Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Lohikäärmepallo
syys 12, 2012, 09.20
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kamppailulajit ja uskonnot
Vastaukset: 69
Luettu: 14297

Kamppailulajit ja uskonnot

Eräs uskovainen ystäväni aikanaan kyseli samaa, että kuinka paljon itämaisia uskontoja markkinoidaan kamppailulajien varjolla. Olisi kai halunnut kokeilla itsekin, mutta helluntailaisena karsasti epäjumalien palvontaa.
Shorinji kempo = shaolin kungfu, uskonto siis ihan luissa ja ytimissä. Onhan aika monissa lajeissa elementtejä buddhalaisesta, taolaisesta ja ties mistä itämaisesta maailmankatsomuksesta, mutta oma kokemus on että moni opettaja ymmärtää pitää erillään opetuksensa ja uskontonsa. Se että lajin perinteisiin kuuluu esimerkiksi joidenkin pyhimysten tai merkkihenkilöiden kunnioittaminen tiettynä päivänä menee jonkun mielestä uskonnon tontille. Itse voin viettää kohteliaisuudesta opettajia kohtaan niitäkin juhlapäiviä, ihan samalla tavalla kuin noudatan kristillisiäkin juhlapäiviä kohteliaisuudesta kristittyjä ystäviäni kohtaan. Uskonnottomana on helppoa.

Käännytystyötä tekevät lahkot ovat tietysti asia erikseen, mutta niihin en ole itse törmännyt.

Maksaahan akupunktioneulat sen 5-7 senttiä kappale, kannattaa kierrättää ettei mene omat ja varastetut.