Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 39 tulosta

luupää
tammi 24, 2020, 16.50
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin voimankäyttö
Vastaukset: 3547
Luettu: 201696

Poliisin voimankäyttö

YJT kirjoitti:
tammi 24, 2020, 15.31

Ei vaan, kyllähän sellaisia järjestelmiä on, jotka tallentavat koko ajan. Käsittääkseni tällainen jatkuvasti tallentava järjestelmä saatetaan kokea ahdistavana, isoveli valvoo -tyyppisenä juttuna; siitä huolimatta onko minkäänlaista keikkaa vai ei.

XXX

Voi olla, että ketään ei kiinnostaisi, mutta voi olla että aika montaa voisi myös kiinnostaa.
Tämä on sen verran hyvä pointti, etten jaksa irvailla viranomaisista ja tietosuojasta...
luupää
tammi 24, 2020, 14.58
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin voimankäyttö
Vastaukset: 3547
Luettu: 201696

Poliisin voimankäyttö

YJT kirjoitti:
tammi 24, 2020, 14.09
Edelleen tässä haukutaan väärää puuta. Vai olisiko parempi että esim mentäisiin aluksi ihan itse määritellyillä reunaehdoilla, ja korjattaisiin sitten vasta kun tulee pyyhkeitä? En oikein usko että tällainenkaan toimintatapa olisi järkevä.
Jokunen sen suuntainen tapaus tulee mieleen...mutta ei olis. Se olisi ollut parempi ettei olisi otettu noilla spekseillä lainkaan käyttöön ja vinkattu sisäministerille lainsäädäntötarpeesta tms.

Mä en myöskään ymmärrä miksi sen käyttö on harkinnanvaraista eikä yleinen käytäntö. Vaikka se tallentaisi jatkuvasti, niin niistä tallenteista ei tarvitsisi käyttää kuin esitutkinnassa määritellyt pätkät.

Ketään tuskin kiinnostaa partiossa aamuyöstä lausutut väsyneet läpät.
luupää
tammi 24, 2020, 13.57
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin voimankäyttö
Vastaukset: 3547
Luettu: 201696

Poliisin voimankäyttö

YJT kirjoitti:
tammi 24, 2020, 13.16
Laki on tämä, ja sen mukaan mennään. Jos lakia haluaa muuttaa, jonkun pitää olla asiassa aktiivinen. Se ei kuitenkaan ole poliisin tehtävä, ja voisi jopa sanoa että poliisin ei edes pitäisi olla asiassa aktiivinen. Jos jos tulkitsin oikein ja aikaisempi kritiikkisi kohdistui poliisiin, niin se menee kyllä ihan väärään osoitteeseen.Kiitos tiedosta, mutten ole tähänkään mennessä olettanut, että poliisi säätää tässä maassa lakeja. Ihan noin yksinkertaista tuo ei kuitenkaan ole. Poliisi soveltaa ja tulkitsee lainsäädäntöä ja aika ajoin kokeilee vähemmän hyväksyttävillä tavalla kepillä jäätä.

Korjaa ihmeessä jos olen väärässä; mutta eikä aloite ja päätös noiden kameroiden käyttöönotosta tullut poliisihallitukselta ja eikö se ollut poliisihallitus joka määritteli tai ainakin siunasi speksit? Vai oliko taustalla kenties vastuuministerin velvoittava päätös, joka pakotti ottaa käyttöön noinkin älyvapaan käytännön? Ja jos oli niin vastustettiinko sitä valmistelun yhteydessä pyöytäkirjamerkinnän arvoisesti...

Eli ehkä poliisi on sittenkin aavistuksen vastuussa tästä käytännöstä....vaikka muuten onkin ystävä...
luupää
tammi 24, 2020, 12.56
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin voimankäyttö
Vastaukset: 3547
Luettu: 201696

Poliisin voimankäyttö

YJT kirjoitti:
tammi 23, 2020, 18.35
Tämä aikaraja on tietosuojavaltuutetun vaatimus, ei poliisin.


Kyllä. Se on tietosuojavaltuutetun linjaus joka perustuu nykyiseen lainsäädäntöön. Tallenteiden säilytysaikojen pidentämisestä ei ole kuitenkaan tietääkseni tehty ensimmäistäkään lakialoitetta, joka olisi tyssännyt perustuslakivaliokunnassa. Siitä voi vetää sellaisen johtopäätöksen, ettei tuon kyseenalaisen käytännön korjaaminen, saatikka sen ennaltaehkäiseminen, ole ollut kovinkaan korkealla tämän itäeurooppalaisen kansandemokratian agendalla. Itse käytäntöä huolestuttavampaa on se, että tuollainen on ylipäätään pääsyt virallisesta seulasta läpi.

Lähtökohta länsimaalaisessa oikeusvaltiossa on, että yksilöllä on ympärillään yksityisyydensuoja ja hallintoa läpivalaistaan. Tämä(kin) käytäntö toimii päinvastoin ja heikentää suhteellisesti ja tarpeettomasti hallintoalamaisten oikeusturvaa.

Tätä voidaan toki yrittää perustella sillä, ettei pitäisi kerätä dataa ennen kuin on perusteltu syy epäillä rikoksesta. Sitä on kuitenkin tehty jo vuosikymmeniä koska mm. teleoperaattorit ovat velvoitettuja tallentamaan sokkona teletunnistetietoja, teksti- ja sähköpostiviestejä (videoliitteet anyone) ihan vaan siltä varalta, että viranomaiset saattavat tarvita niitä jälkikäteen rikosten selvittämiseksi. Vaikea nähdä miksei samaa periaatetta voisi soveltaa yksinkertaisella lakimuutoksella koskemaan myös rintakameran tallenteiden säilytystä ja samalla edistää viranomaisvalvontaa ja siviilien oikeusturvaa.
luupää
tammi 23, 2020, 16.19
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin voimankäyttö
Vastaukset: 3547
Luettu: 201696

Poliisin voimankäyttö

Jos esimerkiksi poliisi kirjaa rikosilmoituksen kiinnioton yhteydessä tapahtuneesta virkavallan väkivaltaisesta vastustamisesta, niin tallenne jää talteen. Vastaavasti jos poliisi syyllistyy kiinniottotilanteessa pahoinpitelyyn, laittaa pahoinpitelyn uhrin putkaan ja lähtee työpäivän päätteeksi kotiin, niin tallenne katoaa.

Ymmärsinkö oikein?

Millä tavalla tuo ei ole poliisille epäedullisen todistusaineiston hävittämistä? Koska sen tallenteen/todisteen hävittäminen on speksattu järjestelmän defaultiksi ja aikajana tallenteen talteenottamiseksi on määritelty siten, että sitä on käytännössä lähes mahdotonta käyttää poliisia vastaan vai?

Se olisi huomattavan halpaa&helppoa haluttaessa tallentaa jokaisen vuoron päätteksi kameran sisältö ja säilyttää niitä vuoden.

Joo kameravalvonnassa ja -tallenteissa on varmasti nykyäänkin yhä rajoitteita. Mutta jos ne kerran ovat niiiiiin huonoja, niin miksi niitä ylipäätään käytetään? Tästä tulee jotenkin deja vu viboja...ikään kuin tätä käytäntöä olisi aikaisemmin puolustettu potkussa itsekriminointisuojalla...tirsk....

:)
luupää
tammi 23, 2020, 10.03
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin voimankäyttö
Vastaukset: 3547
Luettu: 201696

Poliisin voimankäyttö

Niin eikö suomen poliisi saanut ihan luvalla hävittää itselleen epäedullista todistusaineistoa deletoimalla videotallenteita?

:)


Noista tasereista vielä sen verran, etten ymmärrä miksi ne ja OC herättävät niin paljon tunteita. Hyödyllisiä ja huomattavasti lievempiä keinoja kuin revolveri tai yö(n timo) keppi. Joskin kahden viimeisen käyttäminen saattaa olla terapeuttisempaa ja edistää enempi työhyvinvointia...

:)
luupää
tammi 22, 2020, 22.46
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin voimankäyttö
Vastaukset: 3547
Luettu: 201696

Poliisin voimankäyttö

Tota eka tilannetta olisi varmaan ollut kiva hoitaa...jos varusteet olisivat olleet mallia revolveri, puutonfa, koppalakki ja ray-banit...

:)Edit:Siis sitä toista 1:10 alkavaa...
luupää
loka 31, 2019, 16.11
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin voimankäyttö
Vastaukset: 3547
Luettu: 201696

Poliisi pamputtaa taas

Etninen profilointi toimii kun analyysin tekijä ymmärtää riittävän syvällisesti ko. kulttuuria ja osaa poimia sieltä annnetussa viitekehyksessä olennaisia ominaispiirteitä jotka vaikuttavat kyseisen kulttuurin edustajien käyttäytymiseen. Mieluiten suht hyvällä hit ratella. Toinen edellytys on että sitä analyysiä hyödyntävä osasto tietää riittävällä varmuudella minkä kulttuurin edustajan kanssa on tekemisissä ettei mene ketulleen heti kättelyssä.

Kurdit ovat suurimmalta osin sunneja, paitsi silloin kun ovat shiioja tai jesidejä. Heitä asuu mm. Turkissa, Syyriassa, Irakissa ja Iranissa. Näissä kaikissa maissa ja mainituissa uskonnoissa on omat kulttuurinsa ja ominaispiirteensä. Toisistaan poikkeavat sosioekonomiset tekijät ja yhteiskuntarakenteet vaikuttavat yhtä lailla. Kaikki kurdit eivät myöskään ole separisteja. Erot eri poliittisten leirien ja heimojen/klaanien/sukujen välillä saattavat olla hyvinkin jyrkkiä. Jopa saman maan sisällä. Ei ole myöskään tavatonta että nämä kahakoivat keskenään tai liittoutuvat toisiaan vastaan.

Ja edellämainitusta sillisalaatista pitäisi löytää jotain yhteisiä ominaispiirteitä joiden perusteella voidaan ennakoida käytöstä riittävällä tarkkuudella vai? Asiaahan ei helpota myöskään se että mielenosoittajat ovat asuneet eri pituisia pätkiä länsimaissa ja osa oli tod.näk ensimmäisen tai toisen sukupolven suomalaisia. Kaikki mieltään osoittaneet (muista puhumattakaan) eivät myöskään suhtaudu positiivisesti puupääosaston aiheuttamaan peeärrään.

Pelkästään omakohtaisiin ja wanhoihin kokemuksiin tukeutuen väittäisin että kurdit toimivat joukkokahakassa kuten kaikki muutkaan etelänmaalaiset. Kuumaverisinä eskaloituminen tapahtuu nopeammin ja kynnys käydä joukolla käsiksi Jumalan Sijaisiin on aavistuksen matalampi. Mutta kaikki Jumalan lapset tottelevat tasa-arvoisesti Teh Woimaa!

Uskoisin (!) että puuhapoppoon taustoilla ja Syyrian tilanteella oli enemmän vaikutusta tilannearvioon kuin etnisyydellä. Noissa mielenosoituksissahan on näkynyt mm. PKKn tunnuksia ja sen vangitun johtajan kuvia (EU&USA määrittelee laitamarxilaiseksi terroristijärjestöksi) sekä YPGn tunnuksia (marxilaisen puolueen aseellinen siipi jolla yhteyksiä ensin mainittuun). YPG osallistui toki myös kurdirintamassa isisin vastaiseen taisteluun.


Mitä tulee siihen mellakkaan ja poliisin väkivaltaiseen vastustamiseen niin IMHO tuollaisessa tilanteessa ei ikimaailmassa kuuluisi antaa periksi. Ihan sama mikä on etninen tausta, poliittinen tilanne, mitä siitä seuraa tai mikä imbesilli istuu ministerinä. Se ei ole rikolliset joiden kuuluu määrittää ketkä lähtevät putkaan tai mitä poliisi saa tehdä ja mitä käskyjä totellaan. Se ettei niitä tappelupukareita otettu kiinni oli suorastaan noloa.

Oli siitä päätöksestä vastuussa sitten kuka tahansa.

:)


Valvomo: Viestejä siirretty Kahvilan ketjusta. Juonne etnisestä profiloinnista liittyy poliisin voimankäytön tapoihin ja kuuluu siis tänne. Ohisalon ja muiden poliittiset prosessit taas sinne.
luupää
loka 30, 2019, 10.26
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin voimankäyttö
Vastaukset: 3547
Luettu: 201696

Poliisin voimankäyttö

Daddy kirjoitti:
loka 30, 2019, 09.25
Varsin seikkaperäinen ja laaja selvitys, kannattaa lukea jos poliisin voimankäyttöpykälät kiinnostavat!
Tuo fasistien valkopesu (pun intended) ei voi pitää paikkansa koska niiq aarnio ja vapauttavan päätöksen saanut poliisipäällystö ja sillain.
Henkilökohtaisesti en kyllä ymmärrä minkä takia a) vastarintaa tehnyttä ja häntä fyysisesti auttaneita apinoita ei otettu kiinni ja b) pelleilyn annettiin jatkua.

Tuo on mellakointia eikä mielenosoitus. Järjestäjän jiiveet eivät totelleet käskytystä ja kävivät käsiksi virkavaltaan.

:)
luupää
loka 25, 2019, 14.02
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin voimankäyttö
Vastaukset: 3547
Luettu: 201696

Poliisin voimankäyttö

Sisäministeriöllä on ihan omat kanavat virallista tiedottamista varten. Jopa twitterissä. Se että ministeri käyttää mielummin omaa tiliään selkeästi ministeritoimeen liittyvissä asiassa on pelkkää puupääpopulismia.

Oli hän siihen oikeutettu tai ei.

Sekin on hivenen erikoista että sisäministeri ohittaa useamman hallintoportaan ja käyttää aikaansa ja resursseja pyytämällä selvitystä poliisin rutiininomaisesta voimankäytöstä...jos kerran ei ole mitään syytä epäillä. Ehkä Ohisalon kannattais konsultoida samoja hommia kohtuullisesti hoitanutta räsästä. Uskovainen Päivi-täti teki sentään suoraselkäisesti tutkintapyynnön poliisi päällystöstä vasikkarekisteriasiassa. Ei siis twiitannut trumppilaiseen tapaan irtopisteiden toivossa ja jättänyt epäilystä ilmaan.
luupää
loka 25, 2019, 11.00
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin voimankäyttö
Vastaukset: 3547
Luettu: 201696

Poliisin voimankäyttö

Poliisin toiminta perustuu lakiin. Jos poliisi rikkoo virantoimituksessa lakia ja kynnys esitutkinnan aloittamiseksi täyttyy, niin sitä tarkoitusta varten löytyy lakisääteinen prosessi. Jos laissa poliisiviranomaisille määritellyt oikeudet ja velvollisuudet kivistävät, niin senkin epäkohdan korjaamiseksi on olemassa laissa säädetty oma prosessinsa.

Niihin ei tarvita somejeesustelua tai väsyneitä salaliittoteoriota. Mitä taas tulee julkishallinon läpinäkyvyyteen ja viestintään niin suomi on niidenkin suhteen itäeurooppalainen takapajula.

Se sanottua niin niitä hyveitä ei edistetä parhaaseen trumppilaiseen tapaan läsyttämällä ministeritoimeen liittyviä asioita omassa twitteritilissä.

Se että kannattaa poliisivirkojen lisäämistä ei liity tähän asiaan millään tavalla.

:)
luupää
loka 25, 2019, 08.40
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin voimankäyttö
Vastaukset: 3547
Luettu: 201696

Poliisin voimankäyttö

Atticora kirjoitti:
loka 25, 2019, 08.20
Sehän on suorastaan ministerin velvollisuus.


Niin mikä? Poliittisten irtopisteiden kerääminen somessa, sokkona suorittavien virkaelättien selän takana jeesustelu vai luokattoman huono johtaminen.

Sen selvityksen olisi voinut tilata myös kaikessa hiljaisuudessa jolloin hän olisi tiennyt mistä puhuu eikä olisi asettanut alaistensa ylle toistaiseksi yhä perusteettomia epäilyksiä.

Mutta sehän ei olisi kivaa kun moisesta toiminnasta ei saisi samalla tavalla omasta äänestäjäkunnasta peukutuksia...

:)
luupää
touko 6, 2019, 07.18
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin voimankäyttö
Vastaukset: 3547
Luettu: 201696

Poliisin voimankäyttö

Mutta onneksi epäpätevä virkaotus voi päivittää noita fake kursseja. Pitää vaan hakeutua jonkun sikalan ovelle, pahoinpidellä totaalivaarattomia reppanoita ja spurguja, saada n+1 kertaa kenkää ja lausua itsestään münchhausen settiä, niin virkateoreetikkokin voi ylentyä real dealiksi.

Seksuaalinen väkivalta naisasiakkaita kohtaan, kuten sukuelinten tahdon vastainen koskettelu ja sormien survominen ruumiinaukkoihin, on plussaa.


:jepa:
luupää
tammi 21, 2019, 21.23
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin voimankäyttö
Vastaukset: 3547
Luettu: 201696

Poliisin voimankäyttö

Hei onx nämä käytössä kansandemokratiassamme? Tehoa kuin karatekan etujalan päkiämaegerissa mutta toimii myös etätyrmäyksissä...:)
luupää
elo 8, 2018, 23.22
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Poliisin voimankäyttö
Vastaukset: 3547
Luettu: 201696

Poliisin voimankäyttö

DeusVult kirjoitti:
elo 8, 2018, 22.36
Jos kerran negatiivisia vaikutuksia ei ole...
Niin mä kirjoitin negatiivisista vapauksista, enkä negatiivisista vaikutuksista. Poliisin varusteilla saattaa olla negatiivinen vaikutus sinuun koska niiden sotilaallisuus ja väritys harmittavat sinua. Ne varusteet ja niiden väritys eivät kuitenkaan millään tavalla rajoita sinun vapauksia, ihmisoikeuksia saatikka lisää poliisin valtuuksia. Ne vaan harmittavat sinua.

Eri eläin kuten potkussa on joskus tapana sanoa.

:)