Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 5 tulosta

Bull
marras 23, 2007, 18.27
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: FMA pääkaupunkiseudulla
Vastaukset: 56
Luettu: 35032

Tarkoitin lähinnä, että voiko teidän salillanne harrastaa vain kalia/escrimaa ja saada treenattua täysipainoisesti kaikkia siihen lajiin sisältyviä osa-alueita (kuten otteluharjoitusta) ilman että tarvitsee treenata myös jotakin täysin toista lajia.

FMA ei olekaan massojen laji, mutta mielestäni sen tulee silti tarjota kaikki lajiin tarvittavat eväät sen omissa lajiharjoituksissa, ettei tarvitse hakea puuttuvia palasia näistä "massalajeista".
Bull
marras 22, 2007, 19.34
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: FMA pääkaupunkiseudulla
Vastaukset: 56
Luettu: 35032

Ok, lähinnä ajattelin joutuuko seurassanne ainoastaan kaliin ja/tai escrimaan keskittyvä harrastaja suosiolla luopumaan lajityyppisestä sparrista mikäli ei löydy halua treenailla muita lajeja. Käsitystäni vahvisti sekin, että kaikki pidemmälle ehtineet filippiiniläislajien harrastajat treenaavat myöskin sandaa tai potkunyrkkeilyä 1. tai 2. lajinaan. Kuitenkin on mahdollista että jää ne keppisparrit kokematta, jos itse joutuu kaverit houkuttelemaan vapaavuorolle treenailemaan.
Bull
marras 22, 2007, 14.26
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: FMA pääkaupunkiseudulla
Vastaukset: 56
Luettu: 35032

Entäpä tilanne, jossa harrastaja ei halua tai voi esim. fyysiikkansa vuoksi sparrata vaikkapa potkunyrkkeilyn tai painin edellyttämällä tavalla. Onko keppi- ja veitsisparri toteutettu tällöin erikseen vai joutuuko huilailemaan sivummalla/jättämään treenit kokonaan väliin?
Bull
marras 22, 2007, 13.10
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: FMA pääkaupunkiseudulla
Vastaukset: 56
Luettu: 35032

Treeniaikatauluissa lauantain osalla lukee näin:

klo 11.00-12.15 Juniori Kickboxing & Kung Fu 7-12v.
klo 12.30-13.45 Sparritunti Kung Fu, Kickboxing, Sanda - JATKOKURSSI

Onko kali/escriman osalta harjoitukset järjestetty vielä näiden lisäksi erikseen vai onko se osana sparrituntia?
Bull
marras 22, 2007, 02.21
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: FMA pääkaupunkiseudulla
Vastaukset: 56
Luettu: 35032

Asgeir kirjoitti:
Kortelainen kirjoitti:
mronkain kirjoitti:WHK:n porukkaan tiettävästi treenaa Vantaalla (muistaakseni). Carenzalta saanee yhteystiedot, kunhan hän palaa lomilta. Joku muukin voi tietää. Ne löytyvät kyllä täältäkin, tosin en itsekään heti löytänyt.

- Marko
Ok. kiitos tiedosta. Pitäjänmäellä on SSKF:n treenejä, Combat academy:ssa eskrimaa ja Kontulassa Pekiti Tirsia Kali eli siinä kai ne on sitten vaihtoehdot. Kurssit taitaa alkaa ensi kuun lopulla useimmissa. Haluasiko joku kehua omaa seuraansa?
Kaikki ovat hyvinkin erilaisia ja kaikissa on omat hyvät puolensa. Versus on ehkä lähimpänä meitä kun ovat meidän entisiä treenaajia ja ovat muutenkin käyneet Bob Breenin opissa. Meillä luotetaan pitkälti perustekniikkaan ja otteleminen (aseeton ja aseellinen) tulee vapaatreeneissä. Kaikki pidemmälle kerenneet treenaavat myös potkunyrkkeilyä tai sandaa joko päälajina tai kakkoslajina.
Onko siis niin, että SSKF:n ohjatuissa treeneissä ei "otella" tai sparrata, vaan nämä osa-alueet jätetään vapaaseen treeniin? Tarkoittaako vapaatreenit teillä oma-aloitteisia treenejä, joissa ei ole lainkaan ohjausta. Nyt siis ymmärrän, että "varsinaisissa" lajitreeneissä hiotaan vain perustekniikkaa.