Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 79 tulosta

luupää
heinä 28, 2020, 00.57
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9880
Luettu: 580266

Viimeisin katsomasi elokuva

Koska täällä tuntuu olevan enemmänkin Das boot faneja, niin laitetaan tämä tähän ketjuun:

https://areena.yle.fi/1-4555656

Yle areenalla näyttäisi pyörivän DBn kirjoittaneen Buchheimin kirjoihin perustuva sarja U-612. En ole itse vielä nähnyt ensimmäistäkään jaksoa, joten en osaa yhtään sanoa miten se vörkkii. Mutta kaksi kautta odottaa siellä kiinnostuneita.

Buchheim oli itse WW2 aikana sotakirjeenvaihtaja ja oli yhdellä Lehmann-Willenbrock kipparoimalla partiolla. Prochnowin hahmo perustuu osin ko. heebon...joka oli natsisaksan 6 menestyksekkäin sukellusvenekippari....ja jäi kaiken lisäksi eloon.

Sääli ettei Das Bootin tasoista elokuvaa tehty Otto Kretschmeristä tai Günther Prienistä. Otto oli ylivoimaisesti paras ässä upottaen yli 270 tonnia vaikka jäi sotavangiksi jo 1941. Herran lempitaktiikka oli hakeutua saattueen keskelle ja tehdä pintahyökkäys yöllä. Sai viimeisellä partiollaan osumaa ottaneen veneen takaisin pintaan ja pelasti miehistönsä. Prien puolestaan hivuttautui röyhkeästi Scapa Flown tukikohtaan ja upotti taistelulaiva HMS Royal Oakin.

PRKL, miksi oi miksi elokuviin pitää kehittää väkisin todellisuutta huonompaa fiktiota taustalle.

Edit:Tämä on BTW kiva sivusto jos nuo uppopaatit kiinnostavat.

https://uboat.net/

:)
luupää
huhti 6, 2020, 23.38
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9880
Luettu: 580266

Viimeisin katsomasi elokuva

...Oliver Reed Athosina tekee siitä jo kaikkien aikojen parhaan.

:)
luupää
tammi 20, 2020, 19.43
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9880
Luettu: 580266

Viimeisin katsomasi elokuva

Das boot menee heittämällä kaikkien aikojen sotaelokuvien top5. Kun sitä vertaa omassa genressä mitä tahansa uudempaa vastan, niin kysymys ei ole onko se uusi parempi, vaan kuinka lähelle se pääsee DBtä. Useimmiten ei lähellekään. IMO DB on ainutlaatuinen sekoitus eksistentiaalinen nihilismiä, epätoivoa ja klaustrofobiaa. Se pohjavire saavutettiin ihan perinteisin keinoin eikä sitä pysty korvaamaan näyttävällä CGI tuuballa. Josta päästään Teh Irishmaniin.

Olen katsonut sen jo 4krt ja nauttinut joka kerrasta. Vaikka se on hidastempoisuudestaan huolimatta lähes täydellinen Elokuva, niin olen silti aavistuksen pettynyt. Syy on siinä ikävaihteluun käytetyssä digitaalisessa kasvojenmuokkauksessa. Se näyttää yhtä keinotekoiselta, kuin jonkun mummoikäisen julkkistähden leikelty kumiankkanaama. Uskottavuutta ei myöskään lisää se tosiasia, että DeNiro, Pacino ja Pesci ovat kaikki yli 75vuotiaita ja liikkuvat kuten ikäisensä liikkuu. Kohtaus, jossa De Niro hakkaa ”nuorena” miehenä tytärtään tylyttäneen kulmakauppiaan, tuo elävästi mieleen dementoituneen Junior Sopranon tappelun laitoksella.
Itse leffa on vakavampi mafiaversio forrest gumpista ja sellaisena toimii ihan kohtuullisesti. Siinä on hyviä sidekickejä kuten Ray Romano ja Harvey Keitel. Sekin oli hauska lisä, kun tuoreen gangsterin näyttäytymisen yhteydessä ruutuun tulee teksti, josta ilmee nimi ja kuolintapa. Pienen pieni nillitys siitä että Fat Tony esitettiin pomona. Oli toki sellainen vuosia, sai 100v tuomion pomona ja kuoli vankilassa. Vuosia myöhemmin ilmeni, ettei Läski Tony ollut missään vaiheessa pomo, vaan oikea pomo oli ollut kaiken aikaa kylpytakissa ympäri kaupunkia laahustava ja hulluksi tekeytynyt Teh Oddfather. (käsittämätöntä ettei hänestä ei ole elokuvaa).

Pesci ei ollut samanlainen arvaamaton ja pirullinen sekopää kuin casinossa ja goodfellasissa (snif), mutta veti niin hyvin, etten yllättyisi jos saisi taas oscarin…vaikka muuten toivon että se menisi Brad Pitille Tarantinon uusimmasta. Pacino piti maneerisen riehumisensa kurissa ja on myös ansainnut oscar ehdokkuutensa. Saavutti hyvin hankalan roolihahmonsa ytimen joskin Jack Nicholsonin tulkinta Hoffasta oli IMO paljon kovempi.

Sairaaksi on maailma muuttunut, kun tuolla kalustolla perinteiset studiot eivät olleet kiinnostuneita ja leffa meni suoraan netflixiin.

Tunkekoot CGInsä marvelin kanssa hanuriinsa.

:)
luupää
marras 15, 2019, 20.47
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9880
Luettu: 580266

Viimeisin katsomasi elokuva

Muistaakseni olen jo kirjoittanut tämän...mutta IMO kerroskakku on joka tasolla täydellinen tekele. Jokainen hahmo, näyttelijä, dialogi, tarina, kaikki on kohdallaan. Siinä ei ole yhtään turhaa kohtausta. Meaneyn mentorointi, Craigin ylihuolestunut katse ja olemus, kun spurgu lapioi ruokaa naamaansa ja ennen kaikkea Gambonin kylmän viileä ylimielisyys.

Se Mortyn teehetkikin on yksi parhaimmista pahoinpitelyistä mitä löytyy valkokankaalta. Tom Hardy on saman luokan ässä kuin Bale.
Look at 'em. Bunch of underendowed, aging fuck-pigs:
Leffa oli pettymys mutta Hardy veti hyvin kaksoisroolinsa:
Itse ajattelin korkata Lagavulinin, sytyttää montechristo open eaglen ja katsoa Eddie Murphyn Dolamiten netflixistä.

:)

Edit: Niin ja Henkka viides oli pettymys koska nörttinillitys. Ei vaan ymmärrä minkä takia kerta toisensa jälkeen pilataan de facto paljon parempi tarina typerällä fantasialla. Pätee braveheartiin, kingdom of heavenin, public enemiesiin jne jne jne...

Heil Pekka Siitoin!
luupää
syys 13, 2019, 10.49
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9880
Luettu: 580266

Viimeisin katsomasi elokuva

Tuosta Hamerista vielä sen verran että kaveri oli oikeasti Wyatt Earp? Never heard of her luokan HC badass ja gunfighter. Tappoi 50-73 pahista, rauhoitti kaupunkeja, esti tuhatpäisiä lynkkasporukoita jne. Hänen naisolionsakin ampui ex miehensä ja osallistui uuden Miehensä rinnalla kostamaan saapuneiden exän sukulaisten lahtaamiseen.

Kerta kaikeaan ihana naisolio ja kodin hengetär!

Enivei ostin viikonlopuksi kirjan nimeltä The Epic Life of Frank Hamer, the Man Who Killed Bonnie and Clyde. NYT bestselleri.

Kuva

Miksei Hänestä ole tehty Costnerin Wyatt Earp tyylistä eepposta. Häh? Ja kun vauhtiin päästiin niin miksei ole tehty übernihilististä sotaelokuvaa 12. SS-Panzerdivision Hitler-Jugendin tuhosta normandiassa...saksalaisten päällystön näkökulmasta.

Vääryyttä! Kuolema vihervasemmistolle ja kolminkertainen eläköön edesmenneelle Valtakunnanjohtaja Pekka Siitoimelle!

:)
luupää
syys 11, 2019, 15.25
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9880
Luettu: 580266

Viimeisin katsomasi elokuva

luupää
syys 11, 2019, 15.02
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9880
Luettu: 580266

Viimeisin katsomasi elokuva

katar kirjoitti:
elo 7, 2019, 11.08
Katseltiin tuossa taas tuo Tomppa Cruisen pätkä The Last Samurai. Pirulauta, että se on edelleen ihan järjettömän hyvä leffa.
IMO teeällässästä tykkääminen on vähän kun serkkuun yhtyminen. Siitä ei parane huudella ympäriinsä. Vaivaannuttava sentimentaalisuus ja cruise on vaan huono yhdistelmä vaikka se dubbattaisiin saksaksi. Ja ne turhat suhdekoukerot joissa a) ei näkynyt tissejä ja b) olivat pois väkivaltakohtauksista...


Oli siinä toki hyvääkin:Edit: ...niin ja se kohtaus kun ratsuväki tulee esiin usvasta ja alkaa lanaamaan pelkureita.

Thou not laueta ennenaikaisesti musketin kanssa makkararynnäkköä vastaan!


Tuli katsottua netflixin Teh Highwaymen ja perkele että tykkäsin. Leffa perustuu tositapahtumiin ja -hahmoihin. Siinä aktivoidaan kaksi lakkautetun texas rangersin rangeria tehtävänä löytää ja tappaa Bonnie ja Clyde. Costnerin näyttelemä Hamer on kylmäverinen, oikeamielinen ja tasapainoinen rangeri joka on tappanut kasapäin pahiksia. Harrelsonin Gault on puolestaan hänen vanha aisaparinsa joka yrittää turruttaa omatuntoaan viinalla ja on menettämässä elämänhallintansa lisäksi myös maatilansa.

Texas rangers perustettiin tapauksen jälkeen uudestaan ja hieman yllättäen se oli Gault joka palasi rangeriksi. Hamer puolestaan palasi hyvän eukkonsa luo syömään murokeksejä ja takaisin eläkkeelle.

Hyvä tyly ja vähäeleinen äijäleffa ja niiq niin Costnerin kuppi teetä.

:)
luupää
joulu 21, 2018, 09.21
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9880
Luettu: 580266

Viimeisin katsomasi elokuva

Pettymksiä...pahanlaatuisia sellaisia....


Paha pukki 2. Ykkönen oli täydellinen. Ihan joka tasolla. Siinä oli kaikki mustan komedian elementit kohdallaan mutta jatko-osa sai jopa Rocco Siffredi fanin miettimään että ehkä kakkonen ei sittenkään ole poikkeuksetta ykkönen. Se oli oikeasti niin scheiße että ainoastaan lopputeksteissä näytetyt valokuvat liikuntakyvyttömästä kääpiöstä kivespari naamalla nosti sen huonoksi elokuvaksi.

Toinen yhtä suuri pettymys oli super troopers 2. Ykkönen oli yrttipitoinen kulttiklassikko johon yritettiin väsästä jatko pari vuosikymmentä. Ja kun vihdoin ja viimein tekijäoikeudet, rahoitus jne oli saatu kuntoon niin lopputulos oli hirvitys. Näin vaikka näyttelijät ja koko tuotantotiimi oli käytännössä sama. Miten ihmeessä voi ryssiä noin pahasti ilman että tekee seppukun puukauhalla? Vähän kun siirtyisi poliisiopisto 1 suoraan 7. Perse!

Entä hittmans bodyguard? Jeesus mitä scheißea. Reynolds on oikeasti hauska mutta hänen ja Samuel ällän välinen suunsoitto ei naurattanut kertaakaan kunnolla. Turhat taka-ajot, efektit ja teatraaaliset äksönkohtaukset on niiiiiiiin nähty. Ennen taka-ajokohtauksetkin olivat parempia ala’ bullit tai ronin. Parasta elokuvassa oli Samuelin vaimo...Salma Hayek. Oli oikeasti hauska ja itseironinen tulkinta sekopäisestä badass lattarimuijasta.

Jopa Gary Oldman oli HUONO!! Niiq KELAA!!

Saatana, scheißea joulua kaikille!
luupää
maalis 1, 2017, 12.32
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9880
Luettu: 580266

Viimeisin katsomasi elokuva

The Big Short.

Elokuva kertoo niistä muutamista eksentrikoista jotka ennakoivat viime vuosikymmenen finanssikriisin ja tekivät sillä ison kasan oravannahkoja. Vaikka Bale veti taas kerran pisteet himaan puoliautistisena kummajaisena niin muut sidekickit pistivät vielä paremmaksi. Leffassa oli myös "selitysosioita" jossa mm. kylvyssä kuohuvaa juova Margot Robbie kertoo missä mennään.

Pirun hyvä kiero leffa vaikkei aihe kiinnostaisikaan!luupää
touko 17, 2016, 13.31
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9880
Luettu: 580266

Viimeisin katsomasi elokuva

Luupää on viikon kevätleskenä ja on saanut rauhassa katsoa rästissä olevia elokuvia:

Hatefull eight. Ylivoimaisesti Tarantinon huonoin elokuva ja paha pettymys Djangon jälkeen. Inglourious Basterds olisi muuten ollut huonompi mutta siinä oli sekä Waltz että teh Bear Jew. Hateful eightissä ei ollut oikeastaan muuta hauskaa kuin Samuel L Jacksonin "he sucked my big black Johnsson" läppä...joka oli toki hauska.

Bridge of Spies. Elokuva oli juuri niin hyvä kuin voi odottaa Spielbergin ohjaamalta ja tuottamalta pätkältä, jonka kässäri on Coenin veljesten käsialaa ja jossa on tuon luokan tähtiä. Sivurooleissa olleet vastapuolen toimijat pistivät jopa Hanksia 6-0. Pätkä kertoo 60luvun vakoojien vaihdosta.

Spectre. Luupää tykkäsi enemmän kuin kahdesta edellisestä vaikka Bondin katsominen on lähtökohtaisesti rinnastettavissa lähipizzerian kebabin syömiseen.

Legend. Vertaansa vailla oleva helmi! Kray veljeksistä tehtiin vihdoin hyvä elokuva. Huonoa tietty että siinä keskityttiin liikaa väkivallalla ja irstailulla mässäilyn sijan ihmissuhteisiin. Tom Hardy oli pitelemätön näytellessä molempia veljeksiä. Varsinkin sen mielivikaisen ja homoseksuaalin veljen näytteleminen oli überhetero suoritus!

[video][/video]
luupää
touko 4, 2016, 09.12
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9880
Luettu: 580266

Viimeisin katsomasi elokuva

AlexMachine kirjoitti: Thomposonin kirjoista on myös tehty kuuluista The Getaway leffa - 1972, pääroolissa McQueen ja Sam Peckinpah.

Kurko leffa eikä se Baldwinin ja Basingerin 1994 versiokaan ollut huono. Äijäkertoimissa tuli toki näköön 6-0 koska McQueen, Peckinpah, 70luku ja kolmen tuuman annoksina hyvää mieltä jakava lyhyt pumppuhaulikko!

1994 version puolustukseksi pitää todeta että siinä oli pahiksena Michael Madsen ja Basinger oli parhaassa MILF terässä. Molemmissa pääosia miehitti aviopari.


Kuva
luupää
tammi 4, 2016, 14.24
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9880
Luettu: 580266

Viimeisin katsomasi elokuva

Valley Uprising

Hauskin dokkari pitkään aikaan. Se kertoo Yosemiten kiipeilykulttuurista ja aloittaa beatnik aikakaudesta jolloin jengi käytti kiiloja, köysiä ja veti runsaasti alkoholia. Siitä evoluutio johti pikkuhiljaa hippeihin ja happopäissä kiipeilyyn sekä vapaaseen soolo kiipeilyyn ilman köysiä, kiiloja jne.

Siinä vaiheessa kun dokkarissa kerrottiin alueelle syöksyneestä kolumbialaisesta lentokoneesta joka oli täydessä huumelastissa niin huumoriarvo räjähti käsiin.

Tuo sekopäinen poppoo ehti siis paikalle ennen viranomaisia ja osalta paloi polttaessa kulmakarvat polttoaine dipin taka. Elämäntapataiteilijatkin muuttuivat nopeasti porvareiksi kun roudasivat lastin San Franciscon markkinoille.

Maailmassa ei voi koskaan olla liikaa sekopäitä!


[video][/video]
luupää
syys 29, 2015, 11.04
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9880
Luettu: 580266

Viimeisin katsomasi elokuva

Pitää avautua kahdesta Suuren Mahdollisuuden hukkaamisesta.

The Grey oli tyypillinen "selvitään erämaasta " tarina. Liam Neesonin näyttelemä päähahmo on itsemurhan partaalla oleva metsästäjä joka elättää itsensä suojelemalla öljy-yhtiön työntekijöitä jossain arktisessa paikassa.Työkomennuksen päätyttyä joukko yhtiön työntekijöitä nousee lentokoneeseen joka syöksyy maahan ja jättää eloonjääneet taistelemaan kylmää ja susilaumaa vastaan. Vaikka elokuvassa oli onnistuttu maalaamaan synkkä ja masentava pohjavire, niin lopputulos oli siitä huolimatta täysi pannukakku.

Henkilöhahmot olivat pinnallisia, tarina oli epäuskottava, survival keinot lapsellisia ja tarinan sudet olisivat sopineet paremmin johonkin ö-luokan fantasiaelokuvaan. Yksi harvoja hyviä kohtauksia oli kun Neeson meni soihdun kanssa katsomaan mikä liikkui nuotion vieressä ja vastaan tuli tusinan verran loistavaa silmäpareja sekä murinaan. Miksi pitää turvautua fantasia- ja efektipelleilyyn kun realistisempi hitchcockmainen ote olisi monin verroin pelottavampi?

The Iceman oli vähintään yhtä hämmentävä kokemus. Miten helvetissä voidaan ryssiä elokuva joka kertoo Rickhard Kuklinskista ja Roy DeMeosta? En osaa edes sanoa mikä siinä meni pieleen. Näyttelijät onnistuvat hahmoissaan, elokuvassa on runsaasti viitteitä tositapahtumiin, tyyli ja dialogi oli kohdallaan, tarina eteni jouhevasti...ja silti lopputulos oli ihan helvetin vaisu.

Josta tulikin mieleen seuraava viesti:

Ai Jumalau-ta..!!!!!!!!!!! koska tää  tulee!

Jos pilaavat niin poltan vanhan ala-asteeni kostoksi.

http://www.potku.net/forum/viewtopic.ph ... 75#p719194" onclick="window.open(this.href);return false;


Muista @Kyynikko ilmoitella mihin linnaan joudut lusimaan niin tuon sinulle TUC keksejä ja pornolehtiä!
luupää
helmi 17, 2015, 12.56
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9880
Luettu: 580266

Viimeisin katsomasi elokuva

Katsonut viime päivinä pari äijälänkkäriä. 15.10 juna yumaan oli juuri niin hyvä kun näyttelijät antoivat olettaa. Tarina kertoo velkojen musertamasta jalkapuoli tilallisesta (bale) joka lähtee pinkertonien kanssa saattamaan jäätävän suorituksen tekevää gladiaattoria hirsipuulle. Oikeastaan elokuvan herkullisin kohtaus on vailla vuorosanoja. Siinä pahisförsti tajuaa kuolevansa. Veti 6-0 Walkenin vastaavan kohtauksen Hillin last man standingissa.

Toinen oli pienempi produktio appaloosa. Siinä kiertävät sheriffit käyvät pistämässä pikkukaupungin pahiksia kuriin. Juoneen liittyy myös nainen (paha paha) mutta Rene vetää niin vilpittömän hyvin tyhmän heitukan roolinsa ettei haittaa. Muuten henkilöhahmot ja dialogi on siitä paremmasta päästä.

Luupää approved äijäilyä!


[video][/video]
luupää
helmi 10, 2015, 17.36
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Viimeisin katsomasi elokuva
Vastaukset: 9880
Luettu: 580266

Viimeisin katsomasi elokuva

Mika kirjoitti: @luupäätä saattaa kiinnostaa tämä tuleva elokuva. :rr:

Kiitti vinkistä!

:D