Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 1 tuloksen

Hutkija
maalis 19, 2005, 17.25
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Suurimmat vyöarvot Suomessa
Vastaukset: 183
Luettu: 41072

Re: Suurimmat vyöarvot Suomessa

Kikudo kirjoitti:
Aki Äijälä kirjoitti:
1) Eipä taida olla muita lajeja kuin Krav maga, joka säännönmukaisesti on pyrkinyt oikein rekisteröimään nimensä tavaramerkiksi
kuulin vähän muuta...

http://tinyurl.com/5q7ej" onclick="window.open(this.href);return false;
Samaa mieltä. Itselleni ei ainakaan tule heti mieleen paljon sotkuisempaa kenttää kuin Wing Tsun (kaikkine eri kirjoitusmuotoineen WT,WC,VT jne. jne.) Tässä on ainakin yhtenä syynä Leung Ting Wing Tsun (tm) organisaation tavaramerkkipolitiikka.

Krav maga on hepreaa ja tarkoittaa kontaktitaistelua suomennettuna. Olen kuullut tämän jutun suomalaisesta magaajasta, joka kertoo Israelissa käydessään etsineensä krav maga -salia ja kyselleensä kadulla vastaantulijoilta krav maga salia. Yllättäen hän löysi itsensä jostain autotallista katsomassa "bare knuckle" vapaaottelua. Eli ainakin Israelissa krav maga -nimitystä käytettäisiin yleisesti vapaaottelusta (edit: ja miksei myös itsepuolustuksesta?).

Kun nyt keskustelun otsikko on suurimmat vyöarvot Suomessa, niin täytyy kysyä onko kukaan muu kiinnittänyt huomiota tähän Wing Tsunin (tm) tasojärjestelmään? Se on *öh* aika laaja: oppilasasteet, "technician asteet", "practician (master) asteet", philosophical (grandmaster) asteet". Näin listalta löytyy sitten grandmasteria, great grandmasteria, "man of arrivalia", "master of comprehensionia" ja "master of almightinessiä".
Ainakin harjoittelijoille tarjotaan porkkanoita etenemiseen...
:smt017