Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Jklak
elo 12, 2017, 18.59
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Helpossa olevat danit
Vastaukset: 322
Luettu: 40389

Helpossa olevat danit

Harjoittelijoilla on niin monenmoista asennetta ja dan-aste vaatimukset eivät kasva välttämättä lineaarisesti vaan logaritmisesti. Itselläni on kokemusta vain ZNKR-pohjalta mutta esimkiksi voisin otta esim jonkun tekniikkavirheen joka ei olisi vielä olennainen 1-2 danin tasolla, rajatapauksessa hyväksyttävä 3 danin kokeessa mutta aivan out of time 4 dan kokeessa. Noh nyt jos ko. virheen korjaamiseen ko. yksilö olisi alkanut panostaa jo shodanin jälkeen hän olisi aivan eri tilanteessa kuin jos hän törmää siihen 4 dan koevaatimuksissa. Toki kaveri on voinut edistyä mutta moinen virhe kaataa lopulta hänen edistynemmätkin tekniikkansa kun julkisesti ja paineen alla pitää ko. taitonäyte esittää. Ja voihan kyseessä olla jokin muukin taidon osa-alueen hazardi kuin tekniikka virhe. Esim asennevinouma tms...?
Jklak
elo 12, 2017, 01.06
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Helpossa olevat danit
Vastaukset: 322
Luettu: 40389

Helpossa olevat danit

Hmmm, kiintoisaa. Luonnollisesti shodania pedataan ja valmistellaan ja se kokelaalle itselleenkin tietty merkitsee. Meillä ZNKR:n lajeissa (kendo, iaido ja jodo) vyökoekriteerit ovat yhtenäiset Euroopassa dan-tasolla ja ne tehdään aina raadille jossa on vähintään viisi jäsentä. Läpäistäkseen on kokelaan saatava enemmistö puoltoa raadin äänistä. Hylkäysuhka on todellinen ja toisinaan voidaan jossain, varsinkin ylemmissä dan-luokissa hylätä vaikka kaikki kokelaat....
Jklak
elo 10, 2017, 20.37
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Helpossa olevat danit
Vastaukset: 322
Luettu: 40389

Helpossa olevat danit

Hmmmm, rupesi kiinnostamaan että kun jossain karaten tai jujutsun tms. tyylissä suoritetaan dan-arvoja Suomessa. Niin mikä on näissä yleensä kokelaiden hylkäysprosentti...?