Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

YJT
loka 27, 2015, 16.10
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Penkkitulos
Vastaukset: 221
Luettu: 46126

Penkkitulos

Mjölnir kirjoitti: mä olen kuullut saman legendan siten, että Markku olisi tehnyt satasella kakkosen ja todennut: "NO NI. TASASE VAUHDI TAULUKO MUKAA MENEE SIT KAHDELSADAL YKKÖNE" ja tehnyt ykkösen kahdella sadalla.
Sanotaan näin, että sinun versiosi on realistisempi, mutta minun on tarinana parempi. Ja kaikkihan tietävät, että tarinan ei tarvitse olla tosi; riittää että se on hyvä...
YJT
loka 27, 2015, 12.00
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Penkkitulos
Vastaukset: 221
Luettu: 46126

Penkkitulos

Kuhmu kirjoitti: Nummisto ja Suonenvirta lienevät vain kateellisia Mentulalle.
Legendan mukaan Suonenvirta oli poliisikoululla opettajana toimiessaan mennyt sandaalit jalassa pyörimöään koulun salille. Oli mennyt penkkipunnerruspaikalle ja tehnyt lämmittelyksi sadalla kilolla yhden toiston. Oli sitten todennut, että jos satasella menee ykkönen, niin kahdella sadalla menee sitten varmaan kakkonen. Oli tehnyt sillä kevyen kakkosen, ja lähtenut salilta.

Mielestäni tuossa olisi jonkinlaista tavoitetta...
YJT
syys 28, 2015, 21.42
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Penkkitulos
Vastaukset: 221
Luettu: 46126

Penkkitulos

Joo, toki on niin että voimamiehet hakevat sitä ylivoimaa eivätkä kireyttä. Taulukko tosin ulottuu 145 kiloon, ja koska aika harva on kireänä tuon painoinen, niin voisi ajatella että taulukko huomioisi tämän, ainakin jossain määrin. Olisiko taulukko tarkempi, jos se olisi laskettu rasvattoman painon mukaan? Tai siinä olisi joku kerroin joka huomioisi rasvaprosentin?

Mutta ajatteli vahvamieskisaajan penkkitulosta sitten suhteessa omaan painoon tai ihan kiloina, niin onhan se aika selvää että pelkästä penkkituloksesta ei voi vetää kovin suoraan yhtäläisyysmerkkejä yleiseen voimatasoon. Esimerkiksi mave olisi huomattavasti parempi mittari, mutta ei välttämättä siitäkään voisi ihan suoraan kaikkea päätellä.
YJT
syys 28, 2015, 17.33
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Penkkitulos
Vastaukset: 221
Luettu: 46126

Penkkitulos

Joo, en tiedä mistä noi prosentit on saatu. Kai niistä jotain osviittaa saa, jos katsoo että penkkitulos korreloi jotenkin yleisen voimatason kanssa.

Kaverini on treenannut salilla monta vuotta (varmasti yli 10), taustalla on liikunta-alan opintoja (eli voisi olettaa että osaa laatia saliohjelman), on hakenut voimanosto-oppia mm. voimanoston ja voimamies-urheilun maailman huippunimiltä, kilpailee itse vahvamieskisoissa jne, mutta niin vaan taitaa penkkitulos olla alle 100%. Voi tietenkin olla, että johtuu siitä että ei ole ikinä harrastanut sellaista lajia jossa penkkitulosta tarvitsisi. Sellainen 18-tonninen rekka kuitenkin liikkuu aika kivasti tuollakin penkillä.