Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Pocari
maalis 31, 2009, 18.49
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Teflonit
Vastaukset: 31
Luettu: 1894

Teflonit

Mjölnir kirjoitti: Ei pidä ymmärtää väärin, yleensä erittäin menestyneet henkilöt ovat ihan kurinalaisia ja nöyriä tyyppejä, mutta siinä keskitasolla löytyy joskus näitä. Eli sellaisia, jotka pystyvät pätkimään aloittelijoita turpaan, mutta eivät itse ole mitään maailman huippuja.
Joo siis itselläni ei ole mitään "sporttiennakkoluuloja" tms. tässä taustalla, ko. puolen edustajathan esiintyy ihan edukseen täälläkin eikä tuttavistakaan ole sen hullumpia noissa lajeissa tullut. Just curious.
Mjölnir kirjoitti: En osaa arvioida yleisyyttä, kunhan nyt olen muutaman tavannut. Voihan olla, että tiettyjä taipumuksia omaavia henkiöitä hakeutuu sellaisiin lajeihin, eikä välttämättä niin, että se laji tekisi niitä.
Ihan maalaisjärjellä asiaa käsitellen, todennäköisemmältähän tuo ennestään "toimintamalleiltaan rajoittuneen" tietynlaisiin aktiviteetteihin (kuten sellaisiin joissa on paljon tilaisuuksia piestä niitä aloittelijoita, tai saa eväitä "toteuttaa itseään" muulla ajalla) hakeutuminen kuulostaisi kuin harrastuksen käyttäytymistä muokkaava vaikutus. Tarkoitus ei ollut tähänkään suuntaan vihjailla, kiinnostuin vain ilmiön yleisyydestä.
Pocari
maalis 31, 2009, 15.14
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Teflonit
Vastaukset: 31
Luettu: 1894

Teflonit

Oikean ns. psykopaatin (tai siis sellaiseksi etukäteen identifioidun) olen joskus tavannut ja olihan se aika erikoinen keskustelu. "En jaksanut kuunnella sen juttuja niin tapoin sen" tai sitä rataa, en nyt ihan sanantarkasti muista mutta näillä linjoilla. Jonkun oli kyllä jättänyt tappamattakin kun oli ajatellut että tulee taas niin hirveä häslinki siitä. Tää mua kuitenkin kiinnosti:
Mjölnir kirjoitti:
saarikko kirjoitti:Onko kukaan huomannut, että kamppailu-urheilussa tulee samanlaisia ehdollistumia [...]
Olen. Olen tavannut paljon henkilöitä, jotka pohjimmiltaan ovat erittäin väkivaltaorientoituneita, ja heidän "ainut" tuntemansa vaste on aggressiivinen. Mutta virallisesti tällaistahan ei ole olemassa, juuri niinkuin Kristian kirjoitti, "virallinen" totuus on, että kamppailulajit kehittävät rauhaa ja rakkautta jne.
Kuinka yleiseksi (kamppailulajikontekstissa) noin perstuntumalta tällaisen ilmiön arvioisit, ja liittyykö se nähdäksesi erityisesti johonkin tietyntyyppiseen kamppailuharrastukseen - kuten tähän saarikon esittämään urheilupuoleen?