Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Jussi Häkkinen
kesä 30, 2020, 11.44
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Jesse Enkamp, Karate Nerds ja KARATE by Jesse
Vastaukset: 60
Luettu: 18340

Jesse Enkamp, Karate Nerds ja KARATE by Jesse

Jesse on hyvin tyypillinen ruotsalainen (vaikka suomalaissyntyinen onkin), joten videopresenssii pohjaten en persoonasta sanoisi yhtään mitään. Keeping up appearances.

Hän ei puhu ihan mitä sattuu, mutta hänellä on myös jonkinasteinen into-ongelma. Tämä johtuu osin myös kanavan suosiosta (ja halusta saada sitä lisää): Tehdään asioista sensaatiomaisia, haastetaan kevyesti ja myös tukeudutaan ihmisiin, joilla on jo fanikunta.

En btw. usko, että hän itse vaientaa kritiikkiä. Hänellä on webteam aivan taatusti. Esim. minä en ole koskaan väitellyt Jessen kanssa, mutta olen toki taittanut peistä FB-sivullaan muutamasta väitteestä muiden kanssa (esim. vastustajan katsomisesta kumartaessa, jossa pyysin vain tiukasti perusteluja vastapuolen kannalle, koska se oli radikaalisti lähteistä eroava eikä hän perustellut sitä millään lähteellä).

Uskon, että "feelgood-hakuisuuden" myötä tulee hänelle sen verran katsojia, että hän ei edes halua promotoida debatointia. Tämä on sääli, koska karatekeskustelu verkossa on edelleen alle 15 vuoden takaisen tason.
Jussi Häkkinen
kesä 23, 2020, 10.15
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Jesse Enkamp, Karate Nerds ja KARATE by Jesse
Vastaukset: 60
Luettu: 18340

Jesse Enkamp, Karate Nerds ja KARATE by Jesse

Juu, tiedän molemmat Jessen vanhemmat. Hauskasti en kritisoinut mitään tuotostaan (koska ne eivät olleet minusta loputtoman kiinnostavia), mutta kävin parin tyypin postausten kanssa debattia - esim. debunkaten vyöväitteitä ja kumarrustapaa koskevia wanhoja legendoja. Siihen nähden pidän suhteellisen mielenkiintoisena, että minut on k.o. ryhmästä poistettu.

En muuten usko, että kyseessä olisi Jesse itse. Todennäköisesti joku ylläpitotiimin hengenhajultaan suklaiseen suuntaan turahtava tapaus vain haluaa ylläpitää kulttia ja feelgoodia.
Jussi Häkkinen
kesä 22, 2020, 23.59
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Jesse Enkamp, Karate Nerds ja KARATE by Jesse
Vastaukset: 60
Luettu: 18340

Seisan kata

Veepee kirjoitti: kesä 22, 2020, 17.59 Heitänpä vielä bensaa liekkeihin: huomasin nimittäin aivan sattumalta etten jostain syystä ole enää jäsenenä Jessen Karate Nerds -Facebook-ryhmässä. Satuinkohan saamaan kenkää? :o
Oho, sama näyttää tapahtuneen. Mitäs mitäs?

Sinänsä hauskaa, että en ole tehnyt muuta kuin lähinnä oikonut muutamia legendoja (mm. vyön tummumisen liasta, katsekontaktin säilyttävän kumarruksen historianmukaisuuden jne.) enkä ole sinänsä haastanut Jessen juttuja.

Jännää.

Oliko tämä joku kriittisten finskien etninen puhdistus?