Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Antti Koljonen
touko 15, 2010, 20.43
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Kombatan
Vastaukset: 22
Luettu: 11677

Kombatan

Kombatanin asevalikoimaan kuuluu mun käsittääkseni lyhyt keppi (1 tai 2), pitkä keppi, veitsi ja miekka. Sen tarkemmin en osaa niitä määritellä, vaikka filippiineiltä monen kokoisia ja näköisiä teräaseita löytyykin. Ideana on käsittääkseni se, että samat perusperiaatteet soveltuvat eri aseille, vaikka jokaiseen voi liittyä myös omat pikku niksinsä. Normitreeneissä ainakin Tampereella käytetään enimmäkseen keppiä myös miekan käyttöä harjoiteltaessa. Samaten veitsiharjoitteissa käytetään ihan yksinkertaisia tavallisia treeniveitsiä, eli pienemmät erot ei tuu sitä kautta harjoittelussa niinkään esille. Toisaalta joskus on harjoiteltu esim. myös karambitin käyttöä, joka luonnollisesti poikkeaa jonkin verran tavanomaisesta veitsestä.

Miekkojen nimistä en tiedä muuta kuin sen verran mitä netissä on tullut vastaan. Ginunting on kai sellanen pitkähkö kapeateräinen ja kaareva. Barong taas näyttää lyhyemmältä ja raskaampiteräiseltä. Googlella löytyy esim. http://traditionalfilipinoweapons.com/Sandata.html" onclick="window.open(this.href);return false;.

Joku paremmin asioista perillä oleva voi antaa virallisemman vastauksen. Mä höpisen 1,5 vuotta lajia harrastaneen näkökulmasta.
Antti Koljonen
elo 17, 2009, 23.02
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Kombatan
Vastaukset: 22
Luettu: 11677

Kombatan

Mä olen treenannut kombatania nyt vähän reilun puoli vuotta ja käyn siellä lähinnä siksi, että se on mukava harrastus: treeneissä on rento ilmapiiri ja treenikaverit on asiallisia tyyppejä. Toisaalta aseellinen kamppailu on aina kiinnostanut mua ja siihenhän harjoittelu ainakin Tampereella painottuu. Kepeillä huitominen on vaan yksinkertaisesti kivaa ja siinä riittää mukavasti haasteita, sillä perusasiat oppii melko nopeasti mutta yksityiskohtien hiomiseen ja tekniikan parantamiseen saa käyttää aikaa.

Jonkinlaisena toiveena on siinä samalla oppia vähän itsepuolustusta, mutta siihen tarkoitukseen on varmaankin olemassa myös tehokkaampia ja käytännöllisempiä lajeja. Itse asiassa olen suunnitellut aloittavani vielä jonkin toisen lajin, jotta saisin treenattua aseetonta kamppailua enemmän.