Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 81 tulosta

luupää
tammi 5, 2017, 11.29
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Isoveliyhteiskunta
Vastaukset: 1274
Luettu: 56986

Isoveliyhteiskunta

Joo ei se varmaan sen uudistuksen tarkoitus ole. IMHO todennäköinen seuraus kylläkin. Vaikea nähdä miten tieverkosto voi toimia täysin markkinaehtoiseti ja ilman poliittista ohjausta. Se tarkoittaa että liikennettä subventoidaan jatkossakin jollain tapaa mutta nyt sitä voitaisiin tehdä entistä suuremman kompleksiteetin turvin. Kompleksiteetti puolestaan vähentää läpinäkyvyyttä ja mahdollistaa rakenteellisten aivopierujen lisäämistä.

En meinaan ole kuullut että lakipakettiin olisi suunnitteilla alueellisin tai sosiaalisin perustein tehtävää laskutusta kieltäviä klausaaleja tai että hallitusohjelma kieltäisi ko. perustein verovaroista subventoimista.

Enkä myöskään millään jaksa uskoa bernerin kustannusneutraali höpötykseen. Se näyttää toki kivalta jos julkisia menoeriä leikataan ja ne siirretään käyttömaksuksi. Silloin veroaste ei nouse vaikka tosiasiallisesti hallintoalamaisilta revitään entistä enemmän rahaa toisen nimikkeen turvin. Julkiset menot eivät ole edelleenkään laskussa, establismentti ei ole supistamassa itse itseää ja takana on kohta vuosikymmen kroonista alijäämää. Tämä on mielestäni teh villakoiran ydin.

Edit: uskoa ei myöskään lisää se, että lainsäätäjien täyspäinen osasto kyllä tiedostaa mm. yksityisyydensuojaan liittyvät uhkakuvat, muttei oikein tiedä mitä asialle pitäisi tehdä.
luupää
tammi 3, 2017, 19.17
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Isoveliyhteiskunta
Vastaukset: 1274
Luettu: 56986

Isoveliyhteiskunta

Niin sehän olisi näppärää jos kustannukset olisivat enemmän käyttöpohjaisia, resursseja kohdennettaisiin tarpeen eikä poliittisen siltarumpulobbauksen mukaan. Sekin olisi erittäin hyvä jos viranomaiset voisivat tarpeen tullen jäljittää autoja interaktiivisesti tai purkaa niiden liikkeitä lokitiedostoista. Maailmanrauhakin olisi tosi jees.

Miksi luupää ei tykkää siitä huolimatta:

Ensimmäinen syy on aatteellinen. IMO valtion kaksi perustehtävää on ylläpitää yövartiota ja infraa. Kaikki muu, palveut jne, ovat toissijaisia. Mulla ei tosin ole mitään yksityistä infraa vastaan niin kauan kun se on alun alkaenkin rakennettu yksityisin varoin eikä julkisia varoja kerjäämällä.

Toinen syy on maasteutukerjäämisen ja sosialismin patoaminen. Mikä estää tekemästä tuosta uutta tulosiirtomekanismia jolla pumpataan entistä enemmän kaupunkilaisten varoja maaseudulle? Vai uskooko joku oikeasti että se on sattuma että keskusta ajaa tuota hanketta? Ihan kuin eri alue-, yritys- ja kotimaiset mataloustuet virastojen siirtoineen ja maakuntahallintoineen ei olisi riittävästi. Näen jo sieluni silmin mutq täällä ei kulje bussit vinkumisen.


Liikennekaarihan päästi jo traktorit kilpailemaan jakeluliikenteeseen ilman kuljetuskaluston säätelyä, verovapaalla löpöllä ja tod.näk maataloussubventoinneilla hankitulla kalustolla. Puhumattakaan siitä että moinen järjestelmä mahdollistaisi entistä jyrkemmän tuloperusteisen progression. Niin markkinataloutta että tekee kipiää. On myös sangen epätodennäköistä ettei tuostakin tulisi uutta vero- tai veronkaltaista rahastusautomaattia. Julkiset menot kun eivät edelleenkään ole laskussa.

Kolmantena syynä on yksityisyydensuoja ja tietoturva. Kun sormenjälkiä alettiin tallentamaan passeihin niin ei mennyt kuin hetki ja poliisi alkoi jo vaatimaan niitä käyttöönsä. Haluttiin siis hyödyntää noin vaan kaikkia passinhaltioita koskevaa informaatiota joka kerättiin aikaisemmin ainoastaan riittävän vakavista rikoksista epäillyiltä ja tuomituilta ja silloinkin ainoastaan määräaikaisesti (tirsk).

Myönnän toki että seurantajärjestelmä olisi viranomaisille hyödyllinen ja hyvä työkalu...jos käytössä olisi riittävät lakisääteiset lukot, sisäinen valvonta toimisi ja väärinkäytöksistä saisi asianmukaiset tuomiot. Nykyisellään ei hanskata edes normi rekistereitä ja tuomiot ovat jotain säälittävän ja sormille läppäisyn välimaastossa.

Mitäs muuta. Niin aletaanko dataa myymään myös yksityiselle sektorille markkinointi- tms tarkoitukseen? Bernerihän höpisi jossain vaiheessa myös jotain sen suuntaista että dataa tallentaisi/keräisi yksityinen sektori. Voi ahdistus.


Edit: liikenne tulee toki muuttumaan muun maailman kanssa. Parasta mitä valtio voi tehdä edistääkseen muutosta, on hoitaa oma leiväskänsä (yhä tirsk) ja pysyä poissa tieltä. Se että kännyköitä tai autoja voidaan seurata jo nykyisellään on valinnanvapauden takia jotain ihan muuta kuin lakisääteinen valvonta/rahastusautomaatti.

Also sprach luupää!

Kuva
luupää
tammi 3, 2017, 12.34
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Isoveliyhteiskunta
Vastaukset: 1274
Luettu: 56986

Isoveliyhteiskunta

MikaM kirjoitti:Tarkoittaako tuo siis matkamittarin lukemista katsastuksen yhteydessä? Tai ehkä lukeman lähettämistä kerran kuussa jonnekin automaattisesti? Ihan siis näin teknisenä ajatteluna, tuohan ei vaatisi paikannusta. Huijaamisen mahdollisuus olisi kai melko suuri.

Niinpä.
luupää
tammi 3, 2017, 11.22
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Isoveliyhteiskunta
Vastaukset: 1274
Luettu: 56986

Isoveliyhteiskunta

Laitetaan nyt tänne. Sivuhuomautuksena todettakoon notta tämä on se Suodenkuoppa kun haittaveroilla pyritään rahastaa veronmaksajia eikä rajoittaa haittaa. Jos haitta rajoittuu niin jostain pitää löytää lisää rahaa.

Autojen kulutus on laskussa, hybridit ja sähköautot ovat yleistymässä kuten myös yhteisomistukset tms. Lue verotulot laskevat. Autoilua rokotetaan muistaakseni yli kuudella miljardilla vuodessa mutta silti verovaroin rakennetun infran yhtiöittämistä perustellaan 2 miljardin korjausvelalla. Hmm.

Persut vastustavat (tirsk) ja kokoomusta kiinnostaa leikkaaminen...tai siis leikkaaminen ja perustuslakifundamentalisteille pyllistäminen.

Villisti veikkaan että tämäkin menee heittämällä läpi. Mutta hei meillä on kuulema maailman paras hallinto! Saa toki enemmän hittiä eit:ltä kuin muut pohjoismaat yhteensä mutta niiq silti...

:smt003Anne Berner 18.4.2016 ajoneuvojen seurannasta: "Tiedämme varmasti, että se ei perustu paikantamiseen"

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner vakuutti huhtikuussa, että tulevat väylämaksut eivät perustu paikannukseen.

– Sen me tiedämme varmasti, että se ei perustu paikantamiseen eikä GPS:ään. Ne ovat hyvin pitkälti vanhentuneita teknologioita, Anne Berner (kesk.) sanoi tulevista väylämaksuista valtion väyläyhtiötä ja liikennekaarta koskeneen tiedotustilaisuuden yhteydessä 18. huhtikuuta 2016.

Viime viikon torstaina eli 29.12.2016 Anne Berner julkaisi nettisivuillaan kirjoituksen valtion liikenneverkkoyhtiön selvitystyöstä. Kirjoituksessa Berner totesi, että aikaan perustuva maksu "ei vaatisi välttämättä edes ajon seurantalaitetta". Kilometriperusteisissa maksuissa kuitenkin ajettuja kilometrejä pitäisi voida seurata.

"Seurannan teknisen toteuttamisen tapaa ei ole vielä lyöty lukkoon. Periaate kuitenkin on, että tekniikoita ei rajoiteta lainsäädännöllä. Ja vaatimus on, että laitteet ja niihin liittyvät palvelut ovat helppokäyttöisiä, tietoturvallisia ja yksityisyydensuojan turvaavia", Berner totesi kirjoituksessa.

Vielä viime vuoden huhtikuussa Berner vakuutti, että seurantapohjaista maksujärjestelmää ei ole tulossa.

– Siihen ei tule minkäänlaista seurantaa tai paikannusta. Lopullinen muoto hahmottuu vuoden aikana, että osaako järjestelmä laskea kilometrit vai pohjautuuko se omaan ilmoitukseen, Berner vakuutti tuolloin.

Viime huhtikuun tiedotustilaisuudessa Berner totesi, että keskeisin ajatus maksujen toteuttamisesta olisivat mobiilimaksut, jotka olisivat kilometripohjaisia tai kuukausipohjaisia.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/ber ... nnus-59738
luupää
helmi 7, 2015, 11.46
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Isoveliyhteiskunta
Vastaukset: 1274
Luettu: 56986

Isoveliyhteiskunta

Ei lainkuuliaisilla kansalaisilla ole mitään pelättävää tai syytä huoleen....

:smt003
luupää
helmi 6, 2015, 10.16
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Isoveliyhteiskunta
Vastaukset: 1274
Luettu: 56986

Isoveliyhteiskunta

"Kuulkaa te kaikki - Suomessa SAA hyödyntää lain vastaisesti hankittuja todisteita"

Anonyymi todistelu ja mahdollisuus käyttää laittomastikin saatuja todisteita ovat pian Suomen laissa.

Eduskunnan ensimmäisessä käsittelyssä hyväksyttiin torstaina muutokset oikeudenkäymiskaareen ja todisteluun yleisissä tuomioistuimissa.

Kokoomuksen Kari Tolvasen mukaan valiokunta teki hyvän työn rukatessaan hallituksen esitystä, jota jo itsessään hän sanoi todella merkittäväksi.

– Tämä on todella hyvää lainsäädäntöä. Tämä nimenomaan parantaa todistajien ja rikosten uhrien asemaa, Kari Tolvanen sanoi.

Hän iloitsi merkittävimpänä asiakohtana pitämästään anonyymista todistelusta.

– Se on nyt laissa! Muistan kun kymmenkunta vuotta sitten ehdotin tätä, kun näimme käytännön ongelmia tässä asiassa, niin sanottiin että eihän tällaista voi meillä - se on kaikkien ihmisoikeussopimusten vastainen ja vaarantaa oikeusturvaa, Tolvanen totesi.

– No, kenen oikeusturvaa se muka vaarantaa? En minä tiedä, mutta joku sanoi, että ainakin rikollisten. Minun mielestäni se ei vaaranna kenenkään oikeusturvaa.

Kari Tolvanen toivoi, että kymmenen vuoden päästä saadaan myös anonyymit asianomistajat.

– Koska onhan se täysin käsittämätöntä, että jos joku tekee elävässä elämässä Töölönlahden luona puskaraiskauksen, niin miksi ihmeessä hänen täytyy saada tämän naisen nimitiedot itselleen?

"Nyt on ilo ilmoittaa"

Kokoomuksen Ben Zyskowicz riemuitsi hallituksen esityksestä muutetusta kohdasta, joka koski laittomasti hankittujen todisteiden käyttämistä. Se olisi hänen mukaansa tarkoittanut, ettei esimerkiksi pankkivirkailijan Liechensteinista laittomasti saamia todisteita voitaisi käyttää konnia vastaan tai jos huumerikolliset saataisiin kiinni laittomalla jäljityslaitteella, ei saatua huume-erää voitaisi käyttää todisteena.

– Eikö oleellisinta ole se, että ne jotka rikoksia ovat tehneet, saadaan rikoksesta vastuuseen, Ben Zyskowicz sanoi.

– Jos poliisi tekee väärin, rangaistakoon poliisia siitä. ...Mutta jos poliisi on toiminut virheellisesti, pitääkö sen takia konnan saada juosta vapaana? Ei pidä.

Zyskowicz oli lähetekeskustelussa pyytänyt muuttamaan tätä lakiesityksen kohtaa.

– Herra puhemies! Nyt minulla on ilo ilmoittaa, että olen hyvin tyytyväinen lakivaliokunnan työskentelyyn. Valiokunta kirjoitti kohdan uusiksi niin, että saa hyödyntää lainvastaisesti hankittuja todisteita, kunhan ei vaaranneta oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin toteutumista, Zyskowicz kiitti.

– Eli lausun täältä eduskunnan pöntöstä, että kuulkaa te kaikki ihmisoikeusjuristit ja rikosasianajajat, kaikki markkufredmanit ja kariuotit - Suomessa SAA hyödyntää lain vastaisesti hankittuja todisteita! Eikä teidän kannata enää yrittää tällä perusteella saada tuomioistuinta johonkin muuhun ratkaisuun kuin mihin aineellinen sisältö antaisi aihetta päätyä!
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/ano ... anen-31615" onclick="window.open(this.href);return false;

:smt003Edit: ymmärrän kyllä anonymiteetin ja tiedustelutoiminnan kehittämistarpeen enkä itsekään haluaisi että vakavemmista rikoksista vapautettaisiin muotoseikkojen perusteella. Silti...eipä tuo pahemmin kannusta kunnioittamaan hallintoalamaisten oikeuksia eikä tuota tosia-asiallista oikeus- ja yksityisyyssuojan kaventamista tasapainoiteta mitenkään tekemällä viranomaisten lainvastaista toimintaa vähemmän kannattavaksi (lue ei sanktioida riittävästi)...

:rauhaa:
luupää
helmi 1, 2015, 12.43
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Isoveliyhteiskunta
Vastaukset: 1274
Luettu: 56986

Isoveliyhteiskunta

Käsittääkseni kansandemokratiassamme ollaan valmistelemassa lakia joka antaa poliiseille pääsyn matkustajatietoihin. Koska terrorismi. Käytännölle saattaa toki olla ihan aito tarve mutta liberaalia hallintoalamaista kiinnostaa kovasti millaiseksi se käytäntö muodostuu. Saako viranomainen tarkistaa rajoitetusti ainoastaan niiden henkilöiden matkustustietoja, joita voidaan perustellusti epäillä terrorismikytköksistä, vai muodostuuko tuostakin valvomaton 7päivää järjestelmä josta voi näppärästi tarkistella napureiden, julkkisten ja exän matkustelua.

Jotenkin taipuvainen veikkaamaan villisti viimeistä vaihtoehtoa.

;)
luupää
loka 29, 2014, 13.45
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Isoveliyhteiskunta
Vastaukset: 1274
Luettu: 56986

Isoveliyhteiskunta

Ralle Ryökäle kirjoitti: Tuleekohan noissa pyynnöissä selvyys esim poliisimiesten kurkkimiset ja haut esim patjasta?

En tiedä tuleeko samalla mutta kyllä niistäkin voi pyytää selvityksen. Myllylän kohuhan alkoi muistaakseni siitä kun toimittajat pyysivät niitä valtakirjan kanssa ja virkamies kieltäytyi.

Noitahan pitäisi voida tehdä pankkitunnuksilla...

;)
luupää
loka 3, 2014, 13.10
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Isoveliyhteiskunta
Vastaukset: 1274
Luettu: 56986

Isoveliyhteiskunta

Tuo rekisterien lainmukainen käyttö tuntuu olevan ylivoimaisen vaikeaa...

;)

Valtionsyyttäjä: Salaiseen rekisteriin on tehty perusteettomia merkintöjä aiemmin tiedettyä laajemmin

Valtionsyyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen ei ota kantaa, kuinka monta ihmistä rekisteriin on merkitty väärin perustein.

Niin sanottuun Putin-rekisteriin on tehty perusteettomia merkintöjä aiemmin tiedettyä laajemmin. Valtionsyyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen kertoo, että rekisterissä on tietoa, jota sinne ei lain mukaan olisi saanut laittaa.

Hän ei yksilöi määriä. Kyse on epri-rekisteristä, joka on tarkoitettu vakavan rikollisuuden ehkäisyyn. Rekisteri on luonteeltaan sellainen, että kansalaisella ei ole mahdollisuutta suoraan tarkistaa, onko hänestä merkintää.

Juha-Mikko Hämäläisen mukaan rekisterissä on myös niin sanottuja havaintotietoja, joiden kirjaamiseen ei niin ikään ollut perusteita.

Valtionsyyttäjä Hämäläinen ei ota kantaa, keitä ja kuinka monta ihmistä rekisteriin on merkitty väärin perustein.

- Me emme ole tarkistaneet koko rekisteriä, mutta niiden havaintojen perusteella, joita me olemme muutaman kerran siellä käytyämme tehneet, voidaan sanoa, että kyse ei ole mistään yksittäisistä ongelmista.

Hämäläisen mukaan jutun keskeisin kysymys on, onko ihmisten perusoikeuksia loukattu. Jos tapaus johtaa tuomioihin, rangaistus on sakkoja.
http://yle.fi/uutiset/valtionsyyttaja_s ... in/7507759" onclick="window.open(this.href);return false;
luupää
syys 3, 2014, 07.26
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Isoveliyhteiskunta
Vastaukset: 1274
Luettu: 56986

Isoveliyhteiskunta

Moinen integroitu järjestelmä olisi varmaan ihan hyvä gizmo. Mikäli tuo hanke joskus etenee, niin lienee päivänselvää että korkeista kustannuksista ja tarpeettomuudesta johtuen tuo viranomaisten laillisuusvalvonta- ja läpinäkyvyysosio tiputettaisiin pois.

Suomen kaltaisessa kansandemokratiassa establismentti on aina vilpittömästi teh kansan asialla eikä sitä tarvitse erikseen valvoa. Toisin kuin meitä hallintoidiootteja. Tämän takia ei ole tarvetta edes paljon kevyempään ja halvempaan luvattomasta urkinnasta automaagisesti liputtavaan hakumoottoriin...

Hähä. brushteeth

Huumepoliisin tutkimukset nielleet jo viisi miljoonaa euroa – väitöskirja tarjoaa mallin sotkujen välttämiseen

Tietotekniikan tohtori Jyri Rajamäki esittää väitöskirjassaan mallin, jolla rikostutkinnan kustannukset saadaan minimoitua nykyisestä. Rajamäki ehdottaa yhteistä tietojärjestelmää tutkintaan, oikeuskäsittelyyn ja poliisin toiminnan valvontaan. Järjestelmä olisi auttanut estämään mm. Helsingin huumepoliisin laillisuussotkun.

– On mahdollista rakentaa järjestelmä, jossa rikoksen selvittämiseksi kerättävä data on automaattisesti todisteketjun täyttävää elektronista todisteaineistoa ja samalla mahdollistaa kattavan laillisuusvalvonnan, kiteyttää Rajamäki. Väitös sivuaa sekä oikeustiedettä että yhteiskuntatieteitä ja avaa reitin avoimempaan yhteiskuntaan.

Nykyteknologia taipuu moneen

– Teknisen valvonnan läpinäkyvyyden puuttuessa ihmiset vastustavat valvontaa, vaikka se lisää turvallisuutta ja on kustannustehokasta. Nykyteknologia mahdollistaa rikosteknisen aineiston monikäytön, Rajamäki vakuuttaa.

Rikospoliisin teknologiat eivät läheskään aina tuota sellaista tietoa, joka olisi oikeudessa pätevää. Pätevän todistusaineiston kerääminen onkin huomattavasti suurempi työ kuin tekijän selvittäminen. Ison ongelma piilee myös siinä, että järjestelmät eivät tuota tietoa siitä, onko poliisi itse toiminut oikein.

Huumepoliisin tutkimus niellyt jo viisi miljoonaa euroa

Esimerkiksi Rajamäki nostaa käynnissä olevan Helsingin poliisin huumeyksikön toiminnan laillisuuden tutkimisen.

– Laskutavasta riippuen se on vaatinut vähintään 30–50 henkilötyövuotta eli noin 1,5–2,5 miljoonaa euroa. Kun mukaan lasketaan oikeuden sekä asianajajien kulut sekä muun rikostutkinnan hankaloituminen, viisi miljoona euroa on varmaankin ylittynyt ja prosessi on vielä kesken, laskee Rajamäki.

– Ja tämä on vain yksi esimerkkitapaus - Suomessa lähes sata poliisia joutuu vuosittain rikostutkinnan kohteeksi.

Yhteinen satelliittipohjainen järjestelmä

Rajamäen tutkimuksessa esitetään satelliittipohjaisten seurantalaitteiden ja näiden tarvitsemien tiedonsiirto-, ohjaus- ja valvontalaitteiden muodostamaa kokonaisuutta. Se tuottaisi rikostutkinta-dataa, joka täyttää todisteketju- ja laillisuusvalvontavaatimukset.

Tutkimuksen johtopäätös on, että rikosten torjuntaa voidaan huomattavasti tehostaa yhdistämällä esitutkintaviranomaisten teknisen tarkkailun, tuomioistuinten digitaalisten todistusaineistojen käsittelyn sekä laillisuusvalvontaorganisaatioiden tietojärjestelmät yhdeksi toiminnalliseksi ohjelmistointensiiviseksi järjestelmäksi.

Jatkotutkimuksia tarvitaan

Rajamäki esittää jatkotutkimuksen aiheeksi laillisuusvalvontaohjelmiston vaatimusmäärityksiä ja eri järjestelmien rajapintoja.

Toisena tärkeänä jatkotutkimuskohteena tulisi luoda kaikille välineille yhteinen käyttöprosessi. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että yksittäisiä laitteita ei enää käytettäisi, vaan käytössä olisi kokonaisjärjestelmä, joka seuraa prosessin kaikkia vaiheita.

– Tämä parantaisi lainvalvontaprosessien läpinäkyvyyttä, vaikka tekninen tarkkailu lisääntyisi, perustelee Rajamäki.

Jyri Rajamäen tietotekniikan väitöskirja tarkastetaan Jyväskylän yliopistossa 6. syyskuuta. Rajamäki on vuodesta 2006 alkaen työskennellyt yliopettajana Laurea -ammattikorkeakoulussa toimien muun muassa monien kansallisten ja kansainvälisten tutkimushankkeiden vastaavana ja tieteellisenä johtajana.
http://yle.fi/uutiset/huumepoliisin_tut ... en/7444980" onclick="window.open(this.href);return false;
luupää
elo 18, 2014, 19.11
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Isoveliyhteiskunta
Vastaukset: 1274
Luettu: 56986

Isoveliyhteiskunta

Paitsi että tiliotteet, pankkitiedot tms. eivät lähtökohtaisesti kuulu vaginan vertaa poliisille. Minkä helvetin takia pitäisi heikentää omaa yksityisyydensuojaansa vaan sen takia että viranomaiset evottavat.

Aihki on asian ytimessä.

Edit:tuohon on muuten käsittääkseni tulossa muutos...huonompaan suuntaan.
luupää
elo 18, 2014, 16.11
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Isoveliyhteiskunta
Vastaukset: 1274
Luettu: 56986

Isoveliyhteiskunta

YJT kirjoitti: Yksinkertainen ratkaisu joka helpottaisi tilannetta oleellisesti eikä luultavasti edes maksaisi kuin korkeintaan nimellisen verran rahaa, olisi se että ANHK luovuttaisi/päivittäisi tiedot poliisille vaikka kerran päivässä, pankkipäivän päättymisen jälkeen. En tiedä, miksi näin ei tehdä, mutta vika on ANHK:n päässä eikä poliisin.

Ja sitä odotellessa annetaan hallintoalamaisille kakkaa veikkausjärjestelmän arvuuttelun pohjalta....


;)
luupää
elo 18, 2014, 12.55
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Isoveliyhteiskunta
Vastaukset: 1274
Luettu: 56986

Isoveliyhteiskunta

Jos pitää todistella jotain kuiteilla/vessapaperilla niin minkä helvetin takia hankitaan kymmenillä, tai todennäköiseti plus 100miljoonalla, tietojärjestelmiä jotka eivät toimi?

;)
luupää
elo 18, 2014, 11.45
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Isoveliyhteiskunta
Vastaukset: 1274
Luettu: 56986

Isoveliyhteiskunta

Niin eihän se ole kenttäjermujen vaan hallinnon ja lainsäätäjien vika...

Noin niiq ylöjään minkä takia poliisit keräävät kilpiä? Antaa ulosottomiesten hoitaa leiväskänsä niin poliisitkin voivat paremmin keskittyä rikosten selvittämiseen ja järjestyksen ylläpitoon.


'
luupää
elo 18, 2014, 09.36
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Isoveliyhteiskunta
Vastaukset: 1274
Luettu: 56986

Isoveliyhteiskunta

Niin. Luodaan veronmaksajien varoilla heitä valvova järjestelmä, korvataan riittävä toimintavarmuus käytännössä käänteisellä todistustaakalla ja väliinpudonneet pyllistävät omaksi tappiokseen...

Ihanaa...

brushteeth