Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 3 tulosta

YJT
Tammi 14, 2016, 14.08
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Tunas Close Combat (TCC)
Vastaukset: 57
Luettu: 9904

Re: Tunas Close Combat (TCC)

PetriP kirjoitti:
YJT kirjoitti: Mitä hyötyä on kamppailuharrastuksesta ylipäätään? Varmaan yleisin hyöty on, että on kiva harrastus, ja kunto kohoaa. TCC voinee tarjota samaa...
Ja on siinä suhteessa varmaan ihan yhtä hyvä kuin muutkin lajit. Ongelmaksi - jos tavoittelee pitkäikäisyyttä - on se että miksi joku tulisi meille eikä vaikka Krav Magaan?
Siksi, että TCC:ssä tehdään juttuja joita ei (käsittääkseni) tehdä Krav Magassa, ainakaan Suomessa.

Itseäni hommassa kiinnostaa etupäässä se, että TCC:ssä pyritään yhdistämään sulavasti ampuma-aseiden käyttäminen lähikamppailuun. Tämä on "se juttu", joka tekee TCC:stä minun silmissäni omintakeisen ja sellaisen lajin, jolle soisi pitkää ikää ja menestystä. Lähikamppailupuolella on hiomisen varaa; toivottavasti se saadaan sellaiseen kuosiin että ei syö uskottavuutta lajilta.

Mjölnirin vastauksesta käsitin, että vastaavaa toimintaa on myös Defendo Bluessa ja/tai Greenissä, joten siinä mielessä TCC ei ole ainutlaatuinen laji Suomessa, mutta varmasti tilaa on useammallekin lajille; kunhan eivät ole huuhaata.
YJT
Tammi 13, 2016, 18.00
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Tunas Close Combat (TCC)
Vastaukset: 57
Luettu: 9904

Re: Tunas Close Combat (TCC)

Mitä hyötyä on kamppailuharrastuksesta ylipäätään? Varmaan yleisin hyöty on, että on kiva harrastus, ja kunto kohoaa. TCC voinee tarjota samaa...
YJT
Tammi 11, 2016, 17.32
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Tunas Close Combat (TCC)
Vastaukset: 57
Luettu: 9904

Veitsiä vastaan toimiminen

Olen tutustunut lajiin / metodiin lähinnä kirjojen kautta.

On totta, että tekniikkapuolella homma on paikoitellen ehkä vähän keskeneräistä, mutta ehdottoman positiivista lajissa on se, että ei häpeillä yhdistää kaikkea voimankäytön skaalaa aseettomasta taistelusta aina ampuma-aseisiin yhden jutun alle. Vähän kaikissa IP-lajeissa on esim. puukkoa vastaan toimimista, mutta harvemmassa ovat ne lajit, joissa opetetaan puukon käyttämistä aseena - ampuma-aseista puhumattakaan.

Tällaisiahan on Suuressa Maailmassa enemmänkin, mutta Suomessa taitaa olla varsin harvinaista. Defendo Blue / Green voivat ehkä olla tällaisia (minulla ei ole omakohtaista kokemusta kummastakaan), mutta en muista niistäkään nähneeni esim. Videota, jossa ensimmäinen hyökkääjä torjutaan esim. Paljain käsin ja seuraava ampumalla. Mitä ei tietenkään tarkoita, etteikö sellaista voida niissä treenata, mutta ei varmaan kaikille avoimissa treeneissa niissäkään?

Lajin olemassaolo siis mielestäni puolustaa paikkaansa täyttämällä erään tyhjiön. Tuna on vähän kuin Suomen Gabe Suarez. Se, ovatko kaikki lajin tekniikat parhaita mahdolilisia tai edes realistisia, on toinen juttu.