisella systeemillä on tunnistamisen vuoksi oltava kutsumanimi - päädyin tuohon Mil(itary)Fight ja varsinkin kun toteutan kurssiyhteistoimintaa Vaasan maanpuolustuspiirin kanssa (Obs/Huom => Mixed Martial Arts oli jo varattu!)

Halusin englanninkielisen nimen rinnalle suomalaista symboliikkaa. Lippu tuli ensiksi mieleen. Itse asiassa silmiini nousi näkemäni taekwondo-merkit, joissa oli Korean lippu. Vaisto sanoi kyllä, että lipusta voitaisiin vetää vääriä johtopäätöksiä. Ehkäpä tuossa oli "ikuisen romantikon" haaveena merkki jossa olisi Ruotsin, Norjan, Sveitsin jne lippu osoittamassa kunkin harjoittelijansa maata. No joo ... leikki sikseen.

Salaman symboliikka on teho ja nyrkkiin puristunut käsi kuvaa suorittajansa tahtoa.

Näillä eväillä tuo merkki on kyhätty pv:n hihamerkin kokoon.

Hannu Maunula