Potku päivitetään perjantaina 7.8.2020. Lue lisää täältä. 🛠️

Haku löysi 5 tulosta

joksanen
kesä 18, 2006, 23.04
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Kirjavinkkejä kaivataan!!!
Vastaukset: 165
Luettu: 9261

heian kirjoitti: Takakannen tekstin perusteella tulee usein valittua kirjoja.
Joskus on kiva lukea kirja josta ei ole hajuakaan mistä siinä edes on kysymys. Jos ei tunne edes kirjailija nimeä, voi yllättyä aika hyvinkin, sillä kirjojen nimet on useimmiten ihan omituisia sisältöön verrattuna.

Eikä se kirjan takakansikaan aina ole kovin informatiivinen. Mitä pitäisi päätellä, jos kirjan takana lukisi tällaisia lausahduksia?
"Mahtavaa jännitystä - Kalle Mäkipää (IS)"
"Tyylilleen uskollinen mestariteos - Uolevi Pyystäinen (Alibi)"
"Samettisen pehmeä ja myrkynkavala - F.E. Sillanpää"
"Profeetallinen ilmestys - Mooses Kuoppanen (Luomistarina)"
joksanen
touko 19, 2006, 13.25
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Kirjavinkkejä kaivataan!!!
Vastaukset: 165
Luettu: 9261

Kari Aittomäki kirjoitti: Olen aivan rähmälläni Isonpojan eli Hemingwayn edessä
Hemingway on outolintu kirjallisuudessa omalta kohdaltani. Miehen kirjoissa ei juuri tapahdu mitään ja joistain lauseista tuntuu puuttuvan sanoja välistä. Mutta niistä paistava fiilis on jotain täysin uskomatonta. Vaikka Papa ei koskaan kuulemma pitänyt päiväkirjaa, tuli tutusti seesteinen olo kun istui paidatonna bulgarialaisen vuoristokylän hiihtohissitolpan juurella keskellä kesäistä näreikköä kirjoittelemassa pienimuotoista muistiinpanellusta.
kortty.net kirjoitti: vaikea antaa mitään tähtimääreitä, tai edes sanoa oliko se hyvä vai huono kirja. Se ei kuitenkaan pistänyt minua juuri ajattelemaan sotaa ja sen hirveyksiä, vaan enemmänkin alkoholismia ja naisvihaa. Hemingwayn naishahmot ovat usein melko yksinkertaisia typeryksiä hokien yksinkertaisia lauseita monimutkaisista asioista. Naiset ovat kuin ihan keitätahansa avustajia tai rekvisiittaa, jotka juoksevat Papan asioilla kymmenen liiran setelin toivossa. Papa itse puolestaan juo grappaa ja viiniä ja viskiä ja viiniä ja olutta ja viiniä ja syö siinä samalla pari lohkaisua juustoa, mutta ei koskaan tunnu käyvän töissä.
joksanen
touko 19, 2006, 11.14
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Kirjavinkkejä kaivataan!!!
Vastaukset: 165
Luettu: 9261

TimoS kirjoitti: Muistaakseni se jäi Douglas Adamsilta kesken, kun meni potkaisemaan tyhjää
Melko keskeneräiseltä se tuntuikin. Melkoista tajunnanvirtaa josta jonkinlaisen juonirangan löytäminen oli aika hankalaa. Varsinkin kun kokoelmassa se sijoittui osien neljä ja viisi väliin, ja jolloin itse trilogian lukeminen on jo melko tylsää.

Starship Titaniciin pitäisi tutustua vähän paremmin kuin pelkän nimen osalta. Sielun synkkä teehetki (vaimikäsenyton) puolestaan on melkoisen ala-arvoinen, kirjoittajansa pitkien lauseiden maineeseen perustuva tekele. Onkohan se Liftari-tarina itsessään niin hyvä juuri siksi että sitä on kirjoitettu ees ja taas uudelleen ja uudelleen. Koko homma taisi lähteä vogonien moottoritiekuunnelmasta ja paisui vuosien myötä isommaksi kuin olisi ansainnut.
joksanen
touko 19, 2006, 10.58
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Kirjavinkkejä kaivataan!!!
Vastaukset: 165
Luettu: 9261

TimoS kirjoitti: Douglas Adamsin Linnunradan käsikirja liftareille (trilogia viidessä osassa).
Plus "Zaphod Beeblebrox plays it safe" joka on jonkin sortin novelli tahi prologi. Eli viisi ja puoliosainen trilogia.